print header

6 מתכונים מומלצים עם אגסים

 

האגס נתפס בעינינו כאח קטן של התפוח, שיותר נחבא אל הכלים ביחס לאחיו הגדול המפורסם והמהולל. אך אף על פי כן אנשים רבים מעדיפים דווקא אגסים על פני תפוחים, ואני לגמרי מסכים איתם. אולי זה טעמם המתקתק יותר ואולי המרקם הרך שיש להם אחרי שהם מבשילים בלי שיקבלו מרקם אבקתי כשל תפוח – האנדרדוג הזה מנצח את התפוח במקרים רבים. אוכיח לכם זאת היום בעזרת 6 המתכונים המושלמים הבאים, שיראו לכם מה אפשר לעשות עם אגסים במטבח בדרך מיוחדת ויצירתית. אם אתם אוהבים אגסים וגם אם לא, מומלץ שתנסו את 6 המתכונים הבאים.

קרוסטטת אגסים עם זיגוג דבש-תפוזים בטוסטר אובן

ניסיתם פעם להכין מאפה לקינוח בטוסטר אובן? אם לא, עכשיו זה הזמן, כשלפניכם המתכון המושלם לקינוח אגסי נהדר! תוכלו להגיש אותו לאורחים או למשפחה אחרי ארוחה טובה, שיקבלו קינוח ברמה של מסעדה בלי לשער אפילו שהכינו אותו בתוך טוסטר אובן קטן.

קרוסטטת אגסים עם זיגוג דבש-תפוזים בטוסטר אובן מקור תמונה: youtube
רכיבים לקרוסטטה אגסים:
קמח - 2 כפות ועוד קצת לקימוח משטח העבודה
אגסים - 2 (קטנים, חתוכים דק)
סוכר חום - ⅓ כוס
קינמון טחון - ¼ כפית
שקדים - 2 כפות (חתוכים דק)
ביצה - 1 (להברשה)
דבש - 3 כפות
גרידת לימון - 1 כפית
גלידת וניל - להגשה (לא חובה)
אגס שלוק ביין אדום עם הל ומסקרפונה-וניל

במסעדות יוקרה נהוג להגיש מנות יקרות וקטנות יחסית, וזה מתבטא יותר מכל בקינוחים שיכולים להסתיים בפחות מ-5 ביסים. אך כל אחד מחמשת הביסים האלה שווה יותר מ-10 ביסים מכל קינוח אחר, וגם אתם תוכלו להכין לעצמכם קינוח גורמה חלומי במטבח הביתי בעזרת אגסים ועוד כמה מצרכים פשוטים.

אגס שלוק ביין אדום עם הל ומסקרפונה-וניל מקור תמונה: myrecipes.com
רכיבים לאגס שלוק ביין אדום:
מים - 2 כוסות
סוכר - 6 כפות
זרעי הל - ¼ כוס
יין אדום יבש - 3 כפות
כוכבי אניס - 2 (לא חובה)
אגסים - 3 (קשיחים, מקולפים)
חלב 3% שומן - 2 כפיות
תמצית וניל - ¼ כפית
מתכון לארטיק אבוקדו ואגס
ארטיק זה חטיף נהדר ביום קיץ חם, ואם הוא יכול להיות בריא, אז ילדכם זוכה כפליים. תתפלאו לשמוע שהשומן הבריא שבאבוקדו מסייע להתפתחות התקינה של המוח של התינוק, והאגס הינו קל לעיכול ומסייע לפעילות המערכת החיסונית. המתכון מתאים לתינוקות שעברו את גיל 10 חודשים, ובריא במיוחד לכל הגילים!
מתכון לארטיק אבוקדו ואגס מקור תמונה: thespunkycoconut
רכיבים לארטיק אבוקדו ואגס:
אבוקדו - 2 (קלופים ומגולענים)
אגסים - 2 (קלופים ומגולענים)

רוטב צ'אטני אגסים מתקתק

רוטב הצ'אטני הוא אחד הידועים במטבח ההודי, כשהמרכיב העיקרי בו הוא פלפל, אך תמיד מצוותים אותו לפרי או ירק כזה או אחר. יש שלל דרכים להכין צ'אטני, אך אנחנו גילינו שצ'אטני האגסים הבא הוא המושלם לציוות עם מנות בשר כמו כבד עוף, חזה עוף או פרגיות, או אפילו סתם כך עם גלידה טעימה.

רוטב צ'אטני אגסים מתקתק מקור תמונה: myrecipes.com
רכיבים לצ'אטני אגסים:
צ'ילי סראנו - 1 כף (קצוץ)
זרעי כוסברה - 1 כף (טחונים גס)
ג'ינג'ר - 1 כף (טחון)
פלפל אדום - ½ כפית (טחון)
כמון - ¼ כפית (טחון)
ציפורן - ¼ כפית
סוכר - ¾ כוס
צימוקים - ½ כוס
גרידת לימון - 2 כפות
אגסים - 1 ק"ג (מעט קשיחים, מקולפים, ללא ליבה, חתוכים לקוביות בגודל 1-1.5 ס"מ)
מתכון לריבת אגסים

הריבה הבאה מורכבת מאגסים וסוכר, ומתובלת בציפורן ווניל. רבים אוכלים אותה בארוחות כקינוח בזכות עצמו, והיא יכולה גם לשמש כריבה למריחה על פרוסת לחם יחד עם תה. כך תוכלו  להכין אותה וליהנות ממנה בעצמכם.

רכיבים לריבת אגסים:
אגסים - 2 ק"ג (מוצקים, לא בשלים, נטולי זרעים ופרוסים. ניתן גם להסיר את הקליפה אם אתם מעוניינים בכך.)
מים - ½1 ליטרים
סוכר - ½1 ק"ג
אבקת וניל - ¼ כפית
מאפינס שוקולד-אגסים

רוצים להכין מאפינס מפתיעים שכולם יאהבו מהביס הראשון? נסו את המתכון הבא, בו המרכיב הסודי הוא לא אחר מאשר אגס! לא רק שהוא יהווה תוספת מתוקה מושלמת למאפינס, אלא גם ייתן להם מרקם מפתיע – כל עוד תשתמשו באגסים קשיחים.

מאפינס שוקולד-אגסים מקור תמונה: myrecipes.com
רכיבים למאפינס שוקולד-אגסים:
חמאה לא מלוחה - 230 גרם (רכה)
סוכר - 1 כוס
סוכר חום - ½ כוס
ביצים - 2 גדולות
תמצית וניל - 1 כפית
קמח - ¾2 כוסות
אבקת קקאו - ½ כוס (לא ממותקת)
אבקת אפייה - ½1 כף
מלח - ½ כפית
ריוויון - ¾ כוס
אגסים - 2 בינוניים (קלופים וקצוצים)
שוקולד צ'יפס - ¼1 כוסות (מחולקות)

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו