print header

5 מתכונים פשוטים במיוחד למוסים

 אנשים אוהבים להתגאות בקינוחים הביתיים שלהם, אך בעוד שחלקם תמיד עובדים מאוד קשה כדי להגיע לתוצאות הרצויות - יש אנשים כמונו, שאוהבים לעיתים ליצור מטעמים מופלאים עם מעט מאוד מאמץ. כדי לעזור גם לכם להיות כאלו כשמתחשק לכם - הרשו לנו להכיר לכם את המוס, קינוח שמקורו במטבח הצרפתי, המתאפיין במרקם קליל, אוורירי וקריר שהופך אותו למעדן מעולה לחודשי הקיץ החמים, כשהוא גם מלווה במגוון טעמים מתקתקים ומענגים במיוחד. אז כדי שתוכלו להרשים את החברים שלכם עם קינוחים שלא היו מביישים מסעדות שף, אך כאלה שלא דורשים מכם יותר מדי מאמץ - הוסיפו לרשימת המתכונים שלכם את 5 מתכוני המוסים הטעימים במיוחד והפשוטים להכנה האלו.
מתכון למוס ערמונים

מקורם של הערמונים הוא באזור דרום אירופה וטורקיה, אך הם נחשבים למעדן של ממש בהרבה מקומות בעולם - כולל גם כאן. אנשים נוהגים לצרוך אותם במגוון צורות, ולשלבם במאכלים שונים - יש שיעדיפו להוסיף אותם למנות ווק של ירקות מוקפצים או לפסטות מוקרמות ועשירות, ויש כאלה שיעדיפו לאכול היישר מן השקית, כחטיף טעים ומזין. אנחנו החלטנו למצוא עבורכם דרך להפוך את הפרי הנהדר הזה לקינוח קליל ומקסים, שאותו תוכלו להכין במספר צעדים פשוטים - נסו את המתכון המיוחד שלנו למוס ערמונים טעים ביותר.   

מתכון למוס ערמונים מקור תמונה: Marmiton
רכיבים למתכון למוס הערמונים:
סוכר חום - 250 גרם
מים - ½ כוס
סוכר וניל - 10 גרם (שקית אחת)
ערמונים - 500 גרם (קלופים וקלויים בשקית)
שמנת לבישול - 200 מ"ל
ביצים - 2 (חלבונים וחלמונים מופרדים)
שוקולד - לפי הטעם (מגורד או שבבים)
מתכון למוס מסקרפונה ותות

המסקרפונה היא גבינת שמנת עשירה וטעימה שהגיעה אלינו היישר מארץ המגף. המטבח האיטלקי הנפלא לקח את הגבינה המיוחדת הזאת, והפך אותה למרכיב חשוב ושימושי שאפשר לשלב אותו במגוון מאכלים - החל ממנות של קנלוני וריזוטו, עבור בעוגות גדולות ועשירות, וכלה במטבלים נהדרים שהולכים מצוין לצד גריסיני פריך. המתכון הבא כנראה יעשה את ימי הקיץ שלכם כיפיים יותר, כשהוא הופך את הגבינה המיוחדת הזאת לכדי מוס קריר ומתוק עם נגיעות של תותים טריים. 

מתכון למוס מסקרפונה ותות מקור תמונה: Lionsbread
רכיבים למוס מסקרפונה ותות:
תותים - 2 כוסות (טריים, ללא עלים)
שמנת מתוקה - 1 כוס (קרה)
גבינת מסקרפונה - ½ כוס (בטמפרטורת החדר)
סוכר - 3 כפות
אבקת סוכר - 2 כפות
תמצית וניל - 2 כפיות
מלח - קורטוב
מתכון למוס חמאת בוטנים

טעמה של חמאת הבוטנים הוא אהוב ומוכר לחך של רובנו - אולי זה בגלל שהיא מרכיב עיקרי בלא מעט חטיפים אהובים. אך מלבד היותה ממרח טעים ונפלא, חמאת הבוטנים היא גם מקור טוב ולא יקר במיוחד לחלבון איכותי, וצריכה קבועה שלה עשויה לתרום רבות לבריאותנו. לכן, לצד שילובה בכריכים ובשאר מנות נהדרות, החלטנו לרענן לכם את התפריט עם קינוח מתוק ואוורירי המבוסס על הטעם האהוב והמוכר, שיגרום לכם ללקק את האצבעות מהנאה. 

מתכון למוס חמאת בוטנים מקור תמונה: Thebigmansworld
רכיבים למתכון למוס חמאת בוטנים:
חמאת בוטנים - 1 כוס (חלקה, ללא שברי בוטנים)
גבינת שמנת - 1 כוס
אבקת סוכר - 1 כוס
תמצית וניל - 1 כפית (אפשרי)
שמנת מתוקה - 1 כוס (או שמנת להקצפה)
פירורי עוגיות - לפי הטעם (לקישוט, לא חובה)
מתכון למוס חלווה

המטבח הערבי אחראי ללא מעט מאכלים שהצליחו לסלול את דרכם ללב ליבה של תרבות הקולינריה הישראלית - ממאכלים מבוססי בשר כמו עראייס, ועד לקינוחים מופלאים וטעימים כמו כנאפה ומלבי. היום קמנו עם חשק למתוק, והחלטנו להפתיע אתכם עם מתכון מופלא שיהפוך את החלווה מממתק מסורתי של המטבח הערבי לקינוח אוורירי, מתוק והכי חשוב - קל להכנה! אז הוסיפו את המנה לספר המתכונים האישי שלכם ותזכו במוס חלווה מפנק במיוחד. 

מתכון למוס חלווה מקור תמונה: Super delicious recipes
רכיבים למתכון למוס חלווה:
סילאן - ½ כוס
שמנת מתוקה - 500 מ"ל (או שמנת צמחית)
חלווה - לפי הטעם (שערות או מפוררת, לקישוט)
מתכון למוס שוקולד ואגוזים

מעתה ואילך לא תצטרכו לחכות לביקור במסעדה כדי לאכול מוס שוקולד ואגוזים נפלא, ותוכלו ליהנות מקינוח משובח בכל פעם שתרצו ללא כל בעיה.

רכיבים למוס שוקולד ואגוזים:
מים - ¼ כוס
סוכר - 100 גרם
חלב - 400 מ''ל
שוקולד מריר - 100 גרם (עדיף למעלה מ-70%)
אגוזים - 100 גרם (קצוצים דק, כל סוג שבו תחפצו)
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.