header

מתכון לפילה סלמון עם בצל וגזר מקורמלים בבישול איטי

חובבי הדגים שביניכם ודאי מכירים גרסאות רבות ומגוונות להכנת סלמון - אך את שיטת הבישול הזו אנו בטוחים שרבים מכם לא ניסו! הכירו את המתכון הטעים שלנו לפילה דג סלמון בתיבול שמיר עם בצלים וגזרים מקורמלים - בבישול איטי, שיעניק לארוחה ממד של רכות מענגת שתגרום לכם ולחבריכם ללקק את האצבעות!

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לפילה סלמון עם בצל וגזר מקורמלים בבישול איטי מקור תמונה: thespruceeats.com
רכיבים למתכון לפילה סלמון עם בצל וגזר מקורמלים:
שמן זית - 2 כפות
חמאה - 2 כפות (לא ממולחת)
בצל - 4 יחידות (קצוץ גס)
גזר - 450 גרם (שטוף, חתוך לפרוסות או לרצועות)
שום - 4 שיניים (כתושות)
פילה סלמון - 4 יחידות (כ-170 גרם ליחידה)
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - לפי הטעם
שמיר - ½ כפית
אופן הכנת המתכון לפילה סלמון עם בצל וגזר מקורמלים:
  1. הוסיפו את שמן הזית והחמאה אל תוך סיר לבישול איטי בנפח של 3.5 ליטר. הוסיפו את הבצל, הגזר ושיני השום הכתושות. ערבבו היטב, כסו ובשלו משך 6-7 שעות (עד 8-9 שעות לכל היותר) על עוצמה נמוכה. במהלך הזמן הזה השתדלו לערבב פעם אחת.
  2. הניחו את חתיכות הסלמון על הירקות שבתוך הסיר ותבלו אותן עם המלח, הפלפל השחור והשמיר. כסו את הסיר ובשלו במשך 40 דקות על עוצמה נמוכה. בתום הזמן בדקו האם חתיכות הסלמון מבושלות דין, אם לא המשיכו בבישול כ-10 דקות לכל היותר. רצוי לדאוג שהמכסה יישאר סגור עד לזמן ההגשה.
  3. להגשה הניחו חתיכת פילה סלמון אחת על צלחת והוסיפו מעל את הירקות המקורמלים, מומלץ להגיש לצד אורז או פירה - בתאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: