maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

8 מתכונים פשוטים לעוגיות שכולם אוהבים

 
 

אחת הנחמות המתוקות שלי בבית זה לשלוח יד לצנצנת עוגיות גדולה ומלאה בכל טוב שהכנתי בעצמי, שכבר בזמן האפייה ממלאות את כל הבית בארומה מתוקה וחמימה שמזמינה את כולם לשאול מה יש בתנור ומתי זה כבר מוכן. הדבר שאני הכי אוהבת בהכנת עוגיות הוא שהתהליך מאד פשוט וזה כיף גדול להכין אותם גם עם הילדים שנהנים ללוש את הבצק ולטעום את המאפים המתוקים שעשו במו ידיהם (אני מספרת לכולם שהם הכינו אותן בעצמם). מתוך כל מתכוני העוגיות שאני מכירה, אלו הם הפשוטים והטובים ביותר, ואני בטוחה שכל אחד יוכל למצוא כאן את האחת שתערוב לחיכו ותעשה לו חשק לחמם את התנור ולהתחיל ללוש, אפילו אם הוא לא נגע בבצק מעולם. 

 
לחצו על המתכון המבוקש לקבלת הוראות מפורטות להכנתו. 
 

 

עוגיות קוקוס (זמן הכנה – 20 דקות)

העוגיות האלה פריכות וטעימות ולהכנתן אפשר להשתמש במרגרינה או חמאה, אך מומלץ להשתמש בחמאה משום שהיא מוסיפה להן טעם. הסוד הוא לאפות אותן טיפה פחות ממה שצריך - מומלץ להוציא אותן מהתנור ברגע שהן חצי זהובות ולהכניס אותן לקירור מיד.

למתכון המלא לחצו כאן >>

מתכון לעוגיות קוקוס

 

עוגיות שיבולת שועל (זמן הכנה – 10 דקות + שעה להשריית הצימוקים)

זה מתכון שכל המשפחה אוהבת והוא משלב שיבולת שועל פריכה וגם צימוקים שהופכים את העוגיות האלה למפתיעות ומושלמות. הסוד הוא להשרות את הצימוקים לפני ההכנה – זה יוצר הבדל עצום!

למתכון המלא לחצו כאן >>

מתכון לעוגיות שיבולת שועל

 

עוגיות שוקולד צ'יפס אווריריות (זמן הכנה – 23 דקות)

העוגיות הרכות האלה הן פשוט מושלמות וילדים מתים עליהן! אם תכינו אותן, אל תצפו שיישארו זמן רב על השיש מבלי שמישהו יאכל אותן. 

למתכון המלא לחצו כאן >>

מתכון עוגיות שוקולד צ'יפס אווריריות

 

עוגיות חמאה (זמן הכנה – 33 דקות + מספר שעות לקירור הבצק)

עוגיות חמאה צריכות להיות, כפי שהשם מרמז, בטעם חמאה ומעט פריכות ולא מתוקות מדי. לכן המתכון הזה מנצח כל מתכון אחר!

למתכון המלא לחצו כאן >>

מתכון עוגיות חמאה

 

עוגיות קינמון (זמן הכנה – 30 דקות + שעתיים לקירור הבצק)

זה אחד המתכונים לעוגיות הטעימות ביותר שתאכלו בחייכם. הן קלות להכנה ומומלץ להגיש אותן לצד שוקו או תה חם.

למתכון המלא לחצו כאן >>

מתכון עוגיות קינמון

 

עוגיות בננה (זמן הכנה – 22 דקות)

אם יש לכם בננות שעומדות להשחיר ולהרקיב, תוכלו להכין מהן עוגיות בננה טעימות במקום לזרוק אותן לפח. תוכלו להשתמש בצימוקים או בשוקולד צ'יפס, בהתאם לטעמכם האישי (המלצה שלי – שוקולד צ'יפס).

למתכון המלא לחצו כאן >>

מתכון עוגיות בננה

 

עוגיות ג'ינג'ר אווריריות (זמן הכנה – 25 דקות)

הרבה אנשים אוהבים עוגיות ג'ינג'ר פיקנטיות, אך מעדיפים אותן אווריריות ורכות, ובעזרת המתכון הזה תוכלו לקבל עוגיות שכאלה בדיוק!

למתכון המלא לחצו כאן >>

מתכון לעוגיות ג'ינג'ר אווריריות

 

עוגיות לימון ללא ביצים (זמן הכנה – 20 דקות)

אם אתם שומרים על אורח חיים טבעוני או פשוט מעדיפים להימנע מביצים בתזונה שלכם, העוגיות האלה הן בשבילכם. הן לא פחות טעימות משאר העוגיות והן מומלצות גם למי שאין לו בעיה עם ביצים.

למתכון המלא לחצו כאן >>


 

 

עוגיות קוקוס (זמן הכנה – 20 דקות)

העוגיות האלה פריכות וטעימות ולהכנתן אפשר להשתמש במרגרינה או חמאה, אך מומלץ להשתמש בחמאה משום שהיא מוסיפה להן טעם. הסוד הוא לאפות אותן טיפה פחות ממה שצריך - מומלץ להוציא אותן מהתנור ברגע שהן חצי זהובות ולהכניס אותן לקירור מיד. 

מתכוני עוגיות פשוטים
 

מצרכים (לתריסר עוגיות):

  • ¼1 כוסות קמח
  • ½ כפית אבקת סודה לשתייה
  • ¼ כפית מלח
  • ½ כוס חמאה
  • ½ כוס סוכר חום
  • ½ כוס סוכר לבן
  • 1 ביצה
  • ½ כפית תמצית וניל
  • ⅓1 כוסות פתיתי קוקוס

אופן ההכנה:

  • חממו תנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • ערבבו בקערה את הקמח, אבקת הסודה לשתייה והמלח והניחו בצד.
  • בקערה אחרת הקרימו את החמאה והסוכר.
  • הוסיפו לתערובת המוקרמת את הביצה וערבבו היטב.
  • שלבו את 2 התערובות שיצרתם לתערובת אחת, והוסיפו את הקוקוס ותמצית הווניל.
  • אפו למשך 8-10 דקות והכניסו לקירור.

מתכוני עוגיות פשוטים

 
 

עוגיות שיבולת שועל (זמן הכנה – 10 דקות + שעה להשריית הצימוקים)

זה מתכון שכל המשפחה אוהבת והוא משלב שיבולת שועל פריכה וגם צימוקים שהופכים את העוגיות האלה למפתיעות ומושלמות. הסוד הוא להשרות את הצימוקים לפני ההכנה – זה יוצר הבדל עצום!

מתכוני עוגיות פשוטים

 

מצרכים (ל-48 עוגיות):

  • 3 ביצים טרופות
  • 1 כוס צימוקים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס חמאה
  • 1 כוס סוכר חום
  • 1 כוס סוכר לבן
  • ½2 כוסות קמח
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית קינמון
  • 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
  • 2 כוסות שיבולת שועל
  • ¾ כוס אגוזי פקאן קצוצים

אופן ההכנה:

  • ערבבו יחדיו את הביצים, הצימוקים ותמצית הווניל ותנו לתערובת לשבת למשך שעה.
  • הקרימו את החמאה והסוכר.
  • הוסיפו לתערובת המוקרמת קמח, מלח, קינמון וסודה לשתייה וערבבו את הכל.
  • שלבו את תערובת הביצים והצימוקים והוסיפו להכל את שיבולת השועל והאגוזים הקצוצים. הבצק אמור להיות נוקשה.
  • הניחו על נייר אפייה לא משומן כדורי בצק ושטחו אותם בעדינות.
  • אפו על חום של 180 מעלות למשך 10-12 דקות או עד שהעוגיות משחימות קלות.

מתכוני עוגיות פשוטים

 

 

עוגיות שוקולד צ'יפס אווריריות (זמן הכנה – 23 דקות)

העוגיות הרכות האלה הן פשוט מושלמות וילדים מתים עליהן! אם תכינו אותן, אל תצפו שיישארו זמן רב על השיש מבלי שמישהו יאכל אותן. 
 
מתכוני עוגיות פשוטים
 

מצרכים (ל-60 עוגיות):

  • 1 כוס חמאה מרוככת
  • ¼ כוס סוכר
  • ¾ כוס סוכר חום בהיר
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ¼2 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 110 גרם אינסטנט פודינג וניל
  • 340 גרם שוקולד צ'יפס
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים

הוראות הכנה:

  • חממו תנור מראש לחום של 190 מעלות.
  • ערבבו את החמאה, הסוכר, הסוכר החום, תמצית הווניל והביצים עד שהם מקבלים מרקם קרמי.
  • הוסיפו את שאר המרכיבים וערבבו היטב.
  • אפו עד להשחמה, כ-8 דקות.

מתכוני עוגיות פשוטים

 

עוגיות חמאה (זמן הכנה – 33 דקות + מספר שעות לקירור הבצק)

עוגיות חמאה צריכות להיות, כפי שהשם מרמז, בטעם חמאה ומעט פריכות ולא מתוקות מדי. לכן המתכון הזה מנצח כל מתכון אחר!

מתכוני עוגיות פשוטים
 
 

מצרכים (ל-48 עוגיות)

  • 230 גרם חמאה לא מלוחה
  •  ¾ כוס סוכר
  • ¼ כפית מלח
  • ½1 כפית תמצית וניל
  • 1 חלמון גדול
  • 2 כוסות קמח

אופן ההכנה:

  • הקציפו את החמאה, הסוכר ותמצית הווניל עד שתקבלו מרקם קרמי.
  • הוסיפו את החלמון לתערובת עד שהוא משתלב בה כמו שצריך.
  • הוסיפו את הקמח וערבבו עד שהוא משתלב בה כמו שצריך.
  • הניחו את הבצק על משטח מקומח ולושו מספר פעמים עד שהוא הופך לחלק.
  • הניחו את הבצק על ניילון נצמד וגלגלו אותו לצורת בול עץ. הניחו אותו במקרר למשך כמה שעות.
  • לפני תחילת האפייה, חממו את התנור לחום של 160 מעלות.
  • הניחו נייר אפייה על משטח אפייה, חתכו את הבצק לחתיכות דקות והניחו אותן על נייר האפייה במרחק של כ-2.5 ס"מ אחת מהשנייה (לא חובה, אך מומלץ. הן לא יתפחו עד כדי כך, אך כל עוגייה צריכה אוויר סביבה).
  • אפו עד שהן מתחילות להזהיב בקצותיהן, כ-16-18 דקות.

 

מתכוני עוגיות פשוטים

 

לחצו כאן כדי לחזור לאוסף המתכונים

עוגיות קינמון (זמן הכנה – 30 דקות + שעתיים לקירור הבצק)

זה אחד המתכונים לעוגיות הטעימות ביותר שתאכלו בחייכם. הן קלות להכנה ומומלץ להגיש אותן לצד שוקו או תה חם.

מתכוני עוגיות פשוטים

 

מצרכים (ל-48 עוגיות):

  • 1 כוס סוכר
  • ½ כוס חמאה
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½1 כוס קמח
  • ½1 כפית קינמון
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ¼ כפית מלח
  • תערובת סוכר וקינמון (¼ כוס סוכר על כל 2-4 כפיות קינמון)

אופן ההכנה:

  • הקרימו בקערה גדולה את הסוכר והחמאה.
  • טרפו ביצה והוסיפו לה את תמצית הווניל.
  • ערבבו יחדיו את הקמח, הקינמון, אבקת האפייה והמלח.
  • הוסיפו את תערובת הקמח לקערת החמאה וערבבו היטב.
  • כסו את הבצק והכניסו למקרר לשעתיים, או עד שהוא מתקשה מספיק כדי שניתן יהיה להכין ממנו כדורים.
  • צרו כדורים קטנים בקוטר של כ-2 ס"מ.
  • גלגלו את הכדורים בתערובת הסוכר והקינמון.
  • שטחו את הכדורים והניחו את העוגיות על נייר אפייה משומן קלות במרחק של 2.5 ס"מ אחת מהשנייה.
  • אפו על חום של 180 מעלות למשך 10 דקות, או עד שהקצוות מתחילות להשחים קלות.
  • קררו את העוגיות.

מתכוני עוגיות פשוטים

 

 
 

עוגיות בננה (זמן הכנה – 22 דקות)

אם יש לכם בננות שעומדות להשחיר ולהרקיב, תוכלו להכין מהן עוגיות בננה טעימות במקום לזרוק אותן לפח. תוכלו להשתמש בצימוקים או בשוקולד צ'יפס, בהתאם לטעמכם האישי (המלצה שלי – שוקולד צ'יפס).

מתכוני עוגיות פשוטים

 

מצרכים (ל-24 עוגיות):

  • ¼2 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • ½ מלח
  • ¼ כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כוס סוכר
  • ⅔ כוס מרגרינה
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס שוקולד צ'יפס או צימוקים
  • 1 כוס מחית בננה

אופן ההכנה:

  • ערבבו יחדיו את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה והמלח.
  • ערבבו יחדיו את הסוכר, המרגרינה, הביצים ותמצית הווניל.
  • שלבו את 2 התערובות וערבבו היטב. הבצק אמור להיות דביק.
  • הוסיפו את השוקולד צ'יפס או הצימוקים 
  • העבירו חתיכות בגודל כפית לנייר אפייה משומן ושטחו אותן.
  • אפו על חום של 200 מעלות למשך 12-15 דקות. העוגיות אמורות לצאת רכות.
 
מתכוני עוגיות פשוטים
 
 
 

עוגיות ג'ינג'ר אווריריות (זמן הכנה – 25 דקות)

הרבה אנשים אוהבים עוגיות ג'ינג'ר פיקנטיות, אך מעדיפים אותן אווריריות ורכות, ובעזרת המתכון הזה תוכלו לקבל עוגיות שכאלה בדיוק!

מתכוני עוגיות פשוטים

 
 

מצרכים (ל-36 עוגיות):

  • ¼2 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת ג'ינג'ר
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • ¾ כפית אבקת קינמון
  • ½ כפית אבקת ציפורן
  • ¼ כפית מלח
  • ¾ כוס חמאה מרוככת 
  • 1 כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • ¼ כוס דבשה
  • 2 כפות סוכר

אופן ההכנה:

  • חממו תנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • ערבבו יחדיו את הקמח, הג'ינג'ר, אבקת הסודה לשתייה, הקינמון, הציפורן והמלח. הניחו את התערובת הזו בצד.
  • בקערה אחת, טרפו את החמאה עם מיקסר חשמלי, הוסיפו כוס סוכר והמשיכו לטרוף עד שמתקבל מקרם אוורירי.
  • הוסיפו ביצה ודבשה וטרפו היטב.
  • הוסיפו חצי מתערובת הקמח וטרפו עד שנוצרת תערובת אחידה.
  • ערבבו את שאריות הקמח עם כף עץ.
  • צרו כדורים בקוטר 2.5 ס"מ וגלגלו אותן על תפזורת של 2 כפות סוכר.
  • הניחו את הכדורים על נייר אפייה לא משומן במרחק של 5 ס"מ אחד מהשני.
  • אפו בתנור למשך 10 דקות או עד שהעוגיות מתחילות להשחים ולתפוח.
  • תנו לעוגיות להתקרר לפני ההגשה.
 
מתכוני עוגיות פשוטים
 
 
 

עוגיות לימון ללא ביצים (זמן הכנה – 20 דקות)

אם אתם שומרים על אורח חיים טבעוני או פשוט מעדיפים להימנע מביצים בתזונה שלכם, העוגיות האלה הן בשבילכם. הן לא פחות טעימות משאר העוגיות והן מומלצות גם למי שאין לו בעיה עם ביצים.

מתכוני עוגיות פשוטים

 

מצרכים (ל-40 עוגיות):

  • ½2 כוסות קמח
  • ½1 כוסות סוכר
  • 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
  • ¼ כפית מלח
  • 2 כפות גרידת לימון
  • ¾ כוס שמן קנולה
  • ½ כוס מיץ לימון
  • 2 כפיות תמצית וניל

אופן ההכנה:

  • ערבבו יחד בקערה בינונית את הקמח, הסוכר, אבקת הסודה לשתייה, המלח וגרידת הלימון.
  • צרו חור במרכז ומלאו אותו בשמן הקנולה, מיץ הלימון ותמצית הווניל.
  • ערבבו יחדיו עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • הניחו חתיכות בגודל כפית במרחק של 5 ס"מ אחד מהשני על נייר אפייה.
  • אפו למשך 8-10 דקות על חום של 180 מעלות.
 
מתכוני עוגיות פשוטים
 
 

מקור: אירית ש.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: