maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לסלט סלק וגזר צלוי עם רוטב קימל

השילוב בין צבעו הכתום של הגזר ובין הגוון הסגול העמוק של הסלק בסלט הבא יקשט את שולחן החג שלכם בצורה מדהימה, ועם רוטב הקימל הנלווה לו, תרצו לטעום אותו שוב ושוב, גם אחרי סעודת ליל הסדר.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לסלט סלק וגזר צלוי עם רוטב קימל
רכיבים לסלט סלק וגזר:
סלק - ½ קג'
גזר - ½ קג'
מים - ½ כוס
שמן זית - 3 כפות
שן שום - 1 (מרוסקת)
מיץ תפוזים - מ-1 תפוז
גרידת תפוז - מ-1 תפוז
דבש - 2 כפיות
חומץ בלסמי - 2 כפיות
גבינת פטה - 50 גר' (לא חובה)
עירית - 1 כף (קצוצה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הסלט סלק וגזר:
  1. חממו את התנור ל-160 מעלות. שטפו את הסלק והניחו אותו על תבנית אפייה עמוקה. מזגו לתוך התבנית עם הסלק ½ כוס מים. הכניסו לתנור למשך 40 דקות, או עד שהסלק יהיה מוכן.
  2. הסירו את שתי הקצוות של הגזרים וחתכו אותם לאורכם. מרחו על החצאים שמן זית ותבלו במלח ופלפל.
  3. הניחו את הגזרים המתובלים על תבנית אפייה והכניסו אותה לתנור לאותו פרק זמן כמו הסלק, או עד שהחתיכות יתרככו. preperation מקור תמונה: Amelia Crook
  4. הוציאו את הסלקים מהתנור לאחר שהם יהיו מוכנים, קלפו וחתכו לחתיכות בגודל בינוני. תבלו במלח ופלפל.
  5. קלו את זרעי הקימל על מחבת בינונית ולהבה בינונית במשך 3 דקות. הוסיפו למחבת 1 כף שמן, חממו והוסיפו לה את השום הכתוש. מזגו את מיץ התפוזים למחבת והוסיפו גם את גרידת התפוז.
  6. הגבירו את עוצמת הלהבה לגבוהה, ובשלו את הרוטב עד שהנוזלים יצטמצמו בחצי. כבו את הלהבה והוסיפו למחבת דבש וחומץ בלסמי. תבלו במלח ופלפל.
  7. הכניסו את חתיכות הסלק והגזר הצלוי לקערה גדולה, זלפו מעליהם את הרוטב וערבבו בעדינות. פוררו מעל הסלט גבינת פטה אם תרצו והגישו.
מקור: ברכה. א
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר