maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מה הקשר בין אגוזים לבין מידת הריכוז?


ידוע כי ההגנה הטובה ביותר נגד חוסר ריכוז, צריכה לכלול 8 שעות שינה בלילה, פעילות גופנית סדירה, מדיטציה לנפש ותזונה מאוזנת עם הרבה פירות, ירקות, דגנים מלאים, חלבונים, מוצרי חלב ושומנים טובים. לצד כל אלה נמצא כי הכוח נוגד החמצון שנמצא באגוזים וזרעים, עשוי לתרום למידת הריכוז לא פחות.

חופן של אגוזים בריאים כמו אגוזי מלך, שקדים, פקאן ולוז נמצא כמשפר זיכרון ומונע הדרדרות קוגנטיבית.

 

פקאן
אגוזי פקאן
הפקאן הוא אגוז שגדל באופן טבעי בצפון אמריקה, נמצא בדרך כלל בדרום ארה"ב בתחומים כמו ג'ורג'יה, טקסס, צפון קרולינה, אריזונה ואוקלהומה. אגוזי פקאן הם מקור מצויין של חומצה אולאית,
חומצת שומן חד בלתי רוויה המהווה מרכיב עיקרי בשמן זית, אך נמצאת בריכוז גבוה גם באגוזי פקאן ותורמת להורדת לחץ דם ורמת כולסטרול. אגוזי פקאן הם מקור מצויין של אבץ, מגנזיום, סלניום וכן סיבים תזונתיים, כמו כן הם עשירים בויטמין E שמסייע בין היתר במניעת אלצהיימר, בשמירה על תאי הדם מפני שומנים רעילים ואיזון הכולסטרול הטוב, מניעת קרישי דם ופגיעה בעורקים, כמו גם שיפור פעילות הלב.

מלך
אגוזי מלך
זהו אחד המזונות העתיקים בעולם, עוד מהתקופה הרומית. אגוזי מלך רוויים בחומצה אלפא לינולנית, חומצת שומן בלתי רוויה מסוג אומגה 3 החיונית לתהליך הביולוגי של הגוף. כיוון שהגוף לא יכול לייצר אותה, עליו לצרוך אותה ממקורות מזון שונים. לחומצת השומן יש תפקיד חשוב בבניית תאי המוח ושמירה על תפקודם התקין. מחסור בחומצה אלפא לינולנית עשוי לגרום לתופעות כמו נשירת שיער, עיכוב בריפוי פצעים והדרדרות קוגנטיבית. בנוסף, אגוזי מלך מכילים רמות גבוהות של אשלגן, ברזל, מגנזיום, אבץ וויטמין E שתורמים אף הם למניעת דמנציה ומחלות לב.


אגוזים
אגוזי לוז
ישנם 100 סוגים של אגוזי לוז ברחבי העולם, כולם
עשירים בחלבונים, פחמימות מורכבות, סיבים תזונתיים, סידן, ויטמין E, אשלגן, מגנזיום וברזל שמספקים הגנה טובה למוח, כמו גם מורידים לחץ דם. אגוזי לוז מספקים 12% מהקצבה היומית של חלבונים ו-35% מהצריכה המומלצת של ויטמין E, מה שהופך אותם למזון מוח מצויין.


אגוזים
שקדים
גם שקדים נחשבים למקור מזון עתיק, עוד מימי מצריים העתיקה. הם עשירים בשומן בלתי רווי, במגנזיום, אבץ וסידן ונחשבים למקור חיובי לויטמינים מקבוצת B ולמינרלים שמסייעים לתפקוד של המוח. שקדים מגיעים במגוון צורות כמו קמח, חלב וחמאה וניתן להשתמש בהם במגוון דרכים כמו אפייה, בישול וסלטים.

 

המיתוס הרווח הוא שרצוי להימנע מאגוזים ושקדים בשל תכולת השומן הגבוהה שבהם. עם זאת, אגוזים עשירים בויטמינים, מינרלים ותרכובות כימיות נוגדות חמצון, שהופכים אותם למקור בריאות חיוני שאסור להוריד מהתפריט. הם משחקים תפקיד משמעותי בהפחתת רמות הכולסטרול ולחץ הדם שלנו, במניעה של סתימת עורקים, מחלות לב וכן שיפור בעיות ריכוז ודמנציה. החוכמה היא לצרוך אותם בצורה מבוקרת, כך שהיתרונות שלהם לא יהפכו לחסרונות. חופן אגוזים ביום (כ- 7-10 יחידות) הוא מנת בריאות מספיקה שברוב המקרים יכולה להשפיע על איכות החיים.

 

ליקטה וערכה: טל עזר

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: