print header

5 מתכונים מגוונים ומופלאים בבישול איטי

 יש האומרים שדברים טובים לוקחים זמן - ובמקרה של 5 המתכונים הבאים, אנחנו מבטיחים לכם שכל דקה שתחכו תשתלם לכם! עם קצת סדר ומעט הכנה מוקדמת, תוכלו להכין תבשילים מופלאים שיספקו לבלוטות הטעם שלכם גן עדן של רכות ומיצוי טעמים. מה אתם צריכים בשביל זה? סיר ייעודי לבישול איטי והרבה אהבה לאוכל עשיר וטעים - החל מלזניה עשירה במיוחד ועד לקינוח מנצח שפשוט נמס בפה!
מתכון לטאקו עוף ברוטב סלסה, דבש וליים בבישול איטי

הטאקו הוא כבר מזמן לא רק נחלתו של המטבח המקסיקני, אלא הוא הפך בשנים האחרונות למאכל פופולרי במיוחד במסעדות המזון המהיר. אך בניגוד לשיטה המהירה, המתכון הנפלא שלנו לטאקו בבישול איטי יצליח למצות את מירב הטעמים שהייתם רוצים לקבל ממנו, וכל זה רק ב-10 דקות של עבודה מקדימה! הכירו את המנה הנהדרת של טאקו עם רצועות עוף פיקנטיות ונימוחות ברוטב סלסה, דבש ולימון ליים בבישול איטי.

מתכון לטאקו עוף ברוטב סלסה, דבש וליים בבישול איטי מקור תמונה: carlsbadcravings.com
רכיבים למתכון לטאקו עם רצועות עוף ברוטב סלסה, דבש וליים:
חזה עוף שלם - 1 ק"ג (ללא עצמות ועור)
שמן זית - 1 כף
רוטב סלסה - 1 כוס (קנוי)
דבש - ⅓-½ כוס (לפי הטעם)
מיץ ליים - ½ כוס (או ⅓ כוס מיץ לימון)
אבקת צ'ילי - ½1 כפיות (או פפריקה חריפה)
מלח - ½1 כפיות
אבקת בצל - 1 כפית
אבקת שום - 1 כפית
כמון - ½ כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
רוטב חריף - 1-2 כפות (טבסקו, צ'ילי חריף או אחר לבחירתכם)
טורטיות טאקו - 24 יחידות (קנויות)
אבוקדו - 1 יחידה (חתוך לקוביות)
עגבנייה - 1 יחידה (חתוכה לקוביות)
מתכון לעוף מתוק עם שום בבישול איטי

בצעירותי הייתי בטוח בכך שכדי להכין מנת עוף מושקעת ומפתיעה צריך לעבוד קשה ולעשות שימוש במספר גדול של רכיבים, אך למזלי מהר מאוד הכרתי את המתכון הזה שגרם לי להבין כמה שטעיתי. כל מה שצריך זה 5 דקות של עבודה ומספר מועט של רכיבים שיש בכל בית, כולל שני "כוכבים" שמעניקים למנה טעם נהדר: סוכר חום ושום. את מנת העוף הפשוטה הזאת ניתן להכין בסיר לבישול איטי או בתנור, אך בכל מקרה מובטחת לכם תוצאה סופית מעוררת תיאבון!

מתכון לעוף מתוק עם שום בבישול איטי מקור תמונה: dinnerthendessert.com
רכיבים לעוף מתוק עם שום:
שום כתוש - 2 כפות
מלח - חצי כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
סוכר חום - ⅓ כוס
פטרוזיליה - לקישוט (לא חובה)
מתכון לפילה סלמון עם בצל וגזר מקורמלים בבישול איטי

חובבי הדגים שביניכם ודאי מכירים גרסאות רבות ומגוונות להכנת סלמון - אך את שיטת הבישול הזו אנו בטוחים שרבים מכם לא ניסו! הכירו את המתכון הטעים שלנו לפילה דג סלמון בתיבול שמיר עם בצלים וגזרים מקורמלים - בבישול איטי, שיעניק לארוחה ממד של רכות מענגת שתגרום לכם ולחבריכם ללקק את האצבעות!

מתכון לפילה סלמון עם בצל וגזר מקורמלים בבישול איטי מקור תמונה: thespruceeats.com
רכיבים למתכון לפילה סלמון עם בצל וגזר מקורמלים:
שמן זית - 2 כפות
חמאה - 2 כפות (לא ממולחת)
בצל - 4 יחידות (קצוץ גס)
גזר - 450 גרם (שטוף, חתוך לפרוסות או לרצועות)
שום - 4 שיניים (כתושות)
פילה סלמון - 4 יחידות (כ-170 גרם ליחידה)
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - לפי הטעם
שמיר - ½ כפית
מתכון ללזניה עם תרד ופלפלים ברוטב אלפרדו בבישול איטי

המטבח האיטלקי אחראי לכמה "יצירות מופת" שרובנו אוהבים להכין ולאכול. אחת מהן היא ודאי הלזניה המפורסמת, שזכתה לאינספור גרסאות שונות ומגוונות - אך כזו אנו מבטיחים לכם שעוד לא ראיתם! הכירו את המתכון הנפלא שלנו ללזניה עם תרד ופלפלים אדומים בתוספת רוטב אלפרדו וגבינת פרובולונה בבישול איטי, שיעניק לה מרקם נימוח ומטריף!

מתכון ללזניה עם תרד ופלפלים ברוטב אלפרדו בבישול איטי מקור תמונה: bettycrocker.com
רכיבים למתכון ללזניה עם תרד ופלפלים ברוטב אלפרדו וגבינת פרובולונה:
שמן - 1 כף
רוטב עגבניות לפסטה - 750 גרם (קנוי)
פלפל אדום (גמבה) - 1 יחידה (קצוץ גס)
בצל - 1 יחידה (כ-½ כוס, קצוץ)
עלי תרד קפואים - 500 גרם (לאחר הפשרה, לא רטובים)
רוטב עגבניות רגיל - 220 גרם (לא מרוכז)
עלי לזניה - 9 עלים (לא מבושלים)
רוטב שמנת קלאסי - 250 מ"ל (או עם תוספת לבחירתכם)
גבינת פרובולונה - 15 פרוסות (או מוצרלה)
גבינת פרמז'ן - ¼ כוס (מגורדת)
מתכון לפרנץ' טוסט עם אוכמניות ומייפל בבישול איטי

יש הרואים בפרנץ' טוסט קינוח ויש כאלה שרואים בו ארוחה של ממש - אך רובנו נסכים שלא משנה מתי ואיך נאכל אותו, מדובר במאכל טעים וממכר! אז אם בא לכם להשקיע קצת זמן בפרנץ' טוסט שלכם, אנחנו רוצים להכיר לכם מתכון לא שגרתי הכולל נגיעות של אוכמניות ומייפל. ה"טוויסט" הגדול - בישול איטי שיהפוך אותו לתענוג נימוח וממכר במיוחד...

מתכון לפרנץ' טוסט עם אוכמניות ומייפל בבישול איטי מקור תמונה: tasty.co
רכיבים למתכון לפרנץ' טוסט עם אוכמניות ומייפל:
לחם מחיטה מלאה - ½ כיכר (פרוס)
שמן - 1 כף
אוכמניות קפואות - ½1 כוס (כ-150 גרם)
ביצים - 6 יחידות
סירופ מייפל - 1 כף (ועוד קצת להגשה)
שמן קוקוס - 2 כפות (מומס)
אבקת קינמון - 1 כפית
גרידת לימון - מ-1 לימון טרי
חלב - 2 כוסות (כ-470 מ"ל, או תחליף חלב)
אבקת סוכר - לפי הטעם (להגשה)
 
מקור תמונה ראשית: Zach Korb
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.