maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לעוף צלוי על גחלים - מטפונה

ל"ג בעומר הוא החג האהוב על אנשי המטפונה - אמני הכנת העוף במדורה. אנשי המטפונה אוהבים בישול ארוך ושונאים סירים, ויש להם מספר סודות מקצועיים. המתכון לעוף על גחלים הנהדר הזה ישמש אתכם גם בימי הקיץ הקרבים כשתצאו לפיקניק או סתם לבילוי בחייק הטבע. התחילו את החגיגה עם מתכון המטפונה שיגרום לכולם ללקק את האצבעות!

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוף צלוי על גחלים - מטפונה
רכיבים למטפונה:
עוף - 1 (שלם, טרי ורחוץ)
כוסברה - מעט
נענע - מעט
רוזמרין - מעט
זעתר - מעט
שיני שום - 10 (קלופות)
שמן זית - לפי הטעם
בירה - 1 בקבוק (330 מ''ל)
אופן הכנת המטפונה:
  1. קחו את העוף ומרחו את שמן הזית מבפנים ומבחוץ.
  2. הוסיפו את התבלינים (חשוב לשמור לירקות ולא להשתמש בהכל), והרטיבו את פנים העוף בבירה. רצוי לסגור את הפתח באמצעות כדור מרדיד אלומיניום.
  3. חירצו בעוף חריצים קטנים, והכניסו לתוכם את שיני השום.
  4. חיתכו את הירקות לרבעים, הכניסו לקערה עם שמן הזית והתבלינים, וערבבו.
  5. עיטפו את העוף והירקות יחד ב-7 שכבות של רדיד אלומיניום, רצוי בצורת כדור או אליפסה.
  6. הדליקו את המדורה וחיפרו בור בעומק שיכיל את כמות העופות הרצויה, וכן את הגחלים.
  7. לוקחים מהמדורה גחלים לוחשות ומכניסים לבור.
  8. עליהן מניחים את כדור נייר האלומיניום ומכסים בגחלים לחלוטין. אם אפשר לראות את כדור נייר הכסף, לא שמתם מספיק גחלים!
  9. לאחר שעתיים וחצי עד שלוש שעות מוציאים את העוף, ונהנים מהעוף הטעים והרך ביותר שאכלתם בחייכם.
טיפ השף:
* במקום הבירה ניתן להכין מראש רוטב למילוי העוף. איך מכינים את הרוטב? בשלו רוטב צ'ילי מתוק, יין אדום ותבלינים לבחירתכם - והרי לכם רוטב משובח שיוסיף טעם נהדר לעוף.
* אל דאגה האלכוהול של הבירה מתנדף
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: