print header

11 מדריכים לעבודה במטבח כמו שפים מקצועיים

איך מפלטים דג? איך מפרקים עוף מעצמות? איך עובדים כמו שצריך עם שקית זילוף? השאלות האלו גורמות לנו פעמים רבות לוותר על מתכונים עם שלבי בישול או הכנה שאיננו בטוחים כיצד לבצע, בעיקר משום שאיננו יודעים את התשובות וחוששים לנסות. חשוב שכולם ידעו שבעבודה במטבח אין ממה לחשוש, משום שכמו שבעבר הרחוק למדתם בעזרת ניסיון וטעייה כיצד להכין ביצת עין מושלמת, כך תוכלו גם ללמוד כיצד לבצע דברים "מסובכים" במטבח, שהם בעצם פשוטים להפליא. צפו במדריכים הבאים ולמדו כיצד לעבוד במטבח הביתי כמו שפים מקצועיים.

 

1. איך לפלט דג?

אם אתם חובבי דגים אך חוששים לעבוד איתם במטבח, מומלץ שתצפו במדריך הבא שיראה לכם כיצד לפלט דג בכמה צעדים פשוטים. כמובן שאתם יכולים לבקש מהמוכר שיפלט לכם אותם, אך השפים המומחים ממליצים שלא לעשות זאת אם אינכם מכירים אותו או סומכים עליו שהמוצר שלו טרי.

2. איך מכינים אורז שלא נדבק לסיר?

אין דבר מעצבן יותר מלהכין מנת אורז ולגלות שלאחר מכן עלינו לקרצף ולשפשף כדי להסיר את כל שאריות האורז שנדבקו לתחתית הסיר, אך במדריך הבא תלמדו כיצד להכין אורז שלא נדבק, החל מבחירת הסוג, דרך הכנת הסיר לבישול ועד לתהליך הבישול עצמו.  

3. איך לפרק עוף מעצמות?

אם אתם רוצים להכין עוף עם מילוי עליכם לפרק אותו מעצמות, ולמרות שהפעולה הזו נראית כמטלה ששמורה לקצבים בלבד, אחרי שמכירים את השיטה כל אחד יכול לפרק עוף מעצמות תוך כמה דקות ולהשאיר אותו בשלמותו. 

4. איך מבשלים קטניות?

בישול קטניות זה לא אתגר גדול, אך יש כמה שאלות שצריך לענות עליהן אחת ולתמיד – עם מלח או בלי מלח, כמה זמן יש להשרות אותם במים וכמה מים יש להוסיף לבישול? השאלות האלו ועוד מקבלות תשובה בסרטון הבא.

5. איך מכינים חזה עוף רך ועסיסי?

החזה הוא אחד החלקים הבריאים ביותר בעוף בשל אחוזי השומן הנמוכים שבו, אך בעיה שרבים נתקלים בה בעת הכנתו היא שהטיגון במחבת גורם לו להתייבש, מה שהורס את חוויית האכילה. בסרטון הבא תקבלו טיפים לבחירת חזה העוף כבר אצל הקצב, וכן להכנתו כך שיישאר עסיסי אחרי הטיגון.

6. איך משתמשים בבן מארי?

מתכונים רבים מבקשים בישול או חימום בשיטת "בן מארי", שבעברית נקראת פשוט "אמבט מים". בין שעל הכיריים ובין שבתוך התנור, המטרה היא לחמם את הרכיבים שבסיר בעזרת מים חמים מבלי לחשוף את הסיר לאש ישירה, וכך תעשו זאת בהצלחה.

7. מה ההבדל בין סוגי הממתיקים ואיך להתאים אותם לשימוש?

סוכר לבן, סוכר חום, דבש, סילאן, סירופ חרובים... יש לא מעט ממתיקים שניתן לעשות בהם שימוש בבישולים ובאפייה, וידוע כי ניתן להחליף אותם אחד בשני, אך כיצד עושים זאת בהצלחה? בסרטון הבא תקבלו את הטיפים שאתם צריכים להכיר אם ברצונכם להשתמש בממתיק אחר פרט לסוכר לבן במתכונים שלכם.

8. איך שומרים על צבעם ומרקמם של ירקות בבישול?

פעמים רבות נכין מנה שכוללת ירקות ירוקים, אולם אלו יקמלו ויאבדו מצבעם בעת הבישול, בעוד שאנו נרצה להגיש מנה שנראית טרייה ממש כמו במסעדה. אז איך עושים את זה? בעזרת הטיפ הבא תלמדו כיצד לבשל ירקות שיצאו טעימים, יפים ועם מרקם מושלם.

9. איך מכינים ביצים עלומות?

אוהבים ביצים עלומות אך אתם אף פעם לא מצליחים להכין אותן כמו שצריך מבלי שיתפרקו? עבור רבים מדובר בפינוק בריא ונהדר, ולכן ודאי תשמחו להכיר את הדרך המוצלחת הזו להכנת ביצים עלומות מושלמות, שאינה נכשלת אף פעם!

10. איך לעבוד עם שקית זילוף?

אחרי שהמאפה כבר יצא מהתנור, אחד השלבים האחרונים שנותרים כדי להפוך אותו למושלם זה זילוף הקרם, אך לא כולנו קונדיטורים מקצועיים ולמעשה, רבים מאיתנו חוששים מהצעד המכריע הזה. אם גם אתם מפחדים לפשל בעת העיצוב והזילוף, צפו בסרטון הבא ולמדו כיצד לעשות זאת כמו מקצוענים. 

11. איך בוחרים דג ואיך מכינים קציצות דגים בקלות?

כשאתם יוצאים לשוק, בדרך כלל תבחרו את הדגים שלכם לפי גודל או מראה כללי, אך יש כמה טיפים לבחירת דגים שעליכם להכיר כדי שתוכלו לקבל את המוצר הטרי והבריא ביותר שאתם יכולים. בנוסף לכך, בסרטון הבא תגלו מה הסוד להכנת קציצות דגים בקלות, שהן עדינות יותר מאשר קציצות שעשויות מבשר ועל כן מגיעה להן התייחסות שונה.
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.