maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

הסגולות הבריאותיות של צמח הכורכום

 
חלקנו מגלים רק עתה את מה שידעו ההודים, האינדיאנים והחכמים בסין כבר מזמן - כי אחד מצמחי המרפא המדהימים ביותר אינו צמח נדיר או תמצית מלאכותית שחושבה במעבדה. אחד מהתרכובות הטבעיות המועילות ביותר היא דווקא תבלין נפוץ - הכורכום, או יותר נכון, החומר הפעיל שלו - כורכומין. 
 
הכורכום הוא שיח בעל עלים רחבים וגדולים העוטפים אותו ומסתירים את הפרחים הנמצאים במרכזו ואת שורשיו הצהובים העבים. הוא גדל בעיקר בדרום מזרח אסיה, שם משתמשים בו ובמרכיב הכורכומין כצמח בישול וריפוי זה אלפי שנים. הוא הנותן למאכל ההודי המסורתי הקארי את הצבע הצהוב האופייני שלו, ואת הטעם החזק.
 
הכורכומין, תבלין וחומר מאכל ידוע, החביא מאחורי חזותו התמימה סגולות רפואיות רבות מספור - הוא מחזק את מערכת החיסון, מעכב ומונע אלצהיימר והדרדרות מוחית, מונע מוות תאי, מחזק את קרום תאי הגוף, נוגד חמצון, נוגד דלקות, מסייע לחולי סוכרת, מסייע לפעילות מערכת העיכול, מקטין את הסיכון לשבץ ולמחלות לב והחשוב מכל - הוא בעל ברית נאמן במלחמה נגד הסרטן, מונע את התפשטותו ומייצב את מצבם של החולים.
 
מרפאים מזמנים קדומים השתמשו בכורכום כתרופת עזר לדימום פנימי, צהבת, כאבים, הצטברות גזים בקיבה, המטוריה ולהרגעת תינוקות בוכים  (Colic).
 
 
בנוסף לרפואה, קדמונים עשו שימוש רב בצמח הכורכום:
 
- כקוסמטיקה אשר גם נוגדת זיהומים ודלקות ופועלת כחומר אנטי חיידקי
- כתמצית המרחיקה נמלים ושאר חרקים מצמחי הגינה
- כמשחה המעכבת את הזדקנות העור ומשווה לו מראה צעיר וחלק יותר
- כחומר לצביעת בגדים ובדים בצבע צהוב חזק
 
ועוד שימושים רבים כמאכל ותבלין.
 
 
אך רק בעת האחרונה, לאחר שורה של מחקרים מוצלחים, מגלה גם המדע המודרני את סגולות הכורכומין, ושורה של מחקרים חשפו את מלוא יתרונותיו של המרכיב הצמחי. 
 
זה החל במחקר על מחלת האלצהיימר מ2005, בו התגלה כי צריכת כורכום מנעה התפרצויות של טרשת נפוצה וסיסטיק פיברוזיס בעכברים. הדבר עניין מאוד את הקהילה המדעית, ושורה של מחקרים בשנים שעקבו גילו תוצאות מדהימות: הכורכומין, המרכיב הפעיל בכורכום, האט את התפתחותם של תאי סרטן  ואף ייצב את מצבם של חולי סרטן שחוו מחלה פעילה ותוקפנית.
 
המחקר הראשון פרץ את הסכר, ובשש השנים האחרונות נערכו יותר מ20 מחקרים שונים על השפעת הכורכום ומרכיבו הפעיל כורכומין. העולם המדעי לא האמין לתוצאות.

ממצאים הראו כי לכמוסות הכורכום סגולות רפואיות רבות:
 
מאט ומייצב את התפשטות מחלת הסרטן
הכורכומין מאט את התפשטות תאי הסרטן בכך שהוא נוגד את תהליך השכפול שלהם ומחזק את הגנת קרום התא.
 
הוא חומר בעל השפעות נוגדות חמצון ומעכבות זקנה חזקות
הכורכומין, משום צורת המולקולה שלו, יעיל מאוד במניעת תהליכי החמצון ופעילותם של ראדיקלים חופשיים בגוף (Anti-Oxidant), ובכך מאט את הנזק לתאי הגוף שלנו, ותורם להאטת הזדקנות תאי העור.
 
מגביר את יעילותה של הכימותרפיה במלחמה בסרטן
הכורכומין יעיל במיוחד כטיפול משולב עם כימותרפיה, ולמרות שהוא נוגד חמצון, מעודד את התהליך ומגדיל את יעילותו. 
 
מאט ומקטין את הסיכוי להדרדרות מוחית אצל מבוגרים
כורכומין מסייע לפעילות המוח של אנשים מבוגרים, ועשוי להאט את ההדרדרות הקוגניטיבית שלהם עד 49%. אף צריכת קארי מדי פעם, מאכל הודי נפוץ המכיל כורכומין, מקטינה את הסיכוי ללקות בהדרדרות שכלית עד 38% (American Journal of Epidemiology).
 
הוא אנטי-דלקתי ונלחם בדלקת הפרקים
הכורכומין, כשניתן בזריקה כתמצית, נלחם במחלות דלקתיות ולמעשה הוא חומר אנטי-דלקתי כללי, והינו יעיל במיוחד בסיוע לגוף להלחם בדלקת הפרקים. מחקרים הראו כי הרס הסחוס בעכברים להם ניתנה התמצית היה קטן ב66%, והרס העצם ב 57%, בחולים אשר קיבלו את התמצית.
 
מסייע לשמירה על לב בריא ולחזרה לפעולה של לב חולה
חוקרים בקנדה נוכחו לדעת כי הכורכומין גם מצמצם את הסיכון לאי ספיקת לב, כאשר הוא מסייע ללב לשוב לפעול כרגיל ומקטין את התפשטות הרקמה הצלקתית.
 
נוגד את פעילות הסוכרת ומקטין את הסיכון ללקות במחלה
ב2008 התגלה כי הכרוכומין גם מעודד את פעילותו של אנזימים בכבד הממירים גלוקוז לפחמימות, ונוגד את הפעילות הדלקתית המתרחשת אצל אנשים עם תכולת שומן גבוהה. החוקרים טוענים כי צריכה של מנות קטנות של כורכומין יומית תהיה תוספת טבעית ובטוחה לדרכי הטיפול המסורתיות, ומנמיכה משמעותית את הסיכון ללקות בסוכרת אצל אנשים בעלי משקל עודף.
 
נלחם בהופעת מחלת האצלהיימר ונוגד מוות תאי המוח
הכורכומין עשוי להגן מפני מחלת האלצהיימר, ומעכב ומונע מוות תאי הנגרם כתוצאה מן המחלה. בהודו, בה אוכלים קארי עם כורכומין דרך קבע, מחלת האלצהיימר כמעט ואיננה מוכרת, והיא נדירה מאוד.
 
מגביר ומחזק את פעילות המערכת החיסונית
ב2009 גילו חוקרים מאוניברסיטת מישיגן כי הכורכומין מחזק את קרומי התאים שלנו ובכך מגביר את עמידותם מול זיהומים זרים הנכנסים לגוף, כך שהמערכת החיסונית שלנו חזקה יותר והתאים עומדים בפני תקיפה - גם בפני זיהומים וגם בפני סרטן, וזו אולי אחת הסיבות מדוע כורכומין נלחם כה טוב בסרטן.
 
מקטין את הסיכון לשבץ, מחזק את מערכת כלי הדם בגוף ומוריד את לחץ הדם
חוקרים נוכחו כי הכורכומין מאט את פעילות קרישת הדם בגוף, אשר גורם לירידה בסיכון לקרישי דם ובכך לשבץ מוחי. בנוסף, מאחר וכורכומין מחזק את תאי הדם, תורם לחוזק מערכת כלי הדם בגוף, מוריד את ריכוז הכולסטרול בדם ונלחם בדלקות, הוא מוריד את לחץ הדם ומונע את עלייתו.
 
מסייע בפעילות מערכת העיכול ובספיגת חומרים תזונתיים
הכורכומין נלחם בחיידקים מזיקים ובכך מקל על העיכול ומקטין את הסיכון בזיהום בקטיריאלי. הכורכומין גם מקטין את  הצטברות הגזים במעיים, ובכך מונע כאבי בטן ונפיחות מרובות.
 
מזרז רפואת פצעים ומסייע בריפוי בעיות עור
הכורכומין נלחם בזיהומים ומחזק את קרום התאים, ולכן מונע זיהום פצעים, מזרז את הריפוי שלהם, ומסייע ברפואת עור שלמה ללא זיהום מצלק.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: