print header

6 מתכונים שמתאימים לבישול ואפייה בטוסטר אובן

אפייה היא תחביב נהדר, כשבאמצעות התנור הביתי שלנו אפשר להכין שורה ארוכה של מאכלים – ממנות חלביות ראשונות, דרך בשר ודגים לעיקרית ועד לקינוחים מושלמים כמנה אחרונה. אך העניין הוא שלא לכולנו בבית יש תנור, וגם אם יש לנו – לפעמים מתחשק לנו להכין משהו קליל, מהיר וחם מבלי להתאמץ מדי, לחכות עד שהוא יתחמם ולהרכיב איזו מנה גדולה ומורכבת שמתאימה למידותיו. במצבים שכאלו הפתרון בדרך כלל מונח ממש בסמוך לתנור, על השיש שלנו – וקוראים לו טוסטר אובן. כן, גרסת התנור המוקטנת הזו, שבעברית אגב נקראת "תנורון", יכולה לשמש אתכם לעוד כמה דברים חוץ מחימום מחדש של מנות כאלו ואחרות או לקליית פרוסות לחם. אפשר ממש להכין בה מנות אפויות באופן קל, פשוט וקטן ממדים יותר מזה של התנור. כדי שתבינו עד כמה זה נכון ואפשרי, אספנו כאן בפניכם 6 מתכונים שמתאימים בול לטוסטר אובן הביתי שלכם, ויכולים לשמש אתכם במצבים שבהם בא לכם לאפות בקלילות וללא עבודה קשה מדי.  

לחם תירס-יוגורט להכנה בטוסטר אובן

מאסתם בלחם הרגיל שאתם אוכלים לארוחת בוקר או ערב, אבל עדיין אתם רוצים ליהנות מפרוסה נימוחה וטעימה שאפשר למרוח עליה הכל ולסעוד בהנאה? אתם מוזמנים להכין את לחם התירס-יוגורט הזה, שיכול להוות עבורכם תחליף מצוין ללחם הרגיל והשגרתי. הבונוס הוא שהוא כל כך קל להכנה – שאפילו תוכלו לאפותו בטוסטר אובן, ולא תצטרכו להשתמש בתנור שלם עבורו.

 

לחם תירס-יוגורט להכנה בטוסטר אובן מקור תמונה: Taste of Home
רכיבים ללחם תירס-יוגורט:
קמח תירס - 1 כוס
אבקת אפייה - 2 כפיות
מלח - ½ כפית
סודה לשתייה - ¼ כפית
ביצה - 1 (גדולה וטרופה קלות, בטמפרטורת החדר)
יוגורט בטעם טבעי - 1 כוס (0% שומן)
חלב דל שומן - ½ כוס
שמן קנולה - ¼ כוס
דבש - 1 כף
תרסיס שמן - מעט לשימון
מתכון לביצים אפויות עם רוטב מרינרה וגבינת פרמז'ן להכנה בטוסטר אובן

רובנו אוהבים את הביצים שלנו מטוגנות על מחבת בצורת חביתה או ביצת עין, אך אם אין כיריים זמינות בסביבתכם או שלחלופין מתחשק לכם לגוון ולעשות את הביצה שלכם בצורה אחרת שהיא טעימה לא פחות – אתם מוזמנים להכין את מנת הביצים האפויות הנהדרת והפשוטה הזו. הפלוס הגדול כאן הוא שניתן לאפות אותה במהירות בטוסטר אובן, והיא יכולה להוות ארוחת ערב או בוקר מזינה, טעימה ומקורית לכל המשפחה, ללא הרבה מאמץ מצדכם.

 

מתכון לביצים אפויות עם רוטב מרינרה וגבינת פרמז'ן להכנה בטוסטר אובן מקור תמונה: Mountain Mama Coocks
רכיבים למנת ביצים אפויות:
רוטב מרינרה - 1 כוס (מחולקת ל-4)
צלפים - 1 כף (מחולקת ל-4, לא חובה)
שמנת מתוקה - ¼ כוס (מחולקת ל-4)
גבינת פרמז'ן - ¼ כוס (מחולקת ל-4)
מלח - לתיבול
פלפל שחור - לתיבול
עירית קצוצה - קורט (לקישוט)
מתכון לקציצות פלאפל אפויות

קציצות הפלאפל הטעימות הללו מהוות ארוחת צהריים נהדרת לא רק בשל העובדה שמדובר בחלופה בריאה למזון מטוגן, אלא משום שניתן להכין אותן בקלות בכל מקום המצויד בטוסטר אובן! אחסנו את התערובת בקירור עד לרגע האפייה, ותוך 10 דקות בלבד תוכלו ליהנות מפלאפל חם, בריא ומשביע. החיסרון היחיד במתכון הוא ההכרח לשתף את האנשים שמסביבכם (וגם את החברים בעבודה, אם בחרתם להכין אותו בה), שיגיעו בעקבות הריח הנפלא...

רכיבים לקציצות פלאפל:
בצל - 1 (קלוף)
שיני שום - 2 (קלופות)
פטרוזיליה - ½ זר
כוסברה - ½ זר
פפריקה מתוקה - לפי הטעם
פירורי לחם - לעיבוד העיסה (אם העיסה יבשה או דלילה מדי, הוסיפו לה מים או פירורי לחם בהתאם)
כורכום - לפי הטעם
כמון - לפי הטעם
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
פילה סלמון בציפוי אגוזי מלך ושיבולת שועל

מנת דג סלמון טעימה ומזינה לא חייבת להיות סיפור גדול – לא מוכרחים להצטייד בתנור משוכלל או במחבת צלייה מיוחדת עבורה. המנה הזו יכולה לצאת מעולה גם אם תכינו אותה בטוסטר אובן הביתי הוותיק שלכם, והיא תמלא את ארוחת הצהריים או הערב שלכם בכל טוב. אם תוסיפו לה ציפוי אגוזי מלך ושיבולת שועל כמו שתמצאו במתכון הבא, אתם בכלל תשדרגו את הערך התזונתי שלה פי כמה.

 

פילה סלמון בציפוי אגוזי מלך ושיבולת שועל מקור תמונה: Taste of Home
רכיבים לפילה סלמון בציפוי שיבולת שועל ואגוזי מלך:
פילה סלמון - 2 נתחים (170 גרם כל אחד, ללא העור)
מלח - ¼ כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
שיבולת שועל להכנה מהירה - 3 כפות (מרוסקת)
אגוזי מלך - 3 כפות (קצוצים דק)
קציץ בשר הודו להכנה בטוסטר אובן

רוצים מנה בשרית קלילה להכנה ומספקת, שתוכלו להכין כמעט ללא מאמץ ועם רכיבים שאת רובם כנראה יש במטבח שלכם – מבלי לפתוח את התנור בכלל, אלא רק בעזרת טוסטר האובן שעל השיש שלכם? אז בבקשה, הנה לכם מתכון נהדר לקציץ בשר הודו שאפשר להרכיב בקלות ובמהירות, ויכול לככב בארוחות שלכם מרוב שהוא מענג וטעים.

 

קציץ בשר הודו להכנה בטוסטר אובן מקור תמונה: Dinner at the Zoo
רכיבים לקציץ בשר הודו:
תרסיס שמן - מעט לשימון
שמן זית - 1 כף
בצל - 1 (בינוני, קצוץ)
שום - 2 כפיות (כתוש)
טימין - 1 כפית (עלים טריים)
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - ½ כפית
ציר עוף - ¼ כוס
פירורי לחם - ¾ כוס
קשטופ - ¾ כוס
קרוסטטת אגסים עם זיגוג דבש-תפוזים בטוסטר אובן

ניסיתם פעם להכין מאפה לקינוח בטוסטר אובן? אם לא, עכשיו זה הזמן, כשלפניכם המתכון המושלם לקינוח אגסי נהדר! תוכלו להגיש אותו אחרי ארוחה טובה לאורחים או למשפחה, שיקבלו קינוח ברמה של מסעדה בלי לשער אפילו שהכינו אותו בתוך טוסטר אובן קטן.

קרוסטטת אגסים עם זיגוג דבש-תפוזים בטוסטר אובן מקור תמונה: youtube
רכיבים לקרוסטטת אגסים:
קמח - 2 כפות ועוד קצת לקימוח משטח העבודה
אגסים - 2 (קטנים, חתוכים דק)
סוכר חום - ⅓ כוס
קינמון טחון - ¼ כפית
שקדים - 2 כפות (חתוכים דק)
ביצה - 1 (להברשה)
דבש - 3 כפות
גרידת לימון - 1 כפית
גלידת וניל - להגשה (לא חובה)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.