print header

6 מתכוני סלטים מיוחדים וטעימים

  אין כמו החגים כדי לקבץ יחד חברים ובני משפחה, וליהנות מסעודה טעימה במיוחד בשלל צבעים, טעמים ומרקמים. השנה חגי תשרי האהובים הולכים יד ביד עם סגר לבלימת התפשטות הקורונה, לכן ארוחות רבות במהלך ימי החג יהיו שונות מאלו שהתרגלנו אליהן במהלך השנים, אך אין זה אומר שאתם צריכים להתפשר על המנות שאתם מתכוונים להכין. כדי להפוך את הסעודות הללו לצבעוניות וטעימות יותר, גם אם משתתפים בהן מעט אנשים, מומלץ לנסות את 6 הסלטים הבאים, שיעשירו לכם את החגים וגם את הימים אחריהם בניחוחות וטעמים שקשה לעמוד בפניהם. שיהיה בתיאבון!
מתכון לסלט סלק וגזר צלוי עם רוטב קימל

השילוב בין צבעו הכתום של הגזר ובין הגוון הסגול העמוק של הסלק בסלט הבא יקשט את שולחן החג שלכם בצורה מדהימה, ועם רוטב הקימל הנלווה לו, תרצו לטעום את המנה הזו שוב ושוב, גם אחרי סעודת החג.

רכיבים לסלט סלק וגזר:
סלק - ½ ק"ג
מים - ½ כוס
גזר - ½ ק"ג
שמן זית - 3 כפות (מחולקות)
שן שום - 1 (מרוסקת)
מיץ תפוזים - מ-1 תפוז
גרידת תפוז - מ-1 תפוז (לא חובה)
דבש - 2 כפיות
חומץ בלסמי - 2 כפיות
גבינת פטה - 50 גר' (לא חובה)
עירית - 1 כף (קצוצה, לא חובה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
 
מתכון לסלט מקסיקני חמצמץ

הסלט הבא הוא בעל טעם חמצמץ וחריף שנפוץ מאוד במקסיקו, והפריכות שלו תורמת להנאה מכל הרכיבים הטריים והטעימים שבו.

רכיבים לסלט כרוב:
כרוב לבן - ½ ראש (קטן)
כרוב אדום - ½ ראש (קטן)
צנוניות - 10 (שטופות, לא קלופות ופרוסות דק)
גזרים - 2 (קלופים ופרוסים דק)
עלי כוסברה - 1 צרור (גדול, טרי וקצוץ)
פלפל ירוק חריף - 2 (פרוסים דק)
בצל סגול - 1 (קלוף ופרוס דק)
שמן זית - 3 כפות
מיץ לימון - מ-2 לימונים
מלח - לפי הטעם
 
מתכון לסלט תפוחי אדמה, עגבניות וזיתים

לסלט הבא יש ניחוח וטעם ים תיכוניים מובהקים בזכות העגבניות והזיתים, והוא בהחלט יוסיף צבע לכל ארוחה בה תגישו אותו.

רכיבים לסלט תפוחי אדמה:
שמן זית - 4 כפות + מעט לתיבול
בצל - 1 (קצוץ דק)
שיני שום - 3 (קצוצות דק)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אורגנו - 1 כפית + מעט לתיבול (מיובש)
תפוחי אדמה - 750 גר' (חתוכים לחתיכות בינונית)
עגבניות - 4 (בשלות, חתוכות לרבעים)
עלי דפנה - 3 (טריים)
מים - לפי גודל הכלי (הסבר בהמשך, לבישול)
זית קלמטה - 200 גר' (ללא גלעינים, חצויים לאורכם - לא חובה)
מתכון לסלט עלים ירוקים עם אגוזים וחמוציות

הסלט הבא לא רק יצבע את שולחן החג שלכם בגוון ירוק וחי, אלא יוסיף לו מנה של בריאות בזכות הרכיבים המזינים שבו, והשילוב בין הירקות הרכים ובין האגוזים הפריכים יוצר מרקם נפלא וסלט מיוחד שתענוג לאכול.

מתכון לסלט עלים ירוקים עם אגוזים וחמוציות מקור תמונה: Ross Catrow
רכיבים לסלט עלים ואגוזים:
אגוזי מלך - 1 כוס
בצל סגול - 1 (בינוני קצוץ)
חומץ בן יין - ¼ כוס
שמן זית - 6 כפות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
שמן אגוזים - ¼ כוס (או סויה)
בייבי מיקס - 400 גר' (ירקות עליים, קייל, תרד, ארוגולה)
מתכון לסלט פטריות וגזר צלויים עם שומשום

הסלט הבא מגיע אלינו מהמזרח הרחוק, ושילוב הטעמים שבו, יחד עם מרקם הפטריות הבשרניות והגזרים, יוצר סלט טעים, צבעוני ומשביע.

רכיבים לסלט פטריות וגזר:
פטריות שמפיניון - 340 גר' (פרוסות בעובי בינוני)
פטריות שיטאקי - 120 גר' (פרוסות בעובי בינוני)
גזרים - 3 (בינוניים, קלופים וחצויים לאורכם או פרוסים לפרוסות בעובי בינוני)
שמן צמחי - 4 כפות (מחולקות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
רוטב סויה - 2 כפות
חומץ אורז - 2 כפות
שמן שומשום - 1 כף (קלוי, ניתן להמיר בשמן סויה)
ג'ינג'ר - 1 כפית (טרי ומגורד)
בצלים ירוקים - 4 (פרוסים דק)
שומשום - 2 כפיות (קלויים, לא חובה)
מתכון לסלט פירות חם

כפי שתראו במתכון הבא, סלטים לא חייבים להכיל ירקות בלבד, וניתן להכין סלט פירות חמים וטעים לקינוח או כנשנוש בין הארוחות.

רכיבים לסלט פירות חם:
משמשים מיובשים - 8 (חתוכים גס)
שזיפים מיובשים - ¼ כוס (חתוכים גס)
תאנים מיובשות - ¼ כוס (חתוכות גס)
תפוח ירוק - ½ (חתוך גס)
אגס - ½ (חתוך גס)
יין לבן - ½ כוס
מיץ תפוחים - ½ כוס
מקל קינמון - 1 (קטן)
סוכר - 1 כף
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.