maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

8 מתכונים לרטבי פסטה נפלאים מהמוכר למפתיע יותר

 את מנת הפסטה אני מכינה הרבה מאוד פעמים, מאחר שהיא אהובה מאוד בקרב הילדים ומכיוון שהיא פשוטה מאוד להכנה, אך לא פעם התקשיתי בבחירת הרוטב המפתיע והטעים ביותר. כל זה השתנה ביום שבו חברתי הטובה העניקה לי עותק של מחברת מתכוני הפסטה שלה, ואת הרטבים הטובים ביותר ממנה הייתי רוצה לחלוק איתכם. את רוטב העגבניות והגבינות אתם ודאי מכירים ואוהבים, וזו הסיבה שצירפתי את המתכונים הטובים ביותר למנות אלה יחד עם מספר טיפים ושדרוגים. בנוסף, לא כדאי לכם לפספס את הרטבים המיוחדים שבישלתי לראשונה בשבועות האחרונים, ומאז אינני מפסיקה להכין.

מתכון קל לרוטב עגבניות ובזיליקום

אין זה סוד שמה שמעניק לפסטה את טעמה הייחודי הם הרטבים שמעטרים אותה, ויש לכם הזדמנות נהדרת להכיר 8 מתכונים נהדרים, מהמוכרים והאהובים עם מספר שדרוגים ועד למפתיעים והמיוחדים. לחצו כאן כדי לצפות באוסף המתכונים.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לרוטב עגבניות:
חמאה - 1 כף
עגבניות - 8 (קטנות, חתוכות לקוביות)
בזיליקום - ¼ כוס (קצוץ)
שמן זית - 1 כף
מלח שום - 1 כף
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
קמח - 1 כף
מים - ¼ כוס
שן שום - 1 (מגוררת)
רכיבים לפסטה:
פסטה - 500 גר' (בצורה האהובה עליכם)
אופן הכנת הרוטב עגבניות:
  1. המיסו את החמאה במחבת גדולה על להבה בינונית. לאחר מכן הוסיפו את העגבניות וטגנו במשך 7-5 דקות. כעת, הוסיפו בזיליקום, שמן זית, מלח שום, מלח רגיל ופלפל, ובשלב הבא הוסיפו את הקמח בהדרגה אל תוך התערובת, תוך שאתם מערבבים אותה עד לקבלת מרקם סמיך, 7-5 דקות לערך.
  2. שפכו את המים אל תוך התערובת על מנת לשבור את גושי הקמח, וערבבו היטב. לאחר מכן הוסיפו את השום ובשלו במשך 5 דקות נוספות
  3. שפכו את הרוטב על הפסטה והגישו אותה בעודה חמה.
אופן הכנת הפסטה:
  1. בשלו את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה.

מתכון קל לרוטב פטריות מוקרם

אם ברצונכם להעניק לפסטה מרקם בשרני ומיוחד, הפטריות יעשו עבודה מצוינת, וכך גם תוכלו להוסיף ללא חשש גבינה ושמנת. המנה הזו מתאימה לכל אירוח, ואין ספק שתקבלו מהמשפחה והאורחים מחמאות רבות.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לרוטב פטריות:
שמן זית - 1 כף
בצל - ½ כוס (קצוץ)
שום - 2 כפות (קצוץ)
טימין - ½1 כפיות (קצוץ)
מלח - ¾ כפית
פלפל שחור - ½ כפית
פטריות - 680 גר' (פרוסות גס)
קמח - 3 כפות
ציר ירקות - 1 כוס
שמנת לבישול - ⅓ כוס (דלת קלוריות)
גבינת פרמז'ן - ½ כוס (מגוררת)
רכיבים לפסטה:
פסטה - 500 גר' (בצורה האהובה עליכם)
אופן הכנת הרוטב פטריות:
  1. חממו שמן במחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו בצל, שום, טימין, מלח ופלפל וערבבו מדי פעם, עד שהבצל יקבל גוון חום בהיר, כ-3-1 דקות לערך. לאחר מכן הוסיפו את הפטריות ובשלו אותן עד לאידוי הנוזלים שלהן, כ-10-7 דקות לערך.
  2. פזרו קמח על תערובת הפטריות, ערבבו בעדינות, הוסיפו את ציר הירקות והביאו את התערובת לרתיחה, תוך בחישה מתמדת עד שיתקבל מרקם סמיך. לאחר מכן הסירו את המחבת מהאש.
  3. הוסיפו לתערובת שמנת ו-¼ כוס פרמז'ן.
  4. ערבבו את רוטב הפטריות המוקרם יחד עם פסטה, פזרו את הפרמז'ן שנותר מעל, והגישו חם.
אופן הכנת הפסטה:
  1. הרתיחו מים עם מלח בסיר גדול ובשלו את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה.

מתכון לרוטב פסטה ארבע גבינות

אחרי שתכינו את הרוטב הבא, תבינו כמה פשוט להכין פסטה איכותית כמו במסעדה. אם אתם אוהבי גבינות, עם מנה שכזו לא תוכלו לשגות!

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 5
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לרוטב:
שמנת מתוקה - 1 כוס
חמאה - כ-50 גר'
גבינת פרמז'ן - ¼ כוס (מגורדת)
גבינת מוצרלה - ¼ כוס (מגורדת)
גבינת פרובולונה - ¼ כוס (מגורדת)
גבינת רומנו - ¼ כוס (מגורדת, או כל סוג של גבינת פיקורינו)
רכיבים לפסטה:
פסטה - 500 גר' (בצורה האהובה עליכם)
אופן הכנת הרוטב:
  1. הניחו סיר בינוני על להבה בעוצמה בינונית, הוסיפו שמנת מתוקה וחמאה, וערבבו מדי פעם עד שהחמאה תימס.
  2. הוסיפו בהדרגה את גבינת הפרמז'ן, המוצרלה, הפרובולונה והרומנו. הנמיכו את האש ללהבה נמוכה, וערבבו עד שכל הגבינה תימס.
  3. צקו את הרוטב על הפסטה והגישו את המנה כל עוד שהיא חמה.
אופן הכנת הפסטה:
  1. הרתיחו מים עם מלח בסיר גדול ובשלו את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה.

מתכון לרוטב עגבניות חריף מתוק

אם קשה לכם לבחור בין מנה חריפה למתוקה, תוכלו לשלב את שני הטעמים הנפלאים האלו יחד ולקבל רוטב טעים ומפתיע. את מידת החריפות תוכלו למתן במידת הצורך, וכך לקלוע גם לטעמם של ילדיכם.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לרוטב פסטה:
שמן זית - 2 כפות
שיני שום - 2 (טחונות)
מלח - לפי הטעם (כ-⅛ כפית)
פלפל שחור - לפי הטעם (כ-⅛ כפית)
עגבניות - 800 גר' (קצוצות דק)
רסק עגבניות - 170 גר'
מלח סלרי - ¼ כפית (ניתן גם להשתמש במלח רגיל)
סוכר חום - ¾ כוס
רכיבים לפסטה:
פסטה - 500 גר' (בצורה האהובה עליכם)
אופן הכנת הרוטב פסטה:
  1. הניחו סיר על להבה גבוהה, הוסיפו שמן זית, שום, מלח, פלפל ופלפל צ'ילי, וערבבו בעדינות. לאחר מכן הנמיכו את הלהבה, והוסיפו עגבניות ורסק עגבניות. תבלו את התערובת במלח הסלרי, ותוכלו להוסיף עוד מלח או פלפל אם יש צורך.
  2. הוסיפו לתערובת ½ כוס סוכר חום, ואת שאר הסוכר הוסיפו בהדרגה, בהתאם לחומציות העגבנייה. ערבבו בעדינות פעם נוספת וכבו את האש.
  3. תדעו שהצלחתם להכין את המנה לפי כוונת המשורר, אם הטעם הראשון שהגיע לפיכם היה מתוק. כעת, צקו את הרוטב על הפסטה והגישו.
אופן הכנת הפסטה:
  1. הרתיחו מים עם מלח בסיר גדול ובשלו את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה.

מתכון פשוט לרוטב בולונז

אם תמיד דמיינתם בראשכם את איטליה ואת הפסטה המעולה שיש לה להציע, בעזרת הרוטב הזה תוכלו להכניס את המטבח האיטלקי לביתכם בקלות. נסו את המתכון הבא, עצמו את עינכם בין ביס לנגיסה, ותוכלו להאמין שאתם יושבים לאכול בטוסקנה...  

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לקציצות:
בשר בקר - 450 גר' (טחון)
פירורי לחם - 1 כוס
פלפל שחור - ¼ כפית
אבקת שום - מעט (כ-⅛ כפית)
ביצה - 1 (טרופה)
רכיבים לרוטב עגבניות:
בצל - ¾ כוס (קצוץ)
שיני שום - 5 (טחונות)
שמן זית - ¼ כוס
עגבניות - 800 גר' (קלופות ושלמות, ניתן להשתמש גם מקופסת שימורים)
מלח - 2 כפיות
סוכר לבן - 1 כפית
רסק עגבניות - 170 גר'
בזיליקום - ¾ כפית
פלפל שחור - ½ כפית
רכיבים לפסטה:
פסטה - 500 גר' (בצורה האהובה עליכם)
אופן הכנת הקציצות:
  1. הכניסו בקערה גדולה בקר טחון, פירורי לחם, פטרוזיליה, ¼ כפית פלפל שחור, אבקת שום וביצה, וערבבו היטב.
  2. הכינו מהתערובת 12 כדורים, הכניסו אותם לקופסה סגורה והניחו במקרר.
אופן הכנת הרוטב עגבניות:
  1. הניחו סיר בינוני על להבה בעוצמה בינונית, הוסיפו שמן ובצל, וטגנו אותו עד שיהפוך לשקוף.
  2. הוסיפו את העגבניות, מלח, סוכר ועלה דפנה, וערבבו היטב. לאחר מכן הנמיכו את הלהבה, והניחו לתערובת להיות על סף רתיחה במשך 90 דקות.
  3. הוסיפו רסק עגבניות, בזיליקום, פלפל שחור ואת כדורי הבשר שהכנתם קודם לכן, ובשלו למשך 30 דקות נוספות.
  4. צקו את התערובת על הפסטה, והגישו כשהיא מהבילה.
אופן הכנת הפסטה:
  1. הרתיחו מים עם מלח בסיר גדול ובשלו את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה.

מתכון לרוטב סלמון מעושן ושמנת

תוכלו להפתיע את כל המשפחה עם מנת פסטה מזינה וטעימה, כשרוטב דג הסלמון המעושן ישדרג את הארוחה. מעבר לכך, לא רק שהמנה נהדרת ובריאה היא גם פשוטה מאוד להכנה.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לרוטב סלמון-שמנת:
בצל - ¼ בצל (קצוץ)
חמאה - 60 גר'
סלמון מעושן - 220 גר' (קצוץ גס)
שמנת מתוקה - 500 מ''ל
עגבנייה - 1 (חתוכה לקוביות)
פטרוזיליה - 2 כפות (קצוצה)
פלפל שחור - לפי הטעם
רכיבים לפסטה:
פסטה - 500 גר' (בצורה האהובה עליכם)
אופן הכנת הרוטב סלמון-שמנת:
  1. הניחו מחבת על להבה בינונית, הוסיפו חמאה ובצל וטגנו אותו מעט.
  2. לאחר מכן הוסיפו את הסלמון, הנמיכו את הלהבה לנמוכה וטגנו במשך 2 דקות נוספות.
  3. הוסיפו בהדרגה את השמנת, וערבבו עד שתתקבל תערובת סמיכה.
  4. הוסיפו את העגבנייה והפטרוזיליה, ערבבו מעט ותבלו על פי העדפתכם עם פלפל שחור.
  5. צקו את הרוטב על הפסטה והגישו.
אופן הכנת הפסטה:
  1. הרתיחו מים עם מלח בסיר גדול ובשלו את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה.

מתכון קל ופשוט לפסטה ברוטב קישוא וכדורי תרד

ישנה אפשרות גדולה שאת המנה הבאה טרם טעמתם, וזו סיבה מספיק טובה להכין אותה לכל המשפחה. רוטב כדורי הקישוא והתרד הוא בריא ומזין, וטעמם הרענן והייחודי יצליח לשמח ולהלהיב את כל הסועדים.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לכדורי תרד:
תרד - 500 גר' (עלים שטופים ללא גבעולים)
ביצים - 2 (טרופות)
אגוז מוסקט - קורט (מגורר)
שן שום - 1 (טחונה עם ½ כפית מים)
פירורי לחם - 110 גר'
גבינת פרמז'ן - 50 גר' (מגורדת)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
שמן זית - 2-3 כפות
רכיבים לרוטב:
שמן זית - 8 כפות
שיני שום - 2 (קצוצות דק)
פלפל צ'ילי - 1 ( קצוץ דק)
קישואים - 2 (מגורדים דק)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
רכיבים לפסטה:
פסטה - 500 גר' (בצורה האהובה עליכם )
אופן הכנת הכדורי תרד:
  1. הניחו מחבת על אש גבוהה, הרתיחו מים עם מעט מלח, הוסיפו את עלי התרד ובשלו אותם במשך 2-1 דקות. לאחר מכן שטפו את עלי התרד במים קרים, ולבסוף סחטו את המים מעלי התרד ככל הניתן וקצצו אותם דק.
  2. הכניסו את עלי התרד לקערה, הוסיפו ביצים, אגוז מוסקט, שום מהול במים, פירורי לחם, פרמז'ן, תבלו עם מלח ופלפל במידת הרצון וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה. אם תתקשו להגיע לתערובת אחידה, תוכלו להוסיף מים או פירורי לחם בכדי להקל על התהליך.
  3. הכינו מהתערובת כדורי תרד בגודל לבחירתכם, והניחו אותם על מגש אפייה שמרופד בנייר אפייה.
  4. הניחו מחבת על להבה נמוכה-בינונית, זלפו מעט שמן זית, לאחר שהוא יתחמם הוסיפו את כדורי התרד וטגנו במשך 5-4 דקות בכל צד, או עד שיתקבל גוון חום-זהוב. הוציאו את כדורי התרד באמצעות כף מחוררת, והניחו אותם על נייר מגבת. חזרו על התהליך עם כדורי התרד הנותרים.
אופן הכנת הרוטב:
  1. הניחו מחבת על להבה בינונית, הוסיפו שמן, שום וצ'ילי וטגנו אותם במשך 2-1 דקות או עד שהם יתרככו מעט.
  2. הוסיפו את הקישואים, והמשיכו לטגן במשך 4-3 דקות נוספות, או עד שהקישואים יתרככו.
  3. הוסיפו פרמז'ן, תבלו באמצעות מלח או פלפל לפי הטעם, וערבבו היטב.
  4. צקו את הרוטב על הפסטה, חלקו את כדורי התרד המטוגנים על כל מנה והגישו.
אופן הכנת הפסטה:
  1. הרתיחו מים עם מלח בסיר גדול ובשלו את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה.

מתכון לרוטב בזיליקום ואבוקדו מוקרם

יצא לכם פעם לאכול פסטה עם רוטב אבוקדו מוקרם? אם כן ודאי תשמחו לגלות איך אפשר לשחזור את התענוג הזה בעצמכם, ואם לא אתם בהחלט צריכים לנסות זאת! המנה הבאה טעימה ובריאה ותוכלו להכינה ללא כל בעיה.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לרוטב אבוקדו מוקרם:
אבוקדו - 1 (קלוף ללא גלעין)
בזיליקום - 6 (עלים)
בצלים - 3 (חתוכים דק)
פטרוזיליה - ⅓ כוס (או כוסברה קצוצה)
יוגורט - ½ כוס (רגיל ללא שומן)
מים - 1 כף
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
גבינת פרמז'ן - לפי הטעם (מגוררת, לפי הטעם)
רכיבים לפסטה:
פסטה - 500 גר' (בצורה האהובה עליכם)
אופן הכנת הרוטב אבוקדו מוקרם:
  1. הכניסו אל מעבד מזון אבוקדו, בזיליקום, בצל, כוסברה או פטרוזיליה, מיץ לימון, יוגורט, מים, מלח ופלפל, וטחנו את הרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  2. צקו את הרוטב על הפסטה, הוסיפו גבינת פרמז'ן לפי הטעם והגישו.
אופן הכנת הפסטה:
  1. הרתיחו מים עם מלח בסיר גדול ובשלו את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
מקור: רותי.ק
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: