maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מה מתבשל: רעיונות מדליקים לל"ג בעומר!

חגים ועדות - מתכונים של פעם בשנה


ל"ג בעומר מתקרב ואיתו, כל הטעמים האפויים והצלויים שאפשר להכין סביב ובתוך המדורה. אספנו עבורכם כמה רעיונות מדליקים...

מדורות

* תפוחי אדמה
במידה ובחרתם לעטוף תפוחי אדמה בנייר כסף, ולהשליך אותם בצורה מסורתית ופשוטה אל האש, תשמחו לשמוע שאפשר להפיק מהמנהג הנחמד הרבה יותר טעמים. מה דעתכם על תפוח אדמה ברוטב סלסת עגבניות או פטריות ושום? כאשר אתם שולפים את תפוח האדמה מהאש, פרסו אותו לשניים ומזגו קצת מהרוטב מעל...

תפוחי אדמה עם רוטב סלסת עגבניות

ערבבו יחד את כל החומרים הבאים והגישו:

  • 6 עגבניות גדולות קצוצות דק
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 1-2 פלפלים חריפים חתוכים לקוביות
  • 1/2 פחית שימורים של תירס
  • 1/2 פחית שימורים של שעועית שחורה
  • 2-4 שיני שום, קצוצות דק
  • 1 לימון סחוט טרי
  • 1/2 כוס כוסברה טרייה, קצוצה דק
  • מלח ופלפל לפי הטעם

תפוחי אדמה עם רוטב פטריות ושום

הכינו מראש:

  • 15 גרם חמאה
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 175 גרם פטריות פרוסות
  • 2 כפות גבינת שמנת
  • 2 כפות עשבי תיבול קצוצים (רוזמרין, פטרוזיליה, טימין...)
  • מלח ופלפל לפי הטעם

בסיר בינוני חממו את החמאה. הוסיפו את השום והפטריות, ובשלו בעדינות במשך 5-10 דקות. הוסיפו את גבינת השמנת והמשיכו לבשל במשך דקה אחת. לבסוף, פזרו את עשבים הירוקים ותבלו לפי הטעם.

תפוחי אדמה ממולאים

אופציה נוספת, לפני הכנסת תפוח האדמה אל האש...

פרסו את תפוח האדמה לשניים ורוקנו משני החלקים את הליבה. שברו פנימה ביצה. אפשר להוסיף לפי הטעם: בצל, מלח ופלפל, רוטב עגבניות, גבינות ועשבי תיבול. הצמידו את שני החלקים וקבעו בעזרת נייר כסף. הכניסו את תפוחי האדמה הממולאים אל האש למשך שעה - ותקבלו מעדן!

מדורות

* בטטות
אם לא בא לכם על תפוחי אדמה...
פרסו את הבטטה לשניים, הברישו כל חלק בחמאה מומסת ופזרו מעל מעט קינמון. הצמידו את שני החלקים, קבעו אותם עם נייר כסף והכניסו לבישול בתוך המדורה, כמו תפוח אדמה.

מדורות

* פופקורן
פופקורן במדורה זו פעילות מהנה, במיוחד עבור ילדים.
כל שצריך הוא סיר עם מכסה וידית ארוכה. כזו שתאפשר להחזיק את הסיר מעל המדורה, מבלי להתקרב ללהבות האש. מה עושים? שימו כף שמן בסיר, הוסיפו כוס גרעיני פופקורן והחזיקו את הסיר מעל האש. כדי שהגרעינים לא יישרפו, וודאו שאינכם מניחים את הסיר בתוך הלהבות. כאשר קולות הפקיעה כמעט והפסיקו, משכו חזרה את הסיר, הוסיפו מלח ונשנשו בכיף.


מדורות


* ירקות קלויים
הכינו אנטיפסטי מעל להבות המדורה.
פרסו לבחירתכם; בצלים, קישואים, עגבניות, פלפלים, אננס ופטריות... הברישו מעט שמן זית וצלו אותם על רשת צלייה מעל גחלים לוחשות במשך 15 דקות, תוך שאתם הופכים אותם מדי פעם.

מדורות

קלחי תירס
תירס חם! תירס חם!
תחילה, השרו את קלחי התירס במים במשך 30 דקות. אחסנו אותם בקופסת פלסטיק עם מעט ממי הבישל כדי שלא יתייבשו. לבחירתכם, תוכלו לעטוף אותם בנייר כסף או להשאיר אותם בקליפה שלהם. צלו אותם על רשת צלייה מעל גחלים לוחשות במשך 10 דקות. פזרו מעט מלח בשביל הטעם... 

מדורות


אפרסקים ואגסים מגולענים
קינוח מתוק.
חיתכו את האפרסקים ו/או האגסים לחצי. שלפו את הגלעין החוצה והניחו במקום זה קוביית סוכר. הצמידו את שני החלקים, קבעו אותם עם נייר כסף וצלו מחת לגחלים לוחשות במשך 15 דקות.



מדורות

וכדי שחלילה לא יקרה אסון, השגיחו על ילדיכם שלא יכניסו ידיים בין הלהבות כדי לבדוק מה מתבשל! שתפו אותנו ברעיונות נוספים - שיהיה חג שמח!

 

 

 

תמונה: Nina Hale

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: