maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מתכון להכנת לחם מפורק בעל טעם נהדר

  קיימים שלל מתכונים ללחמים מסוגים ועדות שונים, אך הלחם המפורק הוא המתכון המלהיב ביותר שראיתי עד היום. מקורו העדתי אינו ידוע, אלא אם כן אתם מחשיבים את הקהילה האינטרנטית כמוצא עדתי בימינו. המתכון למאפה השמרים המתקתק והטעים הזה, אשר מורכב משכבות המונחות זו לצד זו, הפך ללהיט ברשת ומאות אלפי אנשים כבר נהנים לחלוק אותו עם משפחתם או סתם לחטוף ולזלול בהנאה.
 
לפני שנתחיל כדאי שתדעו שהמתכון שנציג לכם שייך לגרסה הקלאסית של המאפה, אך תוכלו להשתמש במתכון הבסיסי ליצירת לחם מפורק עם תוספות שונות ומגוונות, כמו גבינות, עשבי תיבול, ירקות ושלל סגנונות כיד הדמיון. בהמשך הכתבה תוכלו למצוא מתכון מעט משודרג, לשם הדגמה לאפשרויות האינסופיות להכנת הלחם הטעים הזה.
 
לחם מפורק
 

מצרכים:

  • כוס חלב
  • ¼ כוס שמן קנולה
  • ¼ כוס סוכר
  • ¼ כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית אבקת סודה לשתייה
  • ½ חבילת חמאה מומסת (כ-50 גרם)
  • ⅛1 כפית שמרים
  • ¼2 כוסות קמח
  • ½1 כפות קינמון טחון
  • כפית מלח

הוראות הכנה:

1. מזגו את החלב לסיר קטן ולאחר מכן הוסיפו לסיר גם מעט שמן קנולה.
לחם מפורק
2. הוסיפו בהדרגה סוכר תוך כדי ערבוב.
לחם מפורק
 
3. חממו את התערובת על הכיריים עד שהיא חמה מאוד אך לא רותחת. לאחר מכן, הסירו את הסיר מהאש והניחו לתערובת להתקרר.
לחם מפורק
4. פזרו מעל התערובת החמימה את השמרים. 
לחם מפורק
5. הוסיפו 2 כוסות קמח לתערובת וערבבו עד שהיא אחידה. לאחר מכן, כסו את הסיר והניחו לבצק לתפוח כשעה.
לחם מפורק
6. הוסיפו לתערובת עוד רבע כוס של קמח, אבקת סודה לשתייה ומלח, וערבבו היטב.
לחם מפורק
7. הניחו את הבצק על משטח מקומח ורדדו אותו לצורת מלבן.
לחם מפורק
8. מרחו חמאה על גבי הבצק.
לחם מפורק
9. בכלי נפרד, ערבבו סוכר עם קינמון ולאחר מכן פזרו את התערובת מעל הבצק, עד שהוא מכוסה לגמרי.
לחם מפורק
10. פרסו את מלבן הבצק ל-6 רצועות ברוחב שווה והניחו אותן בזהירות זו על גבי זו.
לחם מפורק
11. חתכו את הערימה שיצרתם ל-6 חתיכות נוספות.
לחם מפורק
12. שמנו תבנית אפייה בחמאה והניחו בתוכה את ערימת חתיכות הבצק בצורה אופקית.
לחם מפורק
13.  כסו את התבנית במגבת והניחו לבצק לתפוח למשך כחצי שעה.
לחם מפורק
14. לאחר התפיחה, הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-30 דקות, או עד שהשכבה העליונה משחימה.
לחם מפורק

גרסה משודרגת עם חמוציות

אם מתחשק לכם להעשיר את הלחם המפורק ולהוסיף לו טעם, צבע ויתרונות בריאותיים, תוכלו לנסות את הגרסה המשודרגת הבאה:

מצרכים (בנוסף למצרכים המקוריים):

  • ריבת תפוזים
  • סוכר חום
  • חמוציות מיובשות
  • מעט מלח

הוראות ההכנה:

1. הכינו את הבצק על פי השלבים שתוארו במתכון הקודם, ורדדו אותו לצורת מלבן (עד שלב מספר 8).
לחם מפורק
2. כסו את הבצק בריבת תפוזים, סוכר חום, חמוציות מיובשות ומעט מלח שישבור את המתיקות.
לחם מפורק
3. המשיכו את תהליך הפריסה, הסידור והאפייה של הלחם על פי השלבים שתוארו במתכון הקודם (משלב מספר 11).
לחם מפורק
 
לחם מפורק
 
לחם מפורק
כעת רק נותר לכם ליהנות מהטעם הנהדר של המאפה הזה, ולחלוק אותו עם בני המשפחה והחברים.
לחם מפורק

בתיאבון!

מקור: מרטין נבון
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: