print header

9 מדריכים להכרת סוגים שונים של רכיבי מזון נפוצים ולטיפול נכון בהם

 אפילו אם יש לכם את המתכונים הטובים ביותר בעולם וידי זהב במטבח - שום דבר הוא לא תחליף לבחירה, אחסון, טיפול ושימוש בחומרי הגלם שלכם. לכן, מומלץ מאוד לגלות מהם הזנים המושלמים של תפוחי אדמה או בצלים לתבשיל שלכם, איך לזהות בשר בקר טרי או פג תוקף, להכיר את הדגים השונים שישדרגו את הארוחות שלכם וגם לדעת כיצד להכין אוכל בריא וטעים יותר באופן כללי. את כל עולם הידע הרחב והשימושי הזה איגדנו בפניכם באוסף הכתבות והמדריכים הבא, שיעזור לכם להפוך לבשלנים עם ידע הרבה יותר מעמיק משהיה לכם בעבר.
 

מה המשמעות של צבע הבשר שלכם?

כל מי שמבשל בשר עוף או בקר יודע שלפעמים יש רגעים שמשהו בצבע, בריח או במרקם של המוצר איתו הוא עובד נראים קצת חשודים... במקרים חמורים כולנו יודעים מה צריך לעשות, אך יש הרבה מקרי ביניים שאתם אולי לא יודעים לזהות. אז מהי משמעות הכתמים על הבקר? מהו צבעו של עוף שבושל באופן בטוח? מהו הצבע שמצביע על הבשר באיכות הטובה ביותר? בכתבה הבאה תגלו את כל התשובות.

מדריך לשימוש נכון בזנים שונים של תפוחי אדמה

פירה, צ'יפס, פשטידות, מרקים.. תפוחי אדמה הם חלק בלתי נפרד מהמנות האהובות האלו ורבות אחרות. אם אתם רוצים שהן תצא מהמטבח בדיוק כפי שאתם חולמים, חובה עליכם להשתמש בזן הנכון של תפוח אדמה. בכתבה הבאה מחכה לכם סקירה קצרה ומתומצתת של הזנים המרכזיים שמצויים ברוב החנויות, ובסוף גם מתכונים מעולים עם תפוחי אדמה שיגרמו לכם ללקק את האצבעות!

מתי ואיך לבשל עם סוגי בצל שונים?

אינספור מתכונים מתחילים בבצל קצוץ או בגרסה אחרת של הרכיב הזה. למרות שיש הנרתעים מטעמו, קיימים זנים רבים של בצל שיכולים לקסום לכל חך ולהעשיר את המנות שלכם בהרבה דרכים. לפעמים עדיף להשתמש בבצל סגול, לעיתים בבצלי פנינה או בשאלוט - לכן, כדי לדעת בדיוק מהם המאפיינים של הסוגים האלה ומה עושים עם כל אחד מהם, מומלץ שתיכנסו לכתבה הבאה.

מתכונים לתערובות תיבול מומלצות

מתכונים רבים מבקשים מכם להוסיף למנות שלכם תיבול איטלקי, תערובת קארי, סוכר קינמון וכדומה. אמנם יש על מדפי החנויות שורה ארוכה של תערובות תיבול מוכנות שכאלה, אך אין שום סיבה שלא תכינו אותן בבית בעצמכם, בדיוק לפי הכמות והטעם שאתם רוצים. האוכל שלכם יהיה טעים יותר, ותהיה לכם שליטה מושלמת על מה שנכנס לצלחת!

תחליפי מזון בריאים

כדי להיות אלופים אמיתיים במטבח צריך לדעת לא רק איך להכין אוכל טעים ואיכותי, אלא גם בריא! דרך קלה וטובה להגיע ליעד הזה היא פשוט לבצע כמה שינויים קלים ברכיבים שבהם אנו משתמשים, בדיוק כמו אלו שאותם תגלו בכתבה הבאה. אז שימו בצד את המיונז, הגלידה התעשייתית והאורז הלבן, ולמדו במה מומלץ להשתמש במקום...

דברים שכדאי לדעת על זני תפוחי עץ נפוצים 

הידעתם שכיום קיימים יותר מ-7,500 זנים של תפוחי עץ שמספקים מבחר עצום של פירות אהובים שכאלה עם הבדלי טעם, מרקם, צבע, חיי מדף ועוד? זה ללא ספק עלול להיות מבלבל מאוד כשאנחנו ניגשים אל הירקן, אך ההיצע של תפוחי העץ הנפוצים בארץ הוא הרבה יותר ממוקד וקל להכרה. היכנסו לכתבה הבאה וגלו את תפוח העץ שהכי מתאים לכם.

מדריך לבישול וטיפול במנות עוף שונות

עוף בתנור, שניצל מטוגן ושיפודי פרגיות על הגריל הם מאכלים אהובים במיוחד, שאתם כנראה הכנתם בצורה כזו או אחרת פעמים רבות בחיים שלכם. יכול להיות שלא בהכרח עשיתם זאת בדרך הנכונה, כי משום שהוא נפוץ ופופולרי כל כך, יש הרבה טיפים ומידע שיכולים לעזור לכם להכין מנות עוף מושלמות ואולי טרם הכרתם...
 
קפואים או טריים, בתנור או על מחבת, פורל סול, סלמון, טונה או ברבוניה - דגים הם ללא ספק עולם ומלואו בכל מה שקשור לתחום הבישול ובכלל. אם אתם רוצים להפוך למומחים אמיתיים בכל מה שקשור לבחירות דגים חכמות והכנת תבשילים מעוררי קנאה בעזרתם, בכתבה הבאה תמצאו את כל מה שצריך לדעת.

טעויות נפוצות בהכנת ביצים

ביצים הן בסיס למנות פשוטות רבות, אך עדיין יש מספר טעויות שבשלנים חובבים ואפילו אנשים בעלי שנים של ניסיון, לפעמים עושים בעת התעסקות איתן. בכתבה הבאה ריכזנו עבורכם 10 שגיאות שכאלה שקשורות להכנה של ביצים קשות, ביצים מקושקשות וכדומה. אם תגלו שגם אתם "חוטאים" בביצוע הטעויות האלו, החדשות הטובות הן שקל לשנות את אופן העבודה ולהכין ביצים מושלמות בקלות.
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.