maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

כיצד להכין ויסקי בנוחיות ביתך

תופסים ראש - קוקטיילים ואלכוהול

רובנו קונים ויסקי בחנויות אלכוהול או בסופר. אך בעבר נהגו להכין ויסקי בבית. כמובן, יש הבדל גדול בין ויסקי שמיוצר בכמויות מסחריות לבין ויסקי שהוכן בבית. ויסקי מסחרי יחזיק מעמד זמן רב יותר וטעמו יהיה מעודן יותר משום שהוא סונן על ידי מכונות עם הרבה דיוק. לעומת זאת, אם אתם מחפשים טעם וחוויה חדשים - ויסקי שהוכן בבית יכול להיות שינוי מעניין, ומסוגל להכיל טעם שאין לאף ויסקי אחר.

הנה הדרך להכין ויסקי בבית:

השרו גרעיני תירס: התחילו עם כ- 4 קילו של גרעיני תירס. עליכם לבחור את גרעיני התירס המשובחים ביותר, על מנת ליצור את טעם הויסקי המשובח ביותר.
לאחר מכן, קחו את התירס ושימו את כל ארבעת הקילו בשק מבד גס. שימו את השק בדלי אשר מילאתם במים חמים. השרו את הגרעינים במים כחמש דקות, ואז שימו אותם במקום חשוך וחמים לעשרה ימים. מרתף הוא מקום מעולה לכך.

לאחר עשרת הימים, הגרעינים אמורים להתחיל להוציא שורשים קטנים וניצנים, כשהם יגיעו לאורך של 1-2 סנטימטר, תדעו שהגרעינים מוכנים לשלב הבא בהכנת הויסקי. לאחר הופעת הניצנים, הוציאו את הגרעינים מהשק ונקו אותם. הסירו את כל הניצנים והשורשים בידיכם, והשתמשו במים חמים בכדי לנקות את הגרעינים לחלוטין.


 

מעיכת הגרעינים: לאחר הסרת הלכלוך והגידולים מהגרעינים, השלב הבא הוא למעוך אותם. מעכו את הגרעינים עד שהם נעשים מאוד רכים, וכל התכולה הרכה של הגרעין הופרדה מהקליפה, שהיא צריכה להיות רכה עד עתה. לאחר שסיימתם, העבירו את העיסה לכלי גדול (גיגית או אמבטיה), והוסיפו כ-20 ליטר של מים רותחים. השאירו את העיסה כחצי שעה עד שעה או עד שהמיים יתקררו ויעשו פושרים. הוסיפו כוס של תמצית שמרים ואטמו את הגיגית (אפשר עם ניילון). עתה כל מה שצריך לעשות הוא להעביר את עיסת המים והתירס לתסס. ודאו כי התסס בו אתם משתמשים בא עם ניקוז שיסיר לחץ מיותר - כאשר השמרים יגדלו ויתסיסו את התירס, משתחררים גזים. תצטרכו לתת לויסקי לתסוס במשך כעשרה ימים נוספים.

סינון: לאחר עשרה ימים עד שבועיים, חזרו לויסקי וסננו אותו בעזרת חתיכת בד, תהליך הסינון יסיר את הלכלוך ואת השאריות האחרונות של גרעיני התירס. אתם יכולים לחזור על תהליך הסינון עד שלוש פעמים בכדי לוודא שהויסקי שלכם נקי וטהור ככל האפשר.

העבירו את הויסקי המסונן לבקבוק מקושט, ואחסנו במקום יבש וקריר.

מזל טוב! יצרתם עתה את מותג הויסקי הראשון שלכם!

רק נבקש - השימוש במידה, וללא נהיגה!

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: