maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

לחם ביתי בקלי קלות

בית המאפה של אמא - עוגות, לחמים ופשטידות

בציעת לחם טרי שזה עתה יצא מן התנור היא אולי אחת מהנאות החיים הגדולות ביותר - על אחת כמה וכמה אם את הלחם אתם אפיתם בעצמכם. את המתכון שלפניכם, מאפה בניחוח איטלקי שרק משתוקק שתמרחו אותו בחמאה, תוכלו להכין ממש בקלי קלות.  

 
החומרים הדרושים:

4 כוסות קמח (500 גרם)
2 כוסות מים חמים (4.7 דציליטר)
1 כפית מלח (4 גרם)
 רבע כפית שמרים יבשים או חצי כפית שמרים טריים

כמו כן תצטרכו קערה בינונית לערבוב כל החומרים, נייר אפיה ומגבת בכדי לעטוף את הבצק בזמן ההתפחה.

הכנתם הכל? יופי, אפשר להתחיל בערבוב השמרים עם המים.

שפכו את המים החמים לקערה הבינונית וערבבו פנימה את השמרים.

מוסיפים את הקמח והמלח

מערבבים עד לכדי עיסה אחידה

השתמשו בכף - אפשר גם עם הידיים...

לעטוף ולשכוח

כסו את הבצק שלכם במגבת והניחו אותו במקום בטוח. אחרי 8-12 שעות הבצק יכפיל את נפחו.

מכינים את התבנית ומחממים את התנור מראש

מכינים לבצק שלכם תבנית ועליה נייר אפייה מקומח (מי שמתעקש יכול להשתמש בחמאה - לא חובה). מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

החלק הכיפי - הבצק שלכם על התבנית

הוציאו את הבצק שלכם מהקערה והניחו אותו בזהירות על התבנית. בעזרת כף תוכלו לעצב אותו כך שישאר במרכז התבנית. הבצק יהיה קצת נוזלי - זה בסדר גמור...

תבלינים אם מתחשק... והופ לתנור

לא חובה, אבל לפי טעמכם - אורגנו, בזיליקום או רוזמרין יכולים לשדרג את הלחם. בנוסף ניתן להוסיף בשלב הכנת הבצק תוספות כגון: גרעינים ואגוזים למיניהם. אפו את הלחם כ 25 דקות.

כשהלחם כבר חום-זהבהב

הוציאו את הלחם מהתנור (בזהירות!) והניחו אותו בצד לכ 10 דקות. אחרי שהלחם קצת מתקרר תוכלו לפרוס אותו לפרוסות ופשוט להתענג...

בתאבון!

 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: