maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

חמאה, מרגרינה ומה שבניהן!

מרגרינה היא שומן צמחי מוקשה. מקור שמה של המרגרינה היא המילה היוונית "margaron" שמשמעותה פנינה וזאת נוכח צורתם של המשקעים הכדוריים של חומצת שומן במרגרינה. המרגרינה הומצאה על ידי הכימאי הצרפתי היפוליט מורי, שנענה לאתגר שהציב נפוליאון השלישי - למצוא תחליף זול וזמין לחמאה.

מרגרינה

האם אתם יודעים מה ההבדל בין מרגרינה וחמאה? כנראה שלא, אז נספר לכם..

* לשניהם אותה כמות קלוריות.
* בחמאה יש מעט יותר שומן רווי – 8 גר' לעומת 5 גר' במרגרינה.
* אכילת מרגרינה עלולה להעלות את שיעור מחלות הלב אצל נשים ב-53% לעומת אכילת חמאה, לפי מחקר עדכני של המרכז הרפואי בהרווארד.
* אכילת חמאה מעלה קליטת חומרים מזינים במזון.
* לחמאה יש יתרונות תזונתיים רבים בעוד שלמרגרינה רק אחדים משום שמוסיפים אותם.
* טעם החמאה טוב יותר משום שהוא מחזק טעמים של מזונות אחרים.
* החמאה קיימת מזה מאות בשנים ואילו המרגרינה פחות מ- 100 שנה.

וכעת.... למרגרינה:

* יש לה רמות גבוהות של שומן מוקשה (טראנס).
* מעלה ל-פי 3 סכנה למחלות לב.
* מעלה את רמת הכולסטרול הרע (LDL).
* מפחיתה את הכולסטרול הטוב (HDL).
* מעלה עד לפי 5 את הסכנה לסרטן.
* מורידה את איכות חלב אם.
* מחלישה את המערכת החיסונית.
* מפחיתה את תגובת האינסולין.

אז מה עדיף? מרגרינה או חמאה?

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
תכנים קשורים: אוכל, בריאות, מידע, תזונה
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: