print header

מתכון פשוט לסופגניות אפויות

חגים ועדות - מתכונים של פעם בשנה


סופגניות הן המאכל המסורתי של חנוכה, וכיאה למסורת החג
שסובבת סביב נס פך השמן, הן שמנוניות מאוד מאוד.

כיוון שכל סופגניה מסורתית נושאת כ-500 קלוריות מיותרות,
החלטנו להעניק לכם את אותה החוויה החגיגית, רק בגירסא פחות שמנה.

קבלו מתכון מדליק לסופגניות אפויות!

סופגניות אפויות

מה צריך?

  • 1.5 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1/4 כפית מלח
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 ביצה גדולה
  • 1/4 כוס שמן צמחי
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3/4 כוס רוויון -- חלב חמאה / Buttermilk
  • 2 כפות חמאה מומסת
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 2/3 כוס ריבה אדומה (פטל, תות שדה...) / שוקולד / ריבת חלב
  • תבנית אפיה עם כוסות
  • מזרק פלסטיק קטן


מה עושים?

מחממים תנור ל-180 מעלות.

משמנים תבנית אפייה עם כוסות (בעלת שקעים, כזו שמשמשת לאפיית מאפינס).

בקערה קטנה מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.

בבלנדר, מקציפים יחד את הסוכר והביצה עד לקבלת קצף בהיר. לאחר מכן מוסיפים את השמן ותמצית הוניל.

מערבבים במהירות איטית ומוסיפים את תערובת הקמח-מלח-אבקת אפייה בשלוש הוספות הדרגתיות, לסירוגין עם תוספת הרוויון, עד לקבלת בלילה אחידה.

מחלקים את הבלילה באופן שווה בין הכוסות שבתבנית המשומנת.

כל כוס ממלאים עד ל-3/4 בלבד.

אופים במשך 9-11 דקות או עד בדיקה של נעיצת קיסם שיוצא נקי מהסופגנייה.

במקביל, מכינים קערה קטנה עם חמאה מומסת וקערה קטנה עם אבקת הסוכר.

כאשר הסופגניות נאפו, מוציאים אותן מהתבנית. טובלים את חלקן העליון בחמאה המומסת ומגלגלים בסוכר. ממקמים את הסופגניות על מגש קירור, כדי לתת לסוכר להתקבע.

כשהסופגניות מתקררות, באמצעות מזרק פלסטיק קטן, מנקבים חור במרכז הסופגניה ומחדירים כמות קטנה של ריבה / שוקולד / ריבת חלב.

מגישים בהנאה!

סופגניות אפויות

חג שמח!

עריכה: טל עזר

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.