maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

8 מתכונים לרטבי פסטה נפלאים מהמוכר למפתיע יותר

את מנת הפסטה אני מכינה הרבה מאוד פעמים, מאחר שהיא אהובה מאוד בקרב הילדים ומכיוון שהיא פשוטה מאוד להכנה, אך לא פעם התקשיתי בבחירת הרוטב המפתיע והטעים ביותר. כל זה השתנה ביום שבו חברתי הטובה העניקה לי עותק של מחברת מתכוני הפסטה שלה, ואת הרטבים הטובים ביותר ממנה הייתי רוצה לחלוק איתכם. את רוטב העגבניות והגבינות אתם ודאי מכירים ואוהבים, וזו הסיבה שצירפתי את המתכונים הטובים ביותר למנות אלה יחד עם מספר טיפים ושדרוגים. בנוסף, לא כדאי לכם לפספס את הרטבים המיוחדים שבישלתי לראשונה בשבועות האחרונים, ומאז אינני מפסיקה להכין.

 

1. רוטב עגבניות ובזיליקום

עם רוטב העגבניות קשה מאוד לטעות, ותוכלו להעשיר באמצעותו את הפסטה שלכם ולשמח את כל המשפחה. לרוטב הבסיסי הזה אני מוסיפה הרבה בזיליקום, והוא מעניק למנת הפסטה טעם מרענן ונפלא. 

רטבים נהדרים לפסטה
 
רכיבים (4 מנות):
  • כף חמאה
  • 8 עגבניות קטנות חתוכות לקוביות
  • ¼ כוס בזיליקום קצוץ
  • כף שמן זית
  • כף מלח שום
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • כף קמח
  • ¼ כוס מים
  • שן שום מגורדת
הוראות הכנה:

1. המיסו את החמאה במחבת גדולה על להבה בינונית. לאחר מכן הוסיפו את העגבניות וטגנו במשך 7-5 דקות. כעת, הוסיפו בזיליקום, שמן זית, מלח שום, מלח רגיל ופלפל, ובשלב הבא הוסיפו את הקמח בהדרגה אל תוך התערובת, תוך שאתם מערבבים אותה עד לקבלת מרקם סמיך, 7-5 דקות לערך. 

2. שפכו את המים אל תוך התערובת על מנת לשבור את גושי הקמח, וערבבו היטב. לאחר מכן הוסיפו את השום ובשלו במשך 5 דקות נוספות.

3. שפכו את הרוטב על הפסטה והגישו אותה בעודה חמה.

 
טיפ להכנת פסטה: אין זה משנה אם תשתמשו בכמויות קטנות של שמן צמחי, מרגרינה או ספריי לבישול, או שתימנעו מהם בזמן הכנת הפסטה, מאחר והמיתוס בנוגע ליכולתם למנוע את הידבקות הפסטה לסיר הינו שגוי.
 
 

2. רוטב פטריות מוקרם

אם ברצונכם להעניק לפסטה מרקם בשרני ומיוחד, הפטריות יעשו עבודה מצוינת, וכך גם תוכלו להוסיף ללא חשש גבינה ושמנת. המנה הזו מתאימה לכל אירוח, ואין ספק שתקבלו מהמשפחה והאורחים מחמאות רבות.

רטבים נהדרים לפסטה
 
רכיבים (6 מנות):
  • כף שמן זית
  • ½ כוס בצל קצוץ
  • 2 כפות שום קצוץ
  • ½1 כפיות טימין קצוץ
  • ¾ כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 680 גרם פטריות פרוסות גס
  • 3 כפות קמח
  • כוס ציר ירקות
  • ⅓ כוס שמנת דלת קלוריות 
  • ½ כוס גבינת פרמז'ן מגוררת
 
הוראות הכנה: 

1. חממו שמן במחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו בצל, שום, טימין, מלח ופלפל וערבבו מדי פעם, עד שהבצל יקבל גוון חום בהיר, כ-3-1 דקות לערך. לאחר מכן הוסיפו את הפטריות ובשלו אותן עד לאידוי הנוזלים שלהן, כ-10-7 דקות לערך. 

2. פזרו קמח על תערובת הפטריות, ערבבו בעדינות, הוסיפו את ציר הירקות והביאו את התערובת לרתיחה, תוך בחישה מתמדת עד שיתקבל מרקם סמיך. לאחר מכן הסירו את המחבת מהאש.

3. הוסיפו לתערובת שמנת ו-¼ כוס פרמז'ן. 

4. ערבבו את רוטב הפטריות המוקרם יחד עם פסטה, פזרו את הפרמז'ן שנותר מעל, והגישו חם.

 
טיפ להכנת פסטה: את שאריות הפסטה (ללא הרוטב) ניתן לשמור בקירור עד שלושה ימים, וכשתרצו לחמם אותה, הניחו את הפסטה בתוך מים רותחים למשך 30 שניות בלבד.
 

3. רוטב ארבע גבינות

אחרי שתכינו את הרוטב הבא, תבינו כמה פשוט להכין פסטה איכותית כמו במסעדה. אם אתם אוהבי גבינות, עם מנה שכזו לא תוכלו לשגות!

רטבים נהדרים לפסטה
 
רכיבים (8 מנות):
  • כוס שמנת מתוקה
  • כ-50 גרם חמאה
  • ¼ כוס גבינת פרמז'ן מגורדת
  • ¼ כוס גבינת מוצרלה מגורדת
  • ¼ כוס גבינת פרובולונה מגורדת
  • ¼ כוס גבינת רומנו מגורדת (או כל סוג של גבינת פוקורינו)
 
הוראות הכנה: 

1. הניחו סיר בינוני על להבה בעוצמה בינונית, הוסיפו שמנת מתוקה וחמאה, וערבבו מדי פעם עד שהחמאה תימס. בהדרגה הוסיפו את  גבינת הפרמז'ן, המוצרלה, הפרובולונה והרומנו. הנמיכו את האש ללהבה נמוכה, וערבבו עד שכל הגבינה תימס.

2. צקו את הרוטב על הפסטה והגישו את המנה כל עוד שהיא חמה.

 
טיפ להכנת פסטה: בעת הכנת הפסטה, כשהמים מתחילים לרתוח ולבעבע, הנמיכו מיד את האש עד לקבלת בועות קטנות יותר, שימנעו את שבירתן של אטריות עדינות.
 
 

4. רוטב עגבניות חריף מתוק

אם קשה לכם לבחור בין מנה חריפה למתוקה, תוכלו לשלב את שני הטעמים הנפלאים האלו יחד ולקבל רוטב טעים ומפתיע. את מידת החריפות תוכלו למתן במידת הצורך, וכך לקלוע גם לטעמם של ילדיכם.

רטבים נהדרים לפסטה
 
רכיבים (4 מנות):
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום טחונות
  • ⅛ כפית מלח
  • ⅛ כפית פלפל שחור
  • ½ כף פלפל צ'ילי אדום
  • 800 גרם עגבניות קצוצות דק
  • 170 גרם רסק עגבניות
  • ¼ כפית מלח סלרי (ניתן גם להשתמש במלח רגיל)
  • ¾ כוס סוכר חום
 
הוראות הכנה: 

1. הניחו סיר על להבה גבוהה, הוסיפו שמן זית, שום, מלח, פלפל ופלפל צ'ילי, וערבבו בעדינות. לאחר מכן הנמיכו את הלהבה, והוסיפו עגבניות ורסק עגבניות. תבלו את התערובת במלח הסלרי, ותוכלו להוסיף עוד מלח או פלפל אם יש צורך.

2. הוסיפו לתערובת ½ כוס סוכר חום, ואת שאר הסוכר הוסיפו בהדרגה, בהתאם לחומציות העגבנייה. ערבבו בעדינות פעם נוספת וכבו את האש. 

3. תדעו שהצלחתם להכין את המנה לפי כוונת המשורר, אם הטעם הראשון שהגיע לפיכם היה מתוק. כעת, צקו את הרוטב על הפסטה והגישו. 

 
טיפ להכנת פסטה: הוסיפו 2-1 כפיות מלח לכל 4 ליטרים של מים, בכדי להעניק לפסטה טעם נהדר.
 

5. רוטב איטלקי עם קציצות

אם תמיד דמיינתם בראשכם את איטליה ואת הפסטה המעולה שיש לה להציע, בעזרת הרוטב הזה תוכלו להכניס את המטבח האיטלקי לביתכם בקלות. נסו את המתכון הבא, עצמו את עינכם בין ביס לנגיסה, ותוכלו להאמין שאתם יושבים לאכול בטוסקנה...  

רטבים נהדרים לפסטה
 
רכיבים (6 מנות):
 
לקציצות:
  • 450 גרם בשר בקר טחון
  • כוס פירורי לחם
  • כף פטרוזיליה
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ⅛ כפית אבקת שום
  • ביצה טרופה
 
לרוטב:
  • ¾ כוס בצל קצוץ
  • 5 שיני שום טחונות
  • ¼ כוס שמן זית
  • 800 גרם עגבניות קלופות ושלמות מקופסת שימורים
  • 2 כפיות מלח
  • כפית סוכר לבן
  • עלה דפנה
  • 170 גרם רסק עגבניות
  • ¾ כפית בזיליקום 
  • ½ כפית פלפל שחור
 
הוראות הכנה:

1. הכניסו בקערה גדולה בקר טחון, פירורי לחם, פטרוזיליה, ¼ כפית פלפל שחור, אבקת שום וביצה, וערבבו היטב. לאחר מכן הכינו מהתערובת 12 כדורים, הכניסו אותם לקופסה סגורה והניחו במקרר. 

2. הניחו סיר בינוני על להבה בעוצמה בינונית, הוסיפו שמן ובצל, וטגנו אותו עד שיהפוך לשקוף. הוסיפו את העגבניות, מלח, סוכר ועלה דפנה, וערבבו היטב. לאחר מכן הנמיכו את הלהבה, והניחו לתערובת להיות על סף רתיחה במשך 90 דקות. הוסיפו רסק עגבניות, בזיליקום, פלפל שחור ואת כדורי הבשר שהכנתם קודם לכן, ובשלו למשך 30 דקות נוספות.

3. צקו את התערובת על הפסטה, והגישו כשהיא מהבילה. 

 
טיפ להכנת פסטה: שימו לב שיש מספיק מים בסיר בעת הכנת הפסטה, אך לא יותר מדי – מה שימנע ממנה להידבק לדפנות. 
 
 

 6. רוטב סלמון מעושן ואלפרדו

תוכלו להפתיע את כל המשפחה עם מנת פסטה מזינה וטעימה, כשרוטב דג הסלמון המעושן ישדרג את הארוחה. מעבר לכך, לא רק שהמנה נהדרת ובריאה היא גם פשוטה מאוד להכנה. 

רטבים נהדרים לפסטה
 
רכיבים (4 מנות):
  • ¼ בצל קצוץ
  • 60 גרם חמאה
  • 220 גרם סלמון מעושן קצוץ גס
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • עגבנייה חתוכה לקוביות
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • פלפל שחור לפי הטעם
 
הוראות הכנה:

1. הניחו מחבת על להבה בינונית, הוסיפו חמאה ובצל וטגנו אותו מעט. לאחר מכן הוסיפו את הסלמון, הנמיכו את הלהבה לנמוכה וטגנו במשך 2 דקות נוספות. בשלב הבא, הוסיפו בהדרגה את השמנת, וערבבו עד שתתקבל תערובת סמיכה. 

2. הוסיפו את העגבנייה והפטרוזיליה, ערבבו מעט ותבלו על פי העדפתכם עם פלפל שחור. 

3. צקו את הרוטב על הפסטה והגישו. 

 
טיפ להכנת פסטה: אם אתם רוצים למנוע את גלישת המים מהסיר, לעולם אל תכסו אותו עם מכסה, אלא השאירו כף מעץ בזמן הבישול, מה שישכיח דאגה מליבכם. 
 

7. רוטב כדורי קישוא ותרד

ישנה אפשרות גדולה שאת המנה הבאה טרם טעמתם, וזו סיבה מספיק טובה להכין אותה לכל המשפחה. רוטב כדורי הקישוא והתרד הוא בריא ומזין, וטעמם הרענן והייחודי יצליח לשמח ולהלהיב את כל הסועדים.

רטבים נהדרים לפסטה
 
רכיבים (4 מנות):
 
לכדורי התרד:
  • 500 גרם עלי תרד שטופים ללא גבעול
  • 2 ביצים טרופות
  • קורט אגוז מוסקט מגורר
  • שן שום טחונה מעורבבת עם ½ כפית מים
  • 110 גרם פירורי לחם
  • 50 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 2-3 כפות שמן זית
לרוטב:
  • 8 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • פלפל צ'ילי קצוץ דק
  • 2 קישואים מגורדים דק
  • 60 גרם גבינת פרמז'ן
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
 
הוראות הכנה:
 
לכדורי התרד:

1. הניחו מחבת על אש גבוהה, הרתיחו מים עם מעט מלח, הוסיפו את עלי התרד ובשלו אותם במשך 2-1 דקות. לאחר מכן שטפו את עלי התרד במים קרים, ולבסוף סחטו את המים מעלי התרד ככל הניתן וקצצו אותם דק. 

2. הכניסו את עלי התרד לקערה, הוסיפו ביצים, אגוז מוסקט, שום מהול במים, פירורי לחם, פרמז'ן, תבלו עם מלח ופלפל במידת הרצון וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה. אם תתקשו להגיע לתערובת אחידה, תוכלו להוסיף מים או פירורי לחם בכדי להקל על התהליך. 

3. הכינו מהתערובת כדורי תרד בגודל לבחירתכם, והניחו אותם על מגש אפייה שמרופד בנייר אפייה.

4. הניחו מחבת על להבה נמוכה-בינונית, הזליפו מעט שמן זית, לאחר שהוא יתחמם הוסיפו את כדורי התרד וטגנו במשך 5-4 דקות בכל צד, או עד שיתקבל גוון חום-זהוב. הוציאו את כדורי התרד באמצעות כף מחוררת, והניחו אותם על נייר מגבת. חזרו על התהליך עם כדורי התרד הנותרים.

 
לרוטב:

1. הניחו מחבת על להבה בינונית, הוסיפו שמן, שום וצ'ילי וטגנו אותם במשך 2-1 דקות או עד שהם יתרככו מעט. הוסיפו את הקישואים, והמשיכו לטגן במשך 4-3 דקות נוספות, או עד שהקישואים יתרככו. הוסיפו פרמז'ן, תבלו באמצעות מלח או פלפל לפי הטעם, וערבבו היטב. 

2. צקו את הרוטב על הפסטה, חלקו את כדורי התרד המטוגנים על כל מנה והגישו. 

 
טיפ להכנת פסטה: הימנעו מהכנת שני סוגי פסטה שונים באותו הסיר, אלא אם הם דומים בצורה ובגודל, וזאת בשל זמני בישול שונים. 
 
 

8. רוטב בזיליקום ואבוקדו מוקרם

יצא לכם פעם לאכול פסטה עם רוטב אבוקדו מוקרם? אם כן ודאי תשמחו לגלות איך אפשר לשחזור את התענוג הזה בעצמכם, ואם לא אתם בהחלט צריכים לנסות זאת! המנה הבאה טעימה ובריאה ותוכלו להכינה ללא כל בעיה.

רטבים נהדרים לפסטה
 
רכיבים (4 מנות):
  • אבוקדו קלוף ללא גלעין
  • 6 עלי בזיליקום
  • 3 בצלים חתוכים דק
  • ⅓ כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
  • כף מיץ לימון
  • ½ כוס יוגורט רגיל ללא שומן
  • כף מים
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • גבינת פרמז'ן מגוררת (במידת הרצון)
 
הוראות הכנה:

1. הכניסו אל מעבד מזון אבוקדו, בזיליקום, בצל, כוסברה או פטרוזיליה, מיץ לימון, יוגורט, מים, מלח ופלפל, וטחנו את הרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. 

2. צקו את הרוטב על הפסטה, הוסיפו גבינת פרמז'ן לפי הטעם והגישו.

 
טיפ להכנת פסטה: אל תשטפו את הפסטה לאחר הבישול, מדובר במיתוס שגוי שמופץ בכל רחבי העולם ויש להימנע מכך. עם זאת, תוכלו לשטוף את הפסטה אם אתם מעוניינים לצרף אותה למנה קרה.
 
 

 

מקור: רותי.ק
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: