header

מתכון לסלט פטריות וגזר צלויים עם שומשום

הסלט הבא מגיע אלינו מהמזרח הרחוק, ושילוב הטעמים שבו, יחד עם מרקם הפטריות הבשרניות והגזרים, יוצר סלט טעים, צבעוני ומשביע.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
מתכון לסלט פטריות וגזר צלויים עם שומשום
רכיבים לסלט פטריות וגזר:
פטריות שמפיניון - 340 גר' (פרוסות בעובי בינוני)
פטריות שיטאקי - 120 גר' (פרוסות בעובי בינוני)
גזרים - 3 (בינוניים, קלופים וחצויים לאורכם או פרוסים לפרוסות בעובי בינוני)
שמן צמחי - 4 כפות
רוטב סויה - 2 כפות
חומץ אורז - 2 כפות
שמן שומשום - 1 כף (קלוי, ניתן להמיר בשמן סויה)
ג'ינג'ר - 1 כפית (טרי מגורד)
בצלים ירוקים - 4 (פרוסים דק)
שומשום - 2 כפיות (קלויים- לא חובה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הסלט פטריות וגזר:
  1. הכניסו לקערה גדולה 3 כפות שמן צמחי, הוסיפו לו את חתיכות הגזרים ופרוסות הפטריות וערבבו יחד. תבלו במלח ופלפל לפי הטעם.
  2. חממו מחבת עמוקה על להבה בינונית-גבוהה והכניסו לתוכה את תכולת הקערה. ערבבו את הגזרים והפטריות לעתים, וטגנו עד שהם יתחילו להשחיר מעט בקצוות. הוציאו על צלחת והניחו בצד לצינון. preperation מקור תמונה: SteakEat
  3. ערבבו יחד בקערה גדולה רוטב סויה, חומץ אורז, שמן שומשום (או סויה), ג'ינג'ר ו-1 כף של שמן צמחי.
  4. חתכו מעט את הגזרים והפטריות המטוגנים ועבירו אותם לקערה עם הרוטב, והוסיפו בצל ירוק וזרעי השומשום. תבלו במלח ופלפל במידת הצורך והגישו.
מקור: ברכה.א
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר