maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

דרכים גאוניות לקירור משקאות

 

הקיץ מתקרב ואיתו התענוג של לשבת עם חברים ולשתות בירה צוננת. הבעיה היא שמרגע שהבירה נמזגת, הקיץ הישראלי מחמם אותה במהירות, ומאלץ אותנו לגמוע אותה בזמן קצר, במקום לשבת וליהנות. קוביות קרח אינן באות בחשבון בבירה וקירור רגיל לוקח זמן רב. אף אחד לא אוהב לשתות בירה חמה ומסתבר שהבעיה הזו מפריעה להרבה מאוד אנשים, כיוון שחברות אלקטרוניקה ויצרני בירה עמלים על פתרונות כל הזמן. כמובן שכל טכנולוגיה או פיתרון שטובים לבירה, טובים לכל משקה אחר, אך לא מפתיע שכיוון המחשבה הגיע דווקא מהשיכר המוכר, מאחר ובמרבית התרבויות בעולם, בירה היא הרבה יותר מסתם משקה ומשמשת כמאפיין טקסי, חברתי ולעיתים גם לאומי.

 

פיצוץ קור

ההמצאה הראשונה שייכת לחברת LG, אשר פיתחה מקרר עם תא מיוחד לקירור מיידי. התא יכול להכיל יין או שתי פחיות בירה והוא עובד באופן עצמאי. בעוד שאר תאי המקרר שומרים על טמפרטורה קבועה ואחידה, תא הקירור המהיר יוצר מערבולות של אוויר קר מאוד במהירות, כך שחלוקת הקור תהיה שווה. הפטנט הזה מאפשר לקבל פחית שתייה קרה כקרח ב-5 דקות, שזה יותר מהיר ממקפיא. שתי פחיות או בקבוק גדול, יצטרכו להמתין 8 דקות בטרם יצטננו לטמפרטורה הרצויה.

קירור עצמאי לכל אחד

הפיתרון הזה מעולה לבית ולכמות מצומצמת, אבל מה קורה כשרוצים ליהנות מבירה, או כל משקה אחר, לצורך העניין, כשאנו בחוץ? חברת "ווס קוסט" עלתה על פטנט גאוני אפשר לומר - הפחית שמקררת את עצמה. על הפחית עצמה יש מעין כפתור שלחיצה עליו, מקררת את הפחית לטמפרטורה של 1.11- מעלות ב-3 דקות בלבד. טמפרטורה זו לא אמורה להקפיא את המשקה, כיוון שהיא לא נמשכת ברצף ולאורך זמן רב. זוהי איננה טכנולוגיה חדשה, אך היא לא הייתה בשימוש מאחר והגז ששימש לקירור היה בעייתי לסביבה. אולם כיום, חברת "ווסט קוסט" התגברה על המכשול הזה ועושה שימוש בפחמן פעיל המיוצר מחומרים אורגניים, צמחיים ומתחדשים, בנוסף לפחמן דו חמצני מהאטמוספירה. ואם כבר ירוק, אז עד הסוף - החברה תפזר מיכלי מחזור מיוחדים לפחיות, כדי שניתן יהיה להשתמש מחדש במנגנון הקירור. מטעמי סודות מסחריים, טרם נחשף לציבור מנגנון הפעולה, אך ידוע שאין צורך באף מקור אנרגיה חיצוני כדי להפעיל את הקירור.

הגאונות היפנית מכה שנית...

שני הפתרונות הללו הם מקוריים וטובים בדרכם, אך הפיתרון הבא הוא כבר ברמה אחרת של יצירתיות. הטכנולוגיות של תא קירור וקירור עצמי, מקררות את המיכל של השתייה ולא את המשקה עצמו באופן ישיר. לכן, אם נרצה לשתות בירה בכוס או מהחבית, 2 הטכנולוגיות הקודמות אינן רלוונטיות עבורינו. "קירין", יצרנית הבירה היפנית (איך לא...), עלתה על המצאה פשוטה וגאונית. במקום לקרר את המיכל, מקררים את המשקה. אבל הרי אמרנו שקוביות קרח לא באות בחשבון כיוון שהן מדללות את המשקה ופוגמות בטעמו, לא? ואילו קוביות קרח פלסטיות, סתם תופסות נפח מיותר בכוס. אם כן, לא תאמינו כמה פשוט הפיתרון: הבירה נמזגת לכוס רגילה ועליה נמזג קצף בירה קפוא. הקצף מקרר את הבירה מהר, אך חשוב מכך, משאיר אותה קרה לאורך הרבה יותר זמן, כך שניתן לשבת וללגום ברוגע.

הבירה נקראת "איצ'יבאן שיבורי קפואה מהחבית" והפטנט שלה עובד כך: מכונה מיוחדת מקררת בירה רגילה מסוג "איצ'יבאן שיבורי" לטמפרטורה של 5- מעלות, בזמן שמוזרם לתוכה אוויר. חשבו פשוט על ילד שעושה בועות בכוס עם קשית, רק בתוך מקרר עוצמתי. התוצאה היא מעין קצף דמוי גלידה המשמש כמכסה מבודד ומקרר לבירה, המשאיר אותה צוננת למשך חצי שעה. היתרון הגדול הנוסף, מלבד משך הזמן שהבירה נותרת קרה, הוא שהתהליך לא פוגם בטעם הבירה ואולי אף משפר אותו בכך שהוא יוצר מעין מרקם וטעם קרמי יותר.

כרגע הטכנולוגיות הללו עדיין נמצאות בהפצה מקומית, כדרכן של כל הטכנולוגיות. אבל אין ספק שהיינו שמחים ליהנות מהן גם בארצינו החמה, אפילו בקיץ הקרוב, אלא אם הראש הישראלי יעלה על משהו חכם עוד יותר עד אז...

 
 

עריכה: בועז מזרחי

מקור: gizmag.com

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: