הרימון הוא פרי עתיק, אחד משבעת המינים ומאכל סימבולי לראש השנה. בתרבויות שונות הוא מייצג שפע ופריון, יופי וחוכמה. מחקרים מהשנים האחרונות מייחסים לרימון סגולות בריאותיות רבות, ביניהן: נוגד חמצון רב עוצמה, יעיל להאטת תהליכי הזדקנות, מונע סרטן, שומר על בריאות הלב ומקור לויטמינים ומינרלים חיוניים. מנגד ליתרונות הבריאותיים הרבים, טעמו המתוק ומראהו המפואר, עומדת הקליפה הקשה והעבה של הרימון כמכשול. נוצר מצב לפיו רבים נוטים לוותר על אכילת הרימון כיוון שאינם מצליחים לפתוח אותו. זו הסיבה שהחלטנו להגיש לכם טיפ שימושי לפתיחת רימון. עקבו אחרי השלבים ותמצאו שזה יותר פשוט מפשוט...
חתכו עיגול סביב הכתר של הרימון בעדינות ובזהירות, כך שלא תפגעו בזרעים.
אפשר להשתמש בסכין קטן יותר.
שימו לב ששלפתם רק את הכיפה מבלי לפגוע במבנה הרימון.
כשהכתר הוסר, התבוננו על הרימון וזהו את ששת חלקיו המופרדים על ידי מחיצות דמויות דפים דקים וצהובים.
בעזרת סכין, חתכו את הרימון על פי ששת המחיצות.
עם הידיים, חלצו את החלקים. הם יפתחו כמו מתנה יפה.
בשלב זה ניתן לשלוף את הזרעים בעדינות עם סכין או להשתמש בשיטה הבאה - קערת מים.
השיטה של קערת מים שימושית מאוד כיוון שהיא מאפשרת לחלץ את הגרעינים בצורה חלקה ונקיה יותר.
מה עושים? מכניסים את ששת פלחי הרימון אל קערת מים, כאשר הקליפה שלהם פונה מעלה. בעזרת האצבעות מחלצים את הזרעים אל תוך הקערה.
אופציה שניה: חצו את הרימון לשניים, מלמעלה למטה.
זרעי הרימון ישקעו מטה בזמן שהציפה תצוף מעלה, כך יהיה לכם קל ונוח יותר לסנן את הזרעים.
חג שמח! |
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא:
01
אלי חיון
שום גרגיר לא יוצא אם נדפוק על הכליפה וזה לא יעזור כל הדפיקות שיהיו הכי חזקות וזה מנסיון. חבל על הזמן.
הגב