print header

5 מתכוני דלעת ערמונים שכדאי לנסות

 את הדלעת רבים מאיתנו מכירים כפרי חלול גדול ממדים, בצבע כתום בוהק, שנחשב לסמל חג ליל כל הקדושים אצל האמריקאים. אך מלבד אותה דלעת סמלית מוכרת, יש עוד סוגים רבים של דלועיים, כמו למשל דלעת הערמונים - שמידותיה קטנות יותר, צבעה ירקרק וצורתה כמו של בלוט. זוהי דלעת מתקתקה ובשרנית, שטעמה כטעם ערמונים (ולכן היא נקראת כך) - וניתן לעשות ממנה ומהרסק שאפשר להכין מחלקה הפנימי מטעמים נהדרים כמו גם מנות ממולאות. אספנו עבורכם 5 מתכונים נהדרים שתוכלו להכין מדלעת ערמונים, ובעזרתם להכיר את הפרי הזה טוב יותר. 

מתכון לדלעת ערמונים ממולאת בקינואה

טעמה של דלעת הערמונים הוא מתוק, בדומה לבטטה ולדלורית (אשר גם בה ניתן להשתמש במתכון זה), ומומלץ לגוון באמצעותה את ארוחות הצהריים. הקינואה ידועה בטעמה האגוזי והשילוב בין הרכיבים האלו במתכון שלפניכם יוצר חגיגה לחך.

רכיבים לדלעת ערמונים במילוי קינואה:
דלעת ערמונים - 4 חתיכות (או דלוריות)
גזר - ½ כוס (קצוץ)
בצל - ½ כוס (קצוץ)
שיני שום - 2 (כתושות)
קינואה - 2 כוסות (מבושלת)
מים - ½ כוס
פטרוזיליה - 2 כפות (קצוצה)
טימין - ½ כפית (קצוץ)
מלח - ¼ כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
גבינת צ'דר - ¾ כוס (מגורדת)
לחם דלעת ערמונים

פרוסה אחת מן הלחם המתקתק והבריא הבא יכולה להוות עבורכם נשנוש קל בין הארוחות, קינוח מתוק לסעודה עיקרית או פתיחה נהדרת ליום בארוחת הבוקר. כך או כך, כדאי לכם מאוד לנסות אותו, כי טעמיו הנהדרים - הנוצרים משילוב דלעת הערמונים האהובה עם שלל תבלינים, אגוזים וגרעינים - פשוט יכבשו את המטבח שלכם.  

 

לחם דלעת ערמונים מקור תמונה: vintage mixer
רכיבים ללחם דלעת ערמונים:
אגוזי לוז - ¼ כוס
תערובת גרעינים - ¼ כוס (קלופים, לא קלויים, ניתן לערבב גרעיני חמניה, גרעיני דלעת וזרעי צ'יה)
קמח תופח מלא - ¼1 כוס
סודה לשתייה - ¾ כפית
מלח - ¼ כפית
אבקת אפייה - ¼ כפית
קינמון - ¼ כפית
הל - ¼ כפית (לא חובה)
סוכר - ½ כוס
סירופ מייפל - ¼ כוס
שמן קנולה - ¼ כוס (או לחלופין שמן קוקוס)
ביצה - 1 (גדולה)
מים - 2 כפות
קינואה - ¼ כף (לא מבושלת)
סלק - ¼ כוס (חתוך לפרוסות, אפשר גזר לחלופין)
מתכון ללזניית דלעת ערמונים

כולם ודאי כבר מכירים את מאפה הלזניה האיטלקי, שהוא שילוב נהדר של בצק רך עם רוטב עגבניות וגבינה שיוצר מעדן שכולם אוהבים. עכשיו יש לכם הזדמנות להכיר סוג אחר של לזניה, עם מחית דלעת ערמונים שמשדרגת את כל העסק, ונותנת למאפה טעמים קרמיים עשירים ונהדרים.

 

מתכון ללזניית דלעת ערמונים מקור תמונה: martha stewart
רכיבים ללזניית דלעת ערמונים:
שמן זית - לשימון תבנית אפייה
מרווה - ½ כפית (מיובשת וקצוצה)
מלח - ½2 כפיות (מופרדות לכפית ולכפית וחצי)
פלפל שחור - ½ כפית (מופרדת לרבע כפית ורבע כפית)
גבינת פרמזן - 1 כוס (מגורדת, מחולקת)
דפי לזניה - 8 (לא מבושלים)
מתכון לדלעת ערמונים ממולאת אורז בר, נקניקיות וחמוציות

בדרך כלל אנחנו רגילים להכין מנות של ממולאים מירקות כמו פלפל, עגבנייה או חציל, אבל עכשיו תתכוננו להפתעה – כי במתכון הבא תלמדו דווקא כיצד להכין מנה שכזו מדלעת הערמונים בעלת הטעם העשיר והמיוחד. השילוב בין דלעת, בשר הנקניקיות ואורז הבר הנהדר יוצר טעמים נפלאים ומתאים כמנה עיקרית, בין אם לארוחת ערב או צהריים.

 

מתכון לדלעת ערמונים ממולאת אורז בר, נקניקיות וחמוציות מקור תמונה: whole and heavenly oven
רכיבים לדלעת ערמונים ממולאת אורז בר, נקניקיות וחמוציות:
דלעת ערמונים - 1 (בגודל בינוני, חתוכה לחצי וללא גרעינים)
שמן זית - 2 כפות (מחולקות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
בצל יבש - 1 (קטן, קצוץ דק)
שיני שום - 2 (כתושות)
אורז בר - 1 כוס (מבושל)
נקניקיות עוף - 2 (פרוסות דק)
חמוציות - ⅓ כוס
אגוזי פקאן - ¼ כוס
פטרוזיליה - 2 כפות (קצוצה דק)
מתכון לעוגיות דלעת ערמונים ודבשה

רוצים ליהנות מפינוק קטן, מתוק ומהיר להכנה, שיוכל להתחבב לא רק על המבוגרים בביתכם, אלא גם על הילדים? נסו את עוגיות דלעת הערמונים הללו, שמשלבות את הטעם הנפלא של הפרי המיוחד הזה עם דבשה שמוסיפה מתיקות נעימה לחך.

 

מתכון לעוגיות דלעת ערמונים ודבשה מקור תמונה: Make The Best of Everything
רכיבים לעוגיות דלעת ערמונים ודבשה:
חמאה - ½ כפית
ביצה - 1
דבשה - ¼ כוס
סוכר חום - ⅓ כוס
קמח חיטה מלא - 2 כוסות
אבקת אפייה - 2 כפיות
קינמון - 1 כפית
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו