header

מתכון לטאקו עוף ברוטב סלסה, דבש וליים בבישול איטי

הטאקו הוא כבר מזמן לא רק נחלתו של המטבח המקסיקני, אלא הוא הפך בשנים האחרונות למאכל פופולרי במיוחד במסעדות המזון המהיר. אך בניגוד לשיטה המהירה, המתכון הנפלא שלנו לטאקו בבישול איטי יצליח למצות את מירב הטעמים שהייתם רוצים לקבל ממנו, וכל זה רק ב-10 דקות של עבודה מקדימה! הכירו את המנה הנהדרת של טאקו עם רצועות עוף פיקנטיות ונימוחות ברוטב סלסה, דבש ולימון ליים בבישול איטי.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות יחידות: 24
רמת קושי: קל
מתכון לטאקו עוף ברוטב סלסה, דבש וליים בבישול איטי מקור תמונה: carlsbadcravings.com
רכיבים למתכון לטאקו עם רצועות עוף ברוטב סלסה, דבש וליים:
חזה עוף שלם - 1 ק"ג (ללא עצמות ועור)
שמן זית - 1 כף
רוטב סלסה - 1 כוס (קנוי)
דבש - ⅓-½ כוס (לפי הטעם)
מיץ ליים - ½ כוס (או ⅓ כוס מיץ לימון)
אבקת צ'ילי - ½1 כפיות (או פפריקה חריפה)
מלח - ½1 כפיות
אבקת בצל - 1 כפית
אבקת שום - 1 כפית
כמון - ½ כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
רוטב חריף - 1-2 כפות (טבסקו, צ'ילי חריף או אחר לבחירתכם)
טורטיות טאקו - 24 יחידות (קנויות)
אבוקדו - 1 יחידה (חתוך לקוביות)
עגבנייה - 1 יחידה (חתוכה לקוביות)
אופן הכנת המתכון לטאקו עם רצועות עוף ברוטב סלסה, דבש וליים:
  1. מרחו את חזה העוף בשמן זית והניחו בתוך הסיר לבישול איטי. הוסיפו את רוטב הסלסה, הדבש, מיץ הליים, אבקת הצ'ילי (או הפפריקה החריפה), המלח, אבקת הבצל והשום, הפפריקה המעושנת, הכמון והפלפל השחור. גלגלו את העוף היטב כדי שהתבלינים, מיץ הליים והדבש יתאחדו סביבו והוסיפו רוטב חריף לבחירתכם.
  2. בשלו את העוף על עוצמה גבוהה במשך 2-4 שעות, ואז 6-7 שעות נוספות על עוצמה נמוכה עד שהוא הופך רך מספיק כדי לקצוץ אותו עם סכין.
  3. הוציאו את העוף מהסיר, הניחו אותו על משטח חיתוך ואפשרו לו לנוח כ-5 דקות. בתום הזמן קצצו אותו לרצועות דקות (נוזלים רבים צפויים לצאת). העבירו את העוף הקצוץ בחזרה לסיר ובשלו על עוצמה נמוכה למשך 20-30 דקות נוספות.
  4. הכינו מספר טורטיות טאקו להגשה, השתמשו בכף מחורצת כדי להעביר לתוכן את תבשיל העוף ללא הנוזלים. פזרו מעל כל טורטיה כמה קוביות אבוקדו ועגבנייה, הוסיפו רוטב חריף לפי הטעם - ואכלו בתאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: