maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכוני סלטים מיוחדים וטעימים

  אין כמו החגים כדי לקבץ יחד חברים ובני משפחה, וליהנות מסעודה טעימה במיוחד בשלל צבעים, טעמים ומרקמים. עם פסח שמתקרב בצעדי ענק, מתוכננות ארוחות רבות במהלך ימי החג בהן נוכל לפגוש את האנשים היקרים לליבנו, אך הגשת אותן המנות שאנו רגילים להכין בכל שנה עלולה להיות מעט חד-גונית. כדי להוסיף הרבה צבע וטעם נפלא לארוחות הללו מומלץ לנסות את 6 הסלטים הבאים, שיעשירו לכם את החג הזה וגם את הימים שאחריו בניחוחות וטעמים שקשה לעמוד בפניהם. שיהיה בתיאבון וחג שמח!
מתכון לסלט סלק וגזר צלוי עם רוטב קימל

השילוב בין צבעו הכתום של הגזר ובין הגוון הסגול העמוק של הסלק בסלט הבא יקשט את שולחן החג שלכם בצורה מדהימה, ועם רוטב הקימל הנלווה לו, תרצו לטעום אותו שוב ושוב, גם אחרי סעודת ליל הסדר.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לסלט סלק וגזר:
סלק - ½ קג'
גזר - ½ קג'
מים - ½ כוס
שמן זית - 3 כפות
שן שום - 1 (מרוסקת)
מיץ תפוזים - מ-1 תפוז
גרידת תפוז - מ-1 תפוז
דבש - 2 כפיות
חומץ בלסמי - 2 כפיות
גבינת פטה - 50 גר' (לא חובה)
עירית - 1 כף (קצוצה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הסלט סלק וגזר:
  1. חממו את התנור ל-160 מעלות. שטפו את הסלק והניחו אותו על תבנית אפייה עמוקה. מזגו לתוך התבנית עם הסלק ½ כוס מים. הכניסו לתנור למשך 40 דקות, או עד שהסלק יהיה מוכן.
  2. הסירו את שתי הקצוות של הגזרים וחתכו אותם לאורכם. מרחו על החצאים שמן זית ותבלו במלח ופלפל.
  3. הניחו את הגזרים המתובלים על תבנית אפייה והכניסו אותה לתנור לאותו פרק זמן כמו הסלק, או עד שהחתיכות יתרככו. preperation מקור תמונה: Amelia Crook
  4. הוציאו את הסלקים מהתנור לאחר שהם יהיו מוכנים, קלפו וחתכו לחתיכות בגודל בינוני. תבלו במלח ופלפל.
  5. קלו את זרעי הקימל על מחבת בינונית ולהבה בינונית במשך 3 דקות. הוסיפו למחבת 1 כף שמן, חממו והוסיפו לה את השום הכתוש. מזגו את מיץ התפוזים למחבת והוסיפו גם את גרידת התפוז.
  6. הגבירו את עוצמת הלהבה לגבוהה, ובשלו את הרוטב עד שהנוזלים יצטמצמו בחצי. כבו את הלהבה והוסיפו למחבת דבש וחומץ בלסמי. תבלו במלח ופלפל.
  7. הכניסו את חתיכות הסלק והגזר הצלוי לקערה גדולה, זלפו מעליהם את הרוטב וערבבו בעדינות. פוררו מעל הסלט גבינת פטה אם תרצו והגישו.
 
מתכון לסלט מקסיקני חמצמץ

הסלט הבא הוא בעל טעם חמצמץ וחריף שנפוץ מאוד במקסיקו, והפריכות שלו תורמת להנאה מכל הרכיבים הטריים והטעימים שבו.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לסלט כרוב:
כרוב לבן - ½ ראש (קטן )
כרוב אדום - ½ ראש (קטן )
צנוניות - 10 (שטופות, לא קלופות ופרוסות דק)
גזרים - 2 (קלופים ופרוסים דק)
עליי כוסברה - 1 צרור (גדול, טרי וקצוץ)
פלפל ירוק חריף - 2 (פרוסים דק)
בצל סגול - 1 (קלוף ופרוס דק)
שמן זית - 3 כפות
מיץ לימון - מ-2 לימונים
מלח - לפי הטעם
אופן הכנת הסלט כרוב:
  1. במעבד מזון או על קרש חיתוך, קצצו את שני הכרובים. preperation מקור תמונה: William Brawley
  2. בקערה גדולה, ערבבו את הכרוב הלבן עם כל רכיבי הסלט (מלבד הכרוב האדום), בדקו את הטעם ותבלו שוב אם צריך (לא מומלץ להוסיף את הכרוב האדום בשלב הזה כיוון שהוא מגיר צבע).
  3. לאחר שהתיבול של הסלט יהיה לטעמכם, הוסיפו לקערה את הכרוב האדום וערבבו את הכל בעדינות. הגישו טרי.
 
מתכון לסלט תפוחי אדמה, עגבניות וזיתים

לסלט הבא יש ניחוח וטעם ים תיכוניים מובהקים בזכות העגבניות והזיתים, והוא בהחלט יוסיף צבע לכל ארוחה בה תגישו אותו.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לסלט תפוחי אדמה:
בצל - 1 (קצוץ דק)
שיני שום - 3 (קצוצות דק)
תפוחי אדמה - 750 גר' (חתוכים לחתיכות בינונית)
עגבניות - 4 (בשלות, חתוכות לרבעים)
זית קלמטה - 200 גר' (ללא גלעינים, חצויים לאורכם - לא חובה)
שמן זית - 4 כפות (+ מעט לתיבול)
אורגנו - 1 כפית (מיובש + מעט לתיבול)
עלי דפנה - 3 (טריים)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מים - לפי גודל הכלי (הסבר בהמשך, לבישול)
אופן הכנת הסלט תפוחי אדמה:
  1. חממו שמן זית בתוך מחבת עמוקה ומעל להבה בינונית. טגנו את הבצל, האורגנו והשום במשך 4 עד 5 דקות. תבלו עם מלח ופלפל.
  2. הוסיפו למחבת תפוחי אדמה, עגבניות, עלי דפנה ורסק עגבניות. הוסיפו מים לכיסוי של כל הרכיבים. כסו ובשלו במשך 20-30 דקות. preperation
  3. לאחר כחצי שעת בישול, הסירו את המכסה מהמחבת והוסיפו את חצאי הזיתים.
  4. המשיכו לבשל את הסלט עד שהרוטב יסמיך ותפוחי האדמה יתרככו. ערבבו לעתים.
  5. הסירו את המחבת מהלהבה, זלפו על הסלט מעט שמן, פזרו אורגנו והגישו.
מתכון לסלט עלים ירוקים עם אגוזים וחמוציות

הסלט הבא לא רק יצבע את שולחן החג שלכם בגוון ירוק וחי, אלא יוסיף לו מנה של בריאות בזכות הרכיבים המזינים שבו, והשילוב בין הירקות הרכים ובין האגוזים הפריכים יוצר מרקם נפלא וסלט מיוחד שתענוג לאכול.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Ross Catrow
רכיבים לסלט עלים ואגוזים:
אגוזי מלך - 1 כוס
בצל סגול - 1 (בינוני קצוץ)
חומץ בן יין - ¼ כוס
שמן זית - 6 כפות
שמן אגוזים - ¼ כוס (או סויה)
בייבי מיקס - 400 גר' (ירקות עליים, קייל,תרד, ארוגולה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הסלט עלים ואגוזים:
  1. חממו את התנור ל-180 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ופזרו עליה את האגוזים. הכניסו את התבנית עם האגוזים לתנור החם למשך 10 דקות עד שהם יזהיבו. preperation מקור תמונה: mags chau
  2. בקערה גדולה, ערבבו יחד את הבצל הקצוץ, החומץ והחרדל. הוסיפו את שמן הזית והאגוזים (או שמן הסויה) וטרפו לקבלת רוטב. תבלו את הרוטב עם מלח ופלפל.
  3. הוסיפו לקערה עם הרוטב את הירקות העליים, האגוזים ואת החמוציות. ערבבו והגישו מיד.
מתכון לסלט פטריות וגזר צלויים עם שומשום

הסלט הבא מגיע אלינו מהמזרח הרחוק, ושילוב הטעמים שבו, יחד עם מרקם הפטריות הבשרניות והגזרים, יוצר סלט טעים, צבעוני ומשביע.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לסלט פטריות וגזר:
פטריות שמפיניון - 340 גר' (פרוסות בעובי בינוני)
פטריות שיטאקי - 120 גר' (פרוסות בעובי בינוני)
גזרים - 3 (בינוניים, קלופים וחצויים לאורכם או פרוסים לפרוסות בעובי בינוני)
שמן צמחי - 4 כפות
רוטב סויה - 2 כפות
חומץ אורז - 2 כפות
שמן שומשום - 1 כף (קלוי, ניתן להמיר בשמן סויה)
ג'ינג'ר - 1 כפית (טרי מגורד)
בצלים ירוקים - 4 (פרוסים דק)
שומשום - 2 כפיות (קלויים- לא חובה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הסלט פטריות וגזר:
  1. הכניסו לקערה גדולה 3 כפות שמן צמחי, הוסיפו לו את חתיכות הגזרים ופרוסות הפטריות וערבבו יחד. תבלו במלח ופלפל לפי הטעם.
  2. חממו מחבת עמוקה על להבה בינונית-גבוהה והכניסו לתוכה את תכולת הקערה. ערבבו את הגזרים והפטריות לעתים, וטגנו עד שהם יתחילו להשחיר מעט בקצוות. הוציאו על צלחת והניחו בצד לצינון. preperation מקור תמונה: SteakEat
  3. ערבבו יחד בקערה גדולה רוטב סויה, חומץ אורז, שמן שומשום (או סויה), ג'ינג'ר ו-1 כף של שמן צמחי.
  4. חתכו מעט את הגזרים והפטריות המטוגנים ועבירו אותם לקערה עם הרוטב, והוסיפו בצל ירוק וזרעי השומשום. תבלו במלח ופלפל במידת הצורך והגישו.
מתכון לסלט פירות חם

כפי שתראו במתכון הבא, סלטים לא חייבים להכיל ירקות בלבד, וניתן להכין סלט פירות חמים וטעים לקינוח או נשנוש בין הארוחות.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לסלט פירות חם:
משמשים מיובשים - 8 (חתוכים גס)
שזיפים מיובשים - ¼ כוס (חתוכים גס)
תאנים מיובשות - ¼ כוס (חתוכות גס)
תפוח ירוק - ½ (חתוך גס)
אגס - ½ (חתוך גס)
יין לבן - ½ כוס
מיץ תפוחים - ½ כוס
מקל קינמון - 1 (קטן)
סוכר - 1 כף
אופן הכנת הסלט פירות חם:
  1. ערבבו את כל הרכיבים בסיר בינוני על להבה בינונית והביאו אותם לרתיחה. preperation
  2. כסו את הסיר ובשלו עד שהפירות יתרככו, כרבע שעה.
  3. הסירו את הסיר מהלהבה, הוציאו ממנו את כוכב האניס ומקל הקינמון, חלקו בין קעריות הגשה והגישו.
טיפ השף:
הכפילו את כמויות הפירות להכנת כמות גדולה יותר של סלט.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: