maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

פאי אישי בצנצנת - רעיון טעים ומקורי!!

בית המאפה של אמא - גוגות, לחמים ופשטידות

הנה לכם מתכון חביב, פשוט להכנה ומקורי: פאי אישי הנאפה בתוך צנצנת. את הפאי ניתן להקפיא וכשמתחשק שולפים מההקפאה הישר לתנור ומשם אל הפה!

 שלב 1: בצק הפאי
1/3 כוס סוכר
150 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ו 2/3 כוסות קמח
קורט מלח
חלמון ביצה אחד
כף וחצי מים קרים
להכנת הבצק:
מעבדים את הקמח, הסוכר, קוביות החמאה וקורט המלח במעבד מזון עד לקבלת פירורי בצק קטנים. את החלמון טורפים עם המים ומוסיפים בהדרגתיות לפירורי הבצק בזמן שמעבד המזון פועל עד שנוצרים גושי בצק גדולים.
מאחדים את הבצק ויוצרים עיגול שטוח, עוטפים את העיגול ושמים במקרר לחצי שעה.
זו סוג הצנצנת שתצטרכו
נפח הצנצנת הוא 236 מ"ל, אך היא צריכה להיות נמוכה ורחבה ולא גבוהה וצרה.
שלב 2: הכנת הכיסוי וריפוד הצנצנת
חיתכו חתיכה מכובדת מהבצק , חתיכה זו תשמש בתור הכיסוי לפאי. תיפסו את המכסה של הצינצנת וצרו באמצעותה עיגולים שישמשו בתור המכסים של הפאי.
השתמשו במה שנשאר מהבצק לרפד את הצנצנת. אין צורך לרדד את הבצק לפני, זה כל היופי. פשוט תיפסו חתיכות קטנות מהבצק וליחצו אותם בתוך הצנצנת (שימו לב שאתם מרפדים את כל הצנצנת עד הסוף).
 
שלב 3: מלאו את הצנצנת
תצטרכו בערך חצי כוס מהמילוי בעבור כל צנצנת. אתם יכולים להשתמש בכל מילוי שיעלה על רוחכם.
הנה מתכון בסיסי למילוי:
2 כוסות פירות ( מקולפים, ללא גלעינים וחתוכים לקוביות).
2 כפות סוכר חום או לבן (הוסיפו סוכר בהתאם למתיקות הפירות).
2 כפות קמח ( שוב, הוסיפו יותר קמח במידה והפירות נוזליים והפחיתו במידה והם מוצקים).
1 כף חמאה שתחולק בין ארבעת הפאיים.
תבלינים מומלצים: קינמון, אגוז מוסקט, וניל, שקדים, מיץ הדרים ועוד...)
ערבבו את כל החומרים לכדי עיסה אחידה, חלקו אותו ל 4 צנצנות והוסיפו את החמאה לכל אחת מהצנצנות.
 
שלב 4: כיסוי הפאי
יש לדאוג שמכסה הפאי לא יהיה אטום לגמרי ולאדים יהיה מקום להשתחרר. תוכלו לעשות פתחים אלו באמצעות סכין או באמצעות שבלונות עם צורות.
 
כשהכיסוי מוכן, כסו בעזרתו את הפאי. הוא צריך להיות גדול מספיק בכדי לכסות את כל דפנות הצנצנת (הדקו את הבצק לדפנות כמו בתמונה).
 
אופצייה נוספת לכיסוי הפאי היא ציפוי פירורים מיוחד. מומלץ במיוחד!
המתכון לציפוי (4-6 פאיים):
1/4 כוס סוכר חום.
1/4 כוס קמח
2 כפות שיבולת שועל.
1/4 כף קינמון
3 כפות חמאה קרה.
ערבבו את הסוכר הקמח וקינמון. הוסיפו את החמאה חתוכה לקוביות. הוסיפו את שיבולת השועל וערבבו לעיסה אחידה.
 
אופצייה שלישית היא כיסוי הפאי האמריקאי המוכר. רצועות בצק המונחות זו על זו בצורה של שתי וערב ומהודקות לדפנות הצנצנת.
 
שלב 5: מוכנים להקפאה
מוכנים להפתעה? כשהפאיים מוכנים סגרו את מכסה הצנצנת וודאו שהיא סגורה היטב. הכניסו את הצנצנת למקפיא - שם היא תוכל לנוח עד לרגע בו תרגישו צורך עז למאפה ביתי. תארו לעצמכם כמה נפלא תרגישו כשתזכרו שיש לכם פאי כזה שרק מחכה שתטעמו ממנו!
 
 
שלב 6: אפייה
הניחו את הצנצנת בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות לכ- 50-60 דקות או עד שהציפוי מזהיב. אם אתם אופים את הפאי מיד בתום ההכנה (לא קפוא) 45 דקות יספיקו.
 
תוכלו להוציא את הפאי מהצנצנת ולהגיש אותו על צלחת כמו בתמונות:
 
 
אבל יש משהו נחמד בלאכול את הפאי ישר מהצנצנת!
 
רוצים עוד תוספת טעימה לפאי? נסו דובדבנים!
 

קישוט הצנצנות (מצורפות מדבקות בסוף המתכון)

פרקו את מכסה הצנצנת כך שתהיה לכם תחתית בנפרד ואת הטבעת העגולה עם ההברגה בנפרד. קחו פיסת בד צבעונית והניחו אותה על התחתית. הדביקו באמצעות דבק את מדבקת הקישוט שהדפסתם באמצע הבד, מקמו את הבד על התחתית כך שכשתרכיבו בחזרה את הטבעת, המדבקה תהיה בדיוק באמצע. חברו את המכסה לצנצנת של הפאי, ניתן בשלב הזה להוסיף גם סרט לקישוט על גוף הצנצנת עצמה. עכשיו יש לכם פאי בצנצנת שגם נראה נהדר!!

 
 

לחצו על התמונות בכדי לקבל תמונה גדולה ומוכנה להדפסה

 
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: