maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכונים נהדרים שיעשירו אתכם בוויטמין D

 רבים מאיתנו שחשוב להקפיד על סיפוק כמות ראויה של ויטמין D לגוף, אך מהו אותו מרכיב חיוני שתורם כל כך לבריאותו? בקצרה, מדובר בקבוצה של חמש תרכובות מסיסות בשמן, שנועדו לסייע למאזן תקין של סידן וזרחן בגוף. הוא כולל בין השאר את ויטמינים D2, D1 ו-D3, שאולי שמעתם עליהם מהרופא. גופנו מייצר אותו באופן טבעי כאשר אנו נחשפים לשמש, ולכן נדבק למרכיב החיוני הזה הכינוי "ויטמין השמש", אך כיצד משיגים אותו בימים מעוננים, או כשחם מדי בחוץ ולכן מומלץ להסתגר במזגן, הרחק מהשמש והלחות? אפשר לצרוך אותו בעזרת תוספי מזון שונים, או על ידי אכילת מרכיבים מסוימים שמכילים אותו. בכתבה הבאה נציג בפניכם את יתרונותיו של ויטמין D והכמויות המומלצות לצריכתו, וגם 5 מתכונים מצוינים עם מאכלים שבהם הוא נמצא. 

מתכונים עם ויטמין D: שמיים עם שמש

יתרונות בריאותיים של ויטמין D וכמויות צריכה מומלצות:

ראשית, מחסור של ויטמין D בגוף עלול לגרום לרככת אצל ילדים שמקושרת לבריחת סידן, ודלדול העצם בקרב מבוגרים, שבו העצם לא מתחדשת בצורה טובה. שתיהן גורמות להתרככות העצמות ולהתעקמותן, ולכן אם אתם רוצים לחזק את גופכם – מומלץ לצרוך ויטמין D. הנה כמה יתרונות נוספים:
  • שיפור תפקוד המערכת החיסונית
  • הורדת הסיכון להתפתחות מחלות לב
  • הורדת הסיכוי להתפתחות שפעת
  • הסדרת מצב רוח והורדת הסיכון לדיכאון

כמויות הצריכה היומית המומלצת של ויטמין D משתנה מגיל לגיל, והנה המדדים שחשוב שתכירו:

  • גילים 1-50, הריון והנקה – 200 יב"ל
  • תינוקות וגילים 51-70 – 400 יב"ל
  • מבוגרים מעל גיל 71 – 600 יב"ל

5 מתכונים המכילים ויטמין D

וכעת, אחרי שהבנתם מדוע כל כך נחוץ לכם לצרוך ויטמין D, אתם מוזמנים להכין את אחד או יותר מהמתכונים הנפלאים הבאים:
מתכון לסלמון משובח עם פטריות וברוקולי

מחפשים מנת סלמון נהדרת? מצאנו עבורכם מתכון משובח, שמשלב בינה לבין מרכיב נוסף שרבים אוהבים, פטריות! ומעבר לטעם הנהדר של הרכיבים האלה יש להם יתרון נוסף – הם מקור מצוין לוויטמין D, כאשר ב-100 גרם סלמון תמצאו 526 יב"ל, ובאותה כמות של פטריות יש 7 יב"ל. אז קדימה, הכינו לעצמכם מנת סלמון נהדרת ומיוחדת שתהפוך כל סעודה לחגיגה! 

מתכון לסלמון משובח עם פטריות וברוקולי מקור תמונה: bbc
רכיבים למתכון לסלמון עם פטריות וברוקולי:
שמן - מעט לשימון
פילה סלמון - 100 גרם (נטול עצמות ועור)
מיץ לימון - מ-1 לימון (מומלץ להשתמש בלימון ליים)
שמן זית - 1 כף ועוד קצת (מחולק)
פפריקה - 1 כפית
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
פטריות שמפיניון - 100 גרם (חתוכות)
ברוקולי - 100 גרם (קצוץ)
שן שום - 1 (קצוצה)
פטרוזיליה - 2 כפות (קצוצה, לא חובה)
מתכון מיוחד למנת ביצי דייגים

אם אתם אוהבים סרדינים, אתם כנראה ממש תתלהבו מהמנה הבאה! למתכון הזה קוראים "ביצי דייגים", ואתם ממש לא צריכים לצאת למסע דיג בשביל להכין אותו. הוא מכיל כמה וכמה מרכיבים נפלאים, והוא דרך נהדרת ליהנות מוויטמין D, כאשר 100 גרם של סרדינים מכילים 193 יב"ל ממנו, וכמות זהה של ביצים כוללת 87 יב"ל. אז למה אתם מחכים, צאו לדרך!

מתכון מיוחד למנת ביצי דייגים מקור תמונה: thesophisticatedcaveman
רכיבים למתכון לביצי דייגים:
סרדינים - 2 קופסאות שימורים (בשמן)
בצל סגול - ¾ כוס (קצוץ)
עגבנייה - 1 (מסוג תמר, חתוכה לקוביות)
פטרוזיליה - ¼ כוס (קצוצה)
שיני שום - 3 (כתושות)
זיתי קלמטה - 2 כפות (קצוצים)
פלפל שחור - ½ כפית
חרדל - לקישוט (ניתן להחליף ברוטב חריף לבחירתכם, לא חובה)
מתכון למאפה אישי עם גבינות וביצים

מחפשים מאפה מצוין ומלא בגבינות נהדרות שאפשר להכין ב-5 דקות? המנה הבאה מושלמת עבורכם לא רק כי היא טעימה, אלא כי היא גם עשירה בוויטמין D, עם מרכיבים כמו ביצים (87 יב"ל ל-100 גרם), פרמזן (21 יב"ל ל-100 גרם) וצ'דר (24 יב"ל ל-100 גרם). אנחנו ללא ספק הולכים להכין אותה – ואתם?

מתכון למאפה אישי עם גבינות וביצים מקור תמונה: onedishkitchen
רכיבים למתכון למאפה גבינות אישי:
חמאה - 1 כפית (רכה)
ביצים - 2 (גדולות)
שמנת - 2 כפות (אפשר להחליף ב-2 כפות חלב או 1 כף חלב ו-1 כף שמנת)
גבינת צ'דר - 2 כפות (מגוררת)
גבינת פרמזן - 2 כפות (מגוררת)
מלח - מעט
מתכון לסלט עם דג הרינג

מתלבטים מה להכין לארוחת הצהריים – מנת דג טובה או סלט עשיר? בעזרת המתכון הבא לא תצטרכו יותר להתלבט, כי הוא משלב בין השניים ועושה זאת נהדר! בנוסף לטעמו הנפלא, יש בו הרינג שיעשיר את גופכם בוויטמין D, בכמות של 214 יב"ל ל-100 גרם, מה שהופך את כל המנה הזו למשתלמת במיוחד. אז הקדישו 10 דקות מיומכם להכנת המתכון הנהדר הבא.

מתכון לסלט עם דג הרינג מקור תמונה: cnz
רכיבים למתכון לסלט עם דג הרינג:
בצל - 1 (קטן מאוד, חתוך לקוביות)
מלח - ¼ כפית
חרדל דיז'ון - 1 כפית
מיץ לימון - 1 כפית
תפוחי אדמה - 500 גרם (כ-8 קטנים, בגודל שווה, מקורצפים ולא מקולפים)
שמן זית - 2 כפות
פילה הרינג מעושן - 200 גרם (נטולי עצמות וחתוכים לנגיסים)
פטרוזיליה - חופן קטן (קצוץ, אפשר להחליף בכוסברה)
מתכון לפריטטת גבינות מלאה בוויטמין D

פריטטה היא מאכל ביצים מטוגן שמגיע אלינו הישר מהמטבחים האיטלקי והספרדי, ומדוע אנחנו מספרים לכם עליה? כי היום תלמדו להכין גרסה נהדרת שלה! מדובר במתכון נהדר שגם יעניק לכם ויטמין D, בזכות מרכיבים כמו ביצים (87 יב"ל ל-100 גרם), פטריות (7 יב"ל ל-100 גרם), חמאה (60 יב"ל ל-100 גרם), וסוגים שונים של גבינות, שמכילות כמויות משתנות של הוויטמין. אז בחרו באיזו גבינה קשה אתם בוחרים להשתמש, שימו על עצמכם סינר והתענגו על מנה מצוינת ועתירת ויטמינים!

מתכון לפריטטת גבינות מלאה בוויטמין D מקור תמונה: melissahemsley
רכיבים למתכון לפריטטת גבינות:
חמאה - 2 כפות (מחולקות)
בצל סגול - 1 בינוני (קצוץ)
שיני שום - 4 (גדולות וקצוצות)
פטריות - 500 גרם (חתוכות גס)
עלי טימין - 2 כפות (טריים, או לחלופין 2 כפות של עלי טימין או רוזמרין יבשים)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
ביצים - 8 (גדולות, או 10 בינוניות)
גבינה קשה - 3-4 חופנים גדולים (סוג לבחירתכם, מגוררת)
אפונה - 2 חופנים גדולים (קפואה, ניתן להמיר בחופן של ירקות מבושלים כמו ברוקולי)
עלי תרד בייבי - 1 חופן גדול (חתוכים גס)
פטרוזיליה - 1 חופן (או חופן בזיליקום, חתוך דק)
שבבי צ'ילי - לפי הטעם (לא חובה)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו