maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

4 מתכוני תירס מפתיעים לקיץ

 
לכבוד ימי הקיץ החמים הבאנו לכם 4 מתכונים פשוטים מפתיעים ומרעננים שיראו לכם כמה מגוון תירס יכול להיות.
 
סלסת תירס ואבטיח
 
מרכיבים 
  • 2 כוסות אבטיח חתוך דק 
  • 3 קלחי תירס (מבושלים או טריים) 
  • 1/3 כוס בצל סגול קצוץ
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה
  • 1 כף שמן זית 
  • 1 כף לימון 
  • פלפל חריף קצוץ לפי הטעם 
 
אופן ההכנה 
  • קחו את האבטיח, התירס, הבצל והכוסברה וערבבו בקערה גדולה. 
  • הוסיפו את שמן הזית, הלימון והפלפל החריף וערבבו.
  • טעמו את הסלט והוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם.
 
 
תירס
 
תירס ג'מייקני עם מיונז מתובל וקוקוס
 
מרכיבים
  • 6 קלחי תירס 
  • 2 כוסות פתיתי קוקוס
  • 1/2 כוס מיונז 
  • 1/2 כף גינג'ר מגורד
  • 1/4 כף פפריקה חריפה
  • 1/2 כפית קינמון 
  • 1 כף כמון 
 
אופן ההכנה
  • ערבבו את התבלינים עם המיונז והניחו בצד. 
  • צלו את קלחי התירס על הגריל או בתנור (בחום בינוני) למשך 15 דקות עד שהם רכים ומוזהבים. 
  • מרחו על קלחי התירס החמים את המיונז ופזרו מעל את שבבי הקוקוס.
 
תירס
 
תירס בחמאת קארי תאילנדי 
 
מרכיבים
  • 6 קלחי תירס
  • כפית משחת קארי תאילנדי אדום (אפשר להשיג בכל סופר)
  • חבילת חמאה מרוככת 
 
אופן ההכנה
  • ערבבו את כפית הקארי בחבילת החמאה. 
  • מרחו את החמאה על התירס וצלו על הרגיל או בתנור (בחום בינוני) למשך 15 דקות. 
 
תירס
 
 
תירס מתוק-מלוח בחמאת דבש
 
מרכיבים 
  • 6 קלחי תירס
  • 8 כפות חמאה
  • מלח לפי הטעם 
  • 2 כפות דבש 
  • 2 כפות שמן זית 
  • פטרוזיליה קצוצה 
 
אופן ההכנה
  • ערבבו את החמאה המלח והדבש והניחו בצד.
  • מרחו את שמן הזית על קלחי התירס וצלו על הגריל או בתנור (בחום בינוני) למשך 15 דקות.
  • לאחר הצלייה מרחו על התירס את החמאה ופזרו פטרוזיליה 
 
תירס

 

בתאבון!

מקור: מנחם ציון
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: