maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

הכל דבש: 4 הצעות לקינוחים מתוקים!

חגים ועדות - מתכונים של פעם בשנה

בראש השנה לא חייבים להסתפק רק בקינוח אחד של דבש, עשו לעצמכם שנה מתוקה עם 4 מתכונים קלים וטעימים!

 

חטיפי חמאת בוטנים ודבש

מה צריך?חטיפי שוקולד ודבש

  • 3/4 כוס דבש נוזלי
  • 1 כוס חמאת בוטנים (חלקה)
  • 1/4 כפית מלח (אופציה)
  • 1 כפית וניל
  • 1 כוס שוקולד-צ'יפס או 150 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
  • 1 כוס בוטנים מלוחים, חצויים או קצוצים גס
  • 3 כוסות פצפוצי אורז
  • 1 כף חמאה לשימון התבנית

מה עושים?

משמנים תבנית עם 1 כף חמאה ומניחים בצד.
בסיר גדול, על אש בינונית ממיסים: דבש וחמאת בוטנים. מפזרים מעט מלח מעל (אופציה).
בשלו עד לנקודה בה הבלילה מתחילה לבעבע. (במידה ותחתית הסיר מתחילה להשחים, המשיכו לבשל את הבלילה על אש נמוכה תוך כדי בחישה).
הסירו מהאש והוסיפו לבלילה תמצית וניל.
הוסיפו את שאר הרכיבים וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
צקו את הבלילה אל התבנית והדקו אותה היטב.
הכניסו את התבנית למקרר לשעתיים לפחות, לפני החיתוך למלבנים.
שמרו את החטיפים במכל אטום ואחסנו במקום קריר.


האני-בראוני (בראוניס של דבש)

מה צריך?בראוניס דבש

  • 200 גרם שוקולד מריר (70% קקאו)
  • 1/2 כוס חמאה, קוביות
  • 3 כפות אבקת קקאו
  • 3 ביצים גדולות
  • 1 כוס סוכר
  • 1/4 כוס דבש נוזלי
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כוס קמח

מה עושים?

חממו תנור ל-160 מעלות צלזיוס ושמנו תבנית אפייה מלבנית.
בסיר כפול, המיסו שוקולד עם חמאה תוך ערבוב מפעם פעם.
ברגע שהשוקולד נמס, הורידו את הסיר מהאש והוסיפו את אבקת הקקאו.
הניחו בצד להתקרר.
בקערה בינונית, ערבבו: ביצים, סוכר, דבש, תמצית וניל ומלח עד לקבלת תערובת אחידה.
הוסיפו את תערובת השוקולד המומס לקערה הבינונית.
הוסיפו קמח בהדרגה וערבבו עד לקבלת בלילה אחידה.
שפכו את הבלילה אל התבנית המשומנת.
הכניסו את התבנית לתנור ואפו במשך 45 דקות, או עד שמרכז הבראוניס יבש.
הניחו לבראוניס להתקרר על השיש למשך כשעתיים.
הסירו אותם מהתבנית והכניסו למקרר למינימום שעה וחצי.
חתכו את הבראוניס לריבועים ושמרו אותם במיכל אטום ובקירור.
הניחו לעמוד כשעה בטמפרטורת חדר לפני הגשה.

 

עוגיות טחינה ודבש

מה צריך?טחינה ודבש

  • 1/2 כוס טחינה
  • 1/4 כוס דבש נוזלי
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 1 ביצה גדולה, טרופה
  • 1 כוס קמח
  • 3/4 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כוס שומשום קלוי

מה עושים?

בקערה בינונית, ערבבו: טחינה, דבש, סוכר וביצה.
בקערה נפרדת, נפו: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
הוסיפו את התערובת היבשה לתערובת הרטובה, בהדרגה ותוך כדי בחישה.
פזרו את השומשום וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
הכניסו את הבצק למקרר לשעה.
לושו את בצק העוגיות לשני גלילים ארוכים באורך 20 ס"מ.
עטפו כל גליל בנייר שעווה והכניסו למקפיא לכ-3 שעות, עד שהבצק מתקשה.
חממו תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
חתכו כל גליל לפרוסות בעובי 2 ס"מ והניחו על תבנית אפייה משומנת.
הכניסו את התבנית לתנור ואפו במשך 9 דקות או עד להזהבה.



יוגורט פירות ודבש

מה צריך?יוגורט פירות ודבש

  • 1.5 כוסות יוגורט
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 1 כוס פירות טריים (תותים פרוסים, קוביות מנגו או אוכמניות)
  • 1/3 עד 1/2 כוס מים קרים
  • 4 כפות דבש נוזלי
  • 1/2 בננה פרוסה (אופציה)
  • 8-10 קוביות קרח

מה עושים?

בבלנדר, ערבבו: יוגורט, מיץ לימון, פירות, מים קרים ודבש.
במידה ובחרתם להשתמש במנגו או תותים, הוסיפו את פרוסות הבננה, לבחירתכם.
ערבבו במהירות גבוהה במשך 2 דקות.
הוסיפו את קוביות הקרח וערבבו כדקה נוספת עד שהשייק מוקצף ונשארים נטיפי קרח.
אם המשקה יצא סמיך מדי, הוסיפו מעט מים וערבבו במשך 20 שניות נוספות.
צקו לכוסות והגישו.

 

שיהיה חג שמח ושנה טובה ומתוקה כדבש!


 

 

 

 

 

מקור: אסנת גולדשמידט
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: