maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

שלושה מתכונים לארוחת שבועות מושלמת

לכבוד חג השבועות הקרב ובא אספנו עבורכם שלושה מתכונים מדהימים לארוחת שבועות שלמה ונהדרת - מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח. רק להכין וללקק את האצבעות! 

 
קאפקייקס גבינה-אוכמניות 
הקאפקייקס האלה הם הדרך המושלמת להתחיל את הארוחה. קצת מתוקים ומאוד ממכרים! 
 
מרכיבים
  • 1.5 כוסות גבינת מסקרפונה רכה 
  • 225 גרם גבינת שמנת רכה 
  • 3/4 כוסות סוכר + שתי כפות 
  • 2 כפיות גרידת לימון 
  • 1.5 כפיות של מיץ לימון טרי 
  • 1 כפית תמצית וניל 
  • 3 ביצים גדולות
  • 3 כפות של קמח ללא גלוטן 
  • 2 כוסות אוכמניות 
  • להגשה - קצפת 
הוראות הכנה
  • חממו את התנור ל-160 מעלות.
  • מלאו תבנית בכתרי נייר (מנג'טים) והניחו בצד. 
  • בקערה גדולה ערבבו בעזרת מיקסר חשמלי (על מהירות בינונית) את גבינת המסקרפונה, גבינת השמנת, 3/4 כוס סוכר, כפית גרידת לימון, מיץ הלימון ותמצית הוניל. 
  • ערבבו למשך 2 דקות עד שהתערובת חלקה. הוסיפו את הביצים אחת - אחת וערבבו היטב אחרי כל הוספת ביצה. הוסיפו את הקמח וערבבו בעזרת המיקסר על מהירות נמוכה, וודאו כי הקמח נספג היטב בתערובת.  
  • מזגו את התערובת אל תבנית הקאפקייקס עד מחצית הגובה בכל גומה. אפו בתנור המחומם  כ-30-35 דקות או עד שצבע הקאפקייקס הוא חום-זהוב ואם נכניס לקאפקייק קיסם הוא ייצא נקי. הוציאו את התבנית מהתנור ותנו לקאפקייקס להתבשל בתוך התבנית כ5 דקות, לאחר מכן הוציאו הקאפקייקס מחוץ לתבנית. 
  • בזמן שהקאפקייקס מתקררים גשו להכין את הציפוי: ערבבו את האוכמנויות עם כפית גרידת למון ושתי כפות סוכר (אפשר להוסיף סוכר לפי הטעם).
  • להגשה - מזגו כף של ציפוי מעל כל קאפקייק והוסיפו קצפת לפי הטעם. 
 
שבועות

 

 
לזניית ארטישוק 
גרסה חדשה לקלאסיקה איטלקית אמיתית. חמה גבינתית ומבעבעת זו המנה המושלמת לשבועות.
 
מרכיבים
  • 9 דפי לזניה 
  • 2 כפות שמן זית 
  • בצל בינוני קצוץ
  • 3 שיני שום טחונות 
  • 2 כוסות פלפלים קלויים 
  • 1/4 כוס בזיליקום
  • 450 גרם תחתיות ארטישוק חתוכות קפוא (מופשר חלקית)
  • 280 גרם תרד קפואה (מופשרת חלקית) 
  • 350 גרם רוטב אלפרדו (שמנת פטריות) 
  • 450 גרם פרירורי לחם 
  • 3 כפות גבינת פרמזן מגוררת 
 
הוראות הכנה
  • חממו תנור ל-160 מעלות. 
  • בנתיים בסיר גדול של מים רותחים בשלו את דפי הלזניה לפי הוראות היצרן, סננו והניחו בצד. 
  • במחבת גדול חממו שמן זית הוסיפו את הבצל והשום, בשלו עד שהבצל הופך לשקוף.
  • הוסיפו את הפלפלים הארטישוק והתרד ובשלו במשך שלוש דקות, הוסיפו את הבזיליקום והניחו בצד להתקרר.
  • שמנו תבנית בינונית והניחו בה שליש מרוטב האלפרדו ושליש מתערובת הארטישוק, מעל לתערובת הצמידו שלושה מדפי הלזניה. 
  • מעל דפי הלזניה הניחו שליש מרוטב האלפרדו ושליש מתערובת הארטישוק וכך חוזר חלילה. 
  • מעל השכבה העליונה פזרו את פירורי הלחם וגבינת הפרמזן.  
  • כסו את התבנית בנייר כסף ואפו במשך 30 דק'. הסירו את נייר הכסף ואפו עד לצבע חום- זהוב. 
 
שבועות

 

עוגת ורדים
 
העוגה המרשימה הזאת היא הקינוח המושלם בשביל להשוויץ לאורחים. בהכנה פשוטה תוכלו לקבל תוצאה מהממת! 
 
לעוגה
  • 3 1/3 כוסות קמח 
  • 1.5 כוסות חלב בטמפרטורת החדר 
  • 9 חלבוני ביצה טמפרטורת החדר
  • 1.5 כפיות תמצית שקדים 
  • 1.5 כפיות תמצית וניל 
  • 1.5 כפיות מי ורדים 
  • 2 2/3 כוסות סוכר 
  • 3 כפיות אבקת אפייה 
  • 1.5 כפית מלח 
  • 200 גרם חמאה 
  • עלים מ8 עד 10 ורדים
 
לחמאת הורדים  
  • 150 גרם חמאה
  • 900 גרם אבקת סוכר 
  • 3 כפיות מי ורדים 
  • 2 כפיות תצמית וניל 
  • עלים מורד 1 קצוצים 
  • 1/4 כוס חלב
 
 
להכנת העוגה
  • חממו תנור ל160 מעלות. 
  • שמנו שלוש תבניות עוגה עגולות בינוניות והניחו בתחתיתן נייר אפייה. 
  • שמנו את נייר האפייה ופזרו מעט קמח באופן שווה על פנים התבניות. 
  • בקערה בינונית ערבבו את החלב, החלמונים והתמציות - הניחו בצד. 
  • בקערה נוספת ערבבו בעזרת מטרף חשמלי (על מהירות בינונית) את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, והמלח עד לאחידות. 
  • הוסיפו את החמאה וערבבו עד שהתערובת נראית כמו פירורים רטובים. 
  • הוסיפו את תערובת החלב (שהכנו כבר) וערבבו למשך שתי דקות. 
  • פזרו את הבלילה בין שלוש תבניות העוגה ואפו במשך 25-30 דק או עד שנדקור את אחת העוגות בעזרת קיסם והוא ייצא נקי. 
  • הוציאו את העוגות ותנו להם להתקרר. 
  • הניחו על העוגה הראשונה שליש מחמאת הורדים המוקצפית ועלייה את העוגה השנייה, על העוגה השנייה מרחו עוד שליש מחמאת הורדים המוקצפת והניחו את העוגה השלישית. 
  • את שארית חמאת הורדים מרחו מסביב לעוגה המוגמרת ופזרו את עלי הורדים. 
 
להכנת חמאת הורדים 
  • בקערה בינונית ערבבו את החמאה על שהיא נהיית למשחה חלקה.
  • הוסיפו את שאר המרכיבים וערבבו במהירות בינונית עד להקצפה. 
  • על מנת לדלל את החמאה יש להוסיף חלב. 
 
שבועות

 

 
שבועות
 
מקור: משה זאבי
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: