maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

4 מתכונים עם 4 מרכיבים

זה לא תמיד צריך להיות מסובך כל כך. כאן תוכלו למצוא ארבעה מתכונים נהדרים, שכל אחד מהם ניתן להכין בעזרת ארבעה מרכיבים בלבד. המנות האלה טובות כארוחה אחת, או בתור ארוחות קטנות ונפרדות, אבל אנו מבטיחים לכם שכל אחת מהן טעימה בפני עצמה.

לחמניית ביסקיט אוורירית

לחמניות רכות וקטנות שמתאימות בתור תוספת לארוחה או בתור חטיף

מנות 4 מרכיבים

 
רכיבים
  • 225 גרם גבינת שמנת מעודנת
  •  כוס חמאה רכה
  • 1 כוס קמח תופח
  • חמאה רכה, להגשה
הוראות הכנה
  • חממו את התנור מראש לחום של 220 מעלות.
  • ערבבו ביחד את גבינת השמנת, החמאה, והקמח אחת, פעמיים או שלוש במעבד המזון, בעזרת ידית הסכין או ידית ערבול הבצק, עד לקבלת גוש בצק כדורי.
  • סדרו את הבצק על נייר אפייה ופצלו אותו לשני עיגולים. השטיחו אותם, עטפו בנייר או בשקית פלסטיק, ושימו במקרר למשך 30 דקות לפחות.
  • פזרו על השיש או על משטח נקי אחר את  כוס הקמח שנשאר. פזרו קמח על אחד מעיגולי הבצק, ועל מארוך. השטיחו בעזרת המערוך את אחד מהעיגולים לעובי של כחצי סנטימטר. קפלו את הבצק.
  • מתוך הבצק חתכו חתיכות בעזרת חותכן עוגיות עגול, לפי הגודל של הביסקיט שתרצו. את השיירים תוכלו ללוש לביסקיטים נוספים, אך אלו יהיו פחות רכים. חזרו על התהליך גם עם עיגול הבצק השני.
  • העבירו את הביסקיטים לנייר אפייה לא משומן, עם מרווח של 2 סנטימטרים אחד מהשני. אחסנו שוב במקרר ל-10-20 דקות.
  • הוציאו את הביסקיטים מהמקרר והכניסו למגש העליון של התנור למשך 10-12 דקות, עד שהם מקבלים גוון זהבהב. אחרי 6 דקות, סובבו את התבנית בתנור, כך שהחלק הקדמי שלה יפנה אחורה, ובדקו שהחלק התחתון שלהם לא נשרפים יותר מדי מהר. אם כן, הכניסו תבנית ריקה נוספת מתחת, כדי לבודד חום.
  • המשיכו באפייה למשך 4-6 דקות נוספות, עד שהביסקיטים זהובים. כשהם מוכנים הברישו מעליהם חמאה בעזרת מברשת והגישו.
 

חצילים מטוגנים בפרמז'ן

מנה חמה ובריאה, מלאת טעם וצבע

מנות 4 מרכיבים

 
רכיבים
  • 1 חציל בינוני
  •  250 גרם רסק עגבניות
  • ½ כוס גבינה איטלקית מגורדת (מוצרלה או פרמז'ן)
  • שמן זית
הוראות הכנה
 
  • חתכו את החציל לאורכו ל-4 חתיכות, או לרוחבו לכמה חתיכות שיספיק, מה שתעדיפו. פזרו שמן זית, ותבלינים לבחירתכם על החציל.
  • טגנו את חתיכות החציל למשך כ-4 דקות לכל צד במחבת גדולה.
  • בינתיים, ערבבו את רסק העגבניות עם 2 כפות של גבינה ותבלינים לבחירתכם.
  • מרחו שכבה דקה של רסק על תבנית אפייה. מקמו מעל שכבת הרוטב את החצילים ושפכו את שאר הרוטב מעליהם, יחד עם גבינה נוספת שנשארה לכם.
  • אפו בחום של 175 מעלות, למשל 20 דקות, עד שהגבינה זהובה ומבעבעת.
 
 

ספגטי מוקרם בסגנון קסיו א-פפה

מנת פסטה קלה להכנה, בעלת טעם עשיר וריח משגע

מנות 4 מרכיבים

 
רכיבים
  • 250 גרם ספגטי
  • ½ חבילת חמאה
  • כפית פלפל שחור טחון
  • ½-¾ כוס גבינת פרמז'ן מגורדת
הוראות הכנה
 
  • הכינו את הפסטה לדרגת אל דנטה.
  • בזמן שהפסטה מתבשלת, המיסו חמאה במחבת גדולה על חום בינוני. הוסיפו את הפלפל. כשהחמאה מתחילה לבעבע, כבו את האש והסירו את המחבת מהכיריים.
  • כשהפסטה מוכנה, הוסיפו את האטריות ו2-3 כפיות ממי הפסטה המחבת עם החמאה. 
  • חממו את המחבת על אש בינונית עד שהנוזלים מבעבעים ומתעבים. ערבבו את הפסטה כנדרש.
  • הסירו מהאש והוסיפו גבינת פרמז'ן, ערבבו את הפסטה עד שכל המרכיבים מתאחדים לרוטב אחיד.
  • קשטו עם עוד קצת פלפל שחור ופרמז'ן והגישו מיד.
 
 

טראפלס אוריאו צבעוניים

ממתקי שוקולד קטנטנים שייגרמו לכם לחייך

מנות 4 מרכיבים

 
רכיבים
  • 250 גרם גבינת שמנת מעודנת
  • חבילת עוגיות אוראו שחורות/לבנות
  • 350 גרם שוקלד לבן איכותי או שוקולד מריר
  • סוכריות צבעוניות לקישוט
הוראות הכנה
  • הכניסו את עוגיות האוראו (את כל העוגייה, המילוי והחלק החיצוני) למעבד מזון או לבלנדר. הפעילו עד שהן הופכות לפירורים.
  • הכניסו את הפירורים לקערה נוחה לערבול עם גבינת השמנת. ניתן לערבל ביד, אך בעזרת מיקסר ידני יהיה לכם נוח ומהיר יותר. ערבלו עד שנוצרת עיסה עבה ודביקה.
  • גלגלו בעזרת הידיים 30-35 כדורים. שימו את הכדורים בשתי צלחות גדולות, מעל נייר אפייה. הקפיאו את הטראפלס למשך 30 דקות. שלב זה חשוב, מכיוון שבמידה והכדורים לא יהיו קפואים, כיסוי השוקולד המומס לא יכסה אותם כמו שצריך.
  • קצצו את השוקולד בגסות, וחממו בסיר עד שנוצרת עיסת שוקלד חם. כסו את הטראפלס בשוקולד, אחד אחרי השני. קחו כדור טראפל, הפילו אותו לתוך סיר השוקולד, בעזרת מזלג סובבו אותו כך שכולו יתכסה. עם המזלג הוציאו את הכדור החוצה, אל תתקעו בו את המזלג, במקום זאת עליכם להרימו בעזרתו מבלי לחורר אותו. מקמו את הכדורים על נייר אפייה נקי, ופזרו סוכריות צבעוניות מעל כל עוד השוקולד עדיין נוזלי.
  • הכניסו את הטראפלס למקרר למשך  10 דקות כדי שהשוקולד יתקשה.
  • את הטראפלס צריכים להגיש קרירים, והם יישארו טריים במשך 5 ימים במקרר. 
 

 

מקור: דנית נמיר
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: