maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מתכון להכנת לחם מפורק בעל טעם נהדר

מתכון להכנת לחם מפורק בעל טעם נהדר

קיימים שלל מתכונים ללחמים מסוגים ועדות שונים, אך הלחם המפורק הוא המתכון המלהיב ביותר שראיתי עד היום. מקורו העדתי אינו ידוע, אלא אם כן אתם מחשיבים את הקהילה האינטרנטית כמוצא עדתי בימינו. המתכון למאפה השמרים המתקתק והטעים הזה, אשר מורכב משכבות המונחות זו לצד זו, הפך ללהיט ברשת ומאות אלפי אנשים כבר נהנים לחלוק אותו עם משפחתם או סתם לחטוף ולזלול בהנאה.
 
לפני שנתחיל כדאי שתדעו שהמתכון שנציג לכם שייך לגרסה הקלאסית של המאפה, אך תוכלו להשתמש במתכון הבסיסי ליצירת לחם מפורק עם תוספות שונות ומגוונות, כמו גבינות, עשבי תיבול, ירקות ושלל סגנונות כיד הדמיון. בהמשך הכתבה תוכלו למצוא מתכון מעט משודרג, לשם הדגמה לאפשרויות האינסופיות להכנת הלחם הטעים הזה.
זמן הכנה: 40 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: בינוני
recipe
רכיבים ללחם:
חלב - 1 כוס
שמן קנולה - ¼ כוס
סוכר - ¼ כוס
אבקת אפייה - ¼ כפית
אבקת סודה לשתיה - ½ כפית
חמאה מומסת - ½ חבילה (כ- 50 גר')
שמרים - ⅛1 כפית
קמח - ¼2 כוסות
קינמון טחון - ½1 כפות
מלח - 1 כפית
רכיבים לגרסה משודרגת עם חמוציות (בנוסף למצרכים המקוריים):
ריבת תפוזים - למריחה
סוכר חום - לפיזור על הריבה
חמוציות מיובשות - 70-100 גר'
מלח - מעט
אופן הכנה ללחם:
  1. מזגו את החלב לסיר קטן ולאחר מכן הוסיפו לסיר גם מעט שמן קנולה. preperation
  2. הוסיפו בהדרגה סוכר תוך כדי ערבוב. preperation
  3. חממו את התערובת על הכיריים עד שהיא חמה מאוד אך לא רותחת. לאחר מכן, הסירו את הסיר מהאש והניחו לתערובת להתקרר. preperation
  4. פזרו מעל התערובת החמימה את השמרים. preperation
  5. הוסיפו 2 כוסות קמח לתערובת וערבבו עד שהיא אחידה. לאחר מכן, כסו את הסיר והניחו לבצק לתפוח כשעה. preperation
  6. הוסיפו לתערובת עוד רבע כוס של קמח, אבקת סודה לשתייה ומלח, וערבבו היטב. preperation
  7. הניחו את הבצק על משטח מקומח ורדדו אותו לצורת מלבן. preperation
  8. מרחו חמאה על גבי הבצק. preperation
  9. בכלי נפרד, ערבבו סוכר עם קינמון ולאחר מכן פזרו את התערובת מעל הבצק, עד שהוא מכוסה לגמרי. preperation
  10. פרסו את מלבן הבצק ל-6 רצועות ברוחב שווה והניחו אותן בזהירות זו על גבי זו. preperation
  11. חתכו את הערימה שיצרתם ל-6 חתיכות נוספות. preperation
  12. שמנו תבנית אפייה בחמאה והניחו בתוכה את ערימת חתיכות הבצק בצורה אופקית. preperation
  13. כסו את התבנית במגבת והניחו לבצק לתפוח למשך כחצי שעה. preperation
  14. לאחר התפיחה, הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-30 דקות, או עד שהשכבה העליונה משחימה. preperation
אופן הכנה לגרסה משודרגת עם חמוציות (בנוסף למצרכים המקוריים):
  1. הכינו את הבצק על פי השלבים שתוארו במתכון הקודם, ורדדו אותו לצורת מלבן (עד שלב מספר 8). preperation
  2. כסו את הבצק בריבת תפוזים, סוכר חום, חמוציות מיובשות ומעט מלח שישבור את המתיקות. preperation
  3. המשיכו את תהליך הפריסה, הסידור והאפייה של הלחם על פי השלבים שתוארו במתכון הקודם (משלב מספר 11). preperation
  4. preperation
  5. preperation
  6. כעת רק נותר לכם ליהנות מהטעם הנהדר של המאפה הזה, ולחלוק אותו עם בני המשפחה והחברים. בתיאבון! preperation
מקור: מרטין נבון
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: