maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

10 מתכונים לקוקטיילים קלאסים בגרסאות נטולות אלכוהול

 כשזה מגיע לאלכוהול ומשקאות חריפים, הקוקטיילים הם ככל הנראה הנציגים הטובים ביותר של עולם הזוהר בתחום: צבעוניים, מתוקים, מקושטים בחינניות ואהובים על ידי רבים מכל רחבי העולם. גם אנחנו אוהבים ליהנות ולבלות עם כוס קוקטייל ביד, אבל לא פעם אנחנו מוצאים את עצמנו במצבים ששתיית קוקטייל המכיל אלכוהול אסורה עלינו. כך למשל כשאנחנו הנהגים התורנים, או כאשר אנו נמצאים במצב בריאותיי שמונע זאת, או פשוט כשלמחרת בבוקר יש לנו פגישה חשובה ואנחנו לא מעוניינים להשתכר ולקום עם חמרמורת. אז מה עושים? מוותרים על החגיגה ועל הקוקטייל האהוב? לא ולא! אספנו עבורכם 10 מתכונים לקוקטיילים הקלאסיים והאהובים ביותר, בגרסאות מקוריות, קלות להכנה ונטולות אלכוהול. נסו אותם ותיווכחו שתיהנו מהם באותה המידה, אם לא יותר.
מתכון לקוקטייל סנגרייה ללא אלכוהול

הסנגרייה היא קוקטייל ספרדי קלאסי ואהוב עד מאוד המשלב יין אדום עם מיץ תפוזים ושלל פירות הדר טריים. בגרסה שלפניכם תוכלו להכין סנגרייה טעימה ומתוקה ללא שימוש ביין כלל.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Roberto Faccenda
רכיבים לסנגרייה ללא אלכוהול:
מים - 2 כוסות (רותחים)
תה שחור - 2 תיונים
קינמון - 2 (מקלות)
סוכר - ½ כפית
מיץ רימונים - 3 כוסות
מיץ תפוזים - 1 כוס (סחוט טרי)
תפוז - 1 (גודל בינוני, פרוס לפרוסות דקות)
לימון - 1 (גודל בינוני, פרוס לפרוסות דקות)
ליים - 1 (גודל בינוני, פרוס לפרוסות דקות)
תפוח עץ - 1 (בינוני,חתוך לקוביות קטנות וללא הליבה)
סודה - 3 כוסות
אופן הכנת הסנגרייה ללא אלכוהול:
  1. הניחו את התיונים יחד עם שני מקלות הקינמון בתוך קנקן.
  2. שפכו את המים החמים לקנקן עם התה ומקלות הקינמון וחכו כחמש דקות.
  3. הוציאו את שקיות התה, הוסיפו את הסוכר וערבבו עד שהוא יימס לחלוטין.
  4. כעת הוסיפו את מיץ הרימונים, מיץ התפוזים, פרוסות התפוזים, הלימונים, הליים והתפוח.
  5. הניחו את הקנקן במקרר למשך שעה אחת לפחות, או לילה שלם, אם ניתן.
  6. טרם ההגשה, מזגו פנימה סודה וערבבו.
  7. הגישו בכוסות עם קרח.
 
מתכון למשקה פינה קולדה ללא אלכוהול

לנו הקוקטייל הזה תמיד עושה הרגשה נעימה של חופש ושחרור, ולכן אין פלא שהוא אחד הנפוצים והמוכרים בעולם. בגרסתו המקורית הוא מכיל רום ביחד עם חלב קוקוס ומיץ אננס, אבל אנחנו כמובן נגיש לכם כאן את גרסתו נטולת האלכוהול, אך הטעימה לא פחות.

זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לפינה קולדה:
בננות - 2 (בשלות)
אננס - 1 כוס (קוביות קצוצות)
מיץ אננס - 1 כוס
חלב קוקוס - ½ כוס
קרח - 2 כוסות
אננס - 2 פרוסות (לקישוט)
אופן הכנת הפינה קולדה:
  1. הכניסו לתוך בלנדר את הקרח, מיץ האננס וחלב הקוקוס.
  2. ערבלו בבלנדר עד שהתערובת שנוצרת תקבל מרקם חלק, עשיר וקרמי.
  3. הוסיפו לתוך הבלנדר את הבננות וקוביות האננס וערבלו שוב עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. שפכו את התערובת לתוך כוס גדולה, הניחו על שפתי הכוס את פרוסות האננס לקישוט, והגישו.
מתכון למשקה אייריש קופי ללא אלכוהול

מה יכול להיות יותר מענג מהשילוב בין קפה לשמנת מתוקה? זה מה שעושה את הקוקטייל הזה, שהומצא באירלנד בשנות ה-40, לכה מצליח ואהוב. פה, בגרסה נטולת האלכוהול שלו, הוא פשוט להכנה ומצוין לא פחות.

זמן הכנה: 3 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לאייריש קופי:
קפה שחור - 1 כוס
מיץ לימון - 2 כפיות
מיץ תפוזים - 2 כפות
קצפת - 60 מ''ל
אבקת קקאו - 1 כפית
אופן הכנת האייריש קופי:
  1. ערבבו את הקפה, מיץ הלימון והתפוזים בתוך ספל.
  2. הניחו כפית מעל השכבה העליונה של הקפה וזלפו עליה את הקצפת.
  3. הזיזו את הכפית מעלה ואפשרו לקצפת לגלוש מטה ולצוף מעל פני הקפה. אל תערבבו את הקצפת והקפה.
 
מתכון למשקה מאי תאי ללא אלכוהול

הקוקטייל הזה הגיע אלינו מטהיטי, שם משמעות שמו הוא "טוב", ואכן הוא כל כך טוב עד שהוא כבש את העולם בסערה והפך לקוקטייל המוגש בכל בר ומועדון שמכבד את עצמו. תוכלו להכין אותו בביתכם בקלות, וללא אלכוהול, עם המתכון הבא.

זמן הכנה: 3 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Sarah_Ackerman
רכיבים למאי תאי ללא אלכוהול :
מיץ אננס - 2 כוסות
מיץ תפוזים - 1 כוס
קרם קוקוס - ¼ כוס
קרח - 2 כפות (גרוס)
תפוז - 1 (פרוס)
סודה - 1 כוס
אופן הכנת המאי תאי ללא אלכוהול :
  1. שפכו את כל המרכיבים לתוך קנקן וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מזגו את התערובת לתוך כוס קוקטייל.
  3. קשטו את שפתי הכוס עם פרוסת תפוז או אננס והגישו.
מתכון למימוזה - קוקטייל נטול אלכוהול

זהו קוקטייל עדין, קלאסי ואהוב, המוגש בדרך כלל בשעת ארוחת הביניים שבין הבוקר לצהריים. הוא מורכב לרוב משילוב של שמפניה ומיץ תפוזים, אך בזכות המתכון שאנו מביאים פה הוא יוצא כה טעים שלא תרגישו בחסרונה של השמפניה.

זמן הכנה: 3 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים למימוזה:
מיץ תפוזים - ½1 כוסות (קר)
סירופ גרנדין - ¼ כפית
ג'ינג'ר אייל - ½1 כוסות
תפוז - 4 (פרוסות)
קרח - 3 (קוביות)
אופן הכנת המימוזה:
  1. הכינו קנקן, שפכו לתוכו את כוס מיץ התפוזים וסירופ הגרנדין, וערבבו היטב.
  2. הוסיפו לתוך הקנקן את הג'ינג'ר אייל והמשיכו לערבב.
  3. קחו כוס שמפניה גבוהה ומזגו לתוכה את המימוזה. קשטו את שפתי הכוס בפרוסת תפוז והגישו.
מתכון לקוקטייל דאקירי קובני ללא אלכוהול

מרענן, מתוק ונפוץ מאוד, זהו הדאקירי, מהקוקטיילים הוותיקים והאהובים בעולם. מקורו של המשקה הוא מקובה, ולכן בסיסו הוא רום קובני מתוק, אך במתכון הבא תמצאו אותו ללא המשקה החריף הזה, אבל מתוק וטעים בדיוק כמו שאתם אוהבים אותו.

זמן הכנה: 4 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Valters Krontals
רכיבים לדאקירי ללא אלכוהול:
מיץ ליים - 2 כפות (טרי)
תותים - 85 גר' (טריים)
תמצית וניל - ¼ כפית
סוכר - 1 כפית
קרח - 1 כוס (גרוס)
אופן הכנת הדאקירי ללא אלכוהול:
  1. הכניסו לתוך בלנדר את מיץ הליים, התותים, תמצית הווניל והסוכר.
  2. ערבלו היטב בבלנדר עד לקבלת תערובת חלקה ,ואז הכניסו לבלנדר את הקרח הגרוס וערבלו עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מזגו לתוך כוס קוקטייל גבוהה והגישו.
מתכון לקוקטייל סקס און דה ביץ' ללא אלכוהול

הקוקטייל האקזוטי בעל השם המפתה הפך בשנים האחרונות לנפוץ ביותר. במקורו הוא מורכב מוודקה ושנאפס עם מיץ תפוזים וחמוציות, אבל פה תקבלו אותו בגרסה כיפית לא פחות, ללא המשקאות החריפים.

זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Benjamin Nussbaum
רכיבים לקוקטייל:
מיץ חמוציות - כ-½ כוס
מיץ ענבים - כ-½ כוס
קרח - 4 (קוביות)
אופן הכנת הקוקטייל:
  1. הכניסו את קוביות הקרח לתוך 2 כוסות ומזגו פנימה את מיץ החמוציות, מיץ הענבים ונקטר האפרסקים באופן שווה.
  2. ערבבו הכל היטב.
  3. הניחו דובדבן מסוכר בתוך כל כוס והגישו עם קש.
מתכון לקוקטייל מרגריטה

האגדה מספרת שהקוקטייל הידוע הזה נרקח לראשונה כשילוב של טקילה עם מיץ לימון עבור שחקנית הקולנוע האמריקאית מרג'ורי (מרגריטה) קינג על ידי בעל חווה מקסיקני שאצלו התארחה, אי שם בתחילת שנות ה-20 של המאה ה-20. מאז הפך המרגריטה לקוקטייל בעל שם עולמי, וכאן אנו מגישים לכם אותה בגרסה מרעננת ונטולת טקילה.

זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים למרגריטה:
מים - ½ כוס
סוכר - ½ כוס
גרידת ליים - 2 כפות
גרידת לימון - 2 כפות
מיץ ליים - ½1 כוסות (טרי)
מיץ לימון - ½ כוס (טרי)
מיץ תפוזים - 4 כוסות
דבש - 4 כפות
ליים - 1 (פרוסה לקישוט)
אופן הכנת המרגריטה:
  1. הכניסו לתוך סיר קטן את המים והסוכר וחממו על להבה בינונית.
  2. הוסיפו לתוך הסיר את גרידת הלימון וגרידת הליים.
  3. הביאו לרתיחה וערבבו היטב עד להמסת הסוכר.
  4. לאחר שהסוכר נמס, הורידו את הסיר מהכיריים ותנו לתערובת להתקרר.
  5. כאשר התערובת מגיעה לטמפרטורת החדר, הוסיפו לתוכה את מיץ הליים והלימון ואת הדבש וערבבו היטב.
  6. הכניסו את התערובת למקרר והניחו לה להתקרר שעתיים לפחות, או לילה שלם, אם ניתן.
  7. מזגו את המשקה לכוס נמוכה, קשטו את שפת הכוס בפרוסת הליים, והגישו.
מתכון לקוקטייל מרטיני מתוק ממיץ תפוחי עץ

האפל מרטיני ידוע כקוקטייל של עולם הזוהר. מאז המצאתו בשנות ה-70 ועד היום, הוא נחשב לקוקטייל יוקרתי שנצפה רבות באירועי ערב נוצצים. אז, במיוחד בשבילכם, את הגרסה הזוהרת ונטולת האלכוהול שלו.

זמן הכנה: 2 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Flavio Ensiki
רכיבים לאפל מרטיני:
מיץ תפוחים - ½ כוס
סירופ סוכר - 2 כפות
אופן הכנת האפל מרטיני:
  1. מלאו שייקר בקרח גרוס.
  2. הוסיפו לתוכו את כל הרכיבים.
  3. שקשקו הכל היטב.
  4. העבירו לכוס מתאימה והגישו.
מתכון לקוקטייל מוחיטו קובני ללא אלכוהול

ברגע שטועמים את הקוקטייל הקובני הקלאסי הזה, המחשבות נודדת ישירות אל חופי הים הקריבי התכולים ושטופי השמש, והכל נעשה יותר רגוע. גם בגרסה הנוכחית, ללא תוספת רום המאפיינת את המשקה הזה, הוא ירומם לכם את הנפש.

זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים למוחיטו:
ספרייט - ¼1 כוסות
מיץ לימון - ½1 כפות
מנטה - חופן
קרח - 10 (קוביות)
סוכר - ½1 כפיות
מים - ½ כוס
אופן הכנת המוחיטו:
  1. הכניסו לתוך סיר קטן את המים והסוכר.
  2. הרתיחו את התערובת על להבה בינונית וערבבו עד שהסוכר יימס לחלוטין.
  3. המשיכו בבישול על להבה נמוכה עוד כחצי דקה
  4. הורידו את הסיר מהאש והניחו לסירופ הסוכר שנוצר להתקרר ולהגיע לטמפרטורת החדר.
  5. הכינו כוס והכניסו אליה 7-8 עלי מנטה טריים, כפית מסירופ הסוכר שהכנתם ואת מיץ הלימון.
  6. קחו כפית ומחצו בעזרתה בעדינות את עלי המנטה.
  7. מזגו בעדינות את הספרייט לתוך הכוס עד שהוא ממלא אותה עד שפתיה, ואז ערבבו היטב.
  8. הכניסו פנימה את עלי המנטה הנותרים ואת קוביות הקרח, והגישו עם פלח לימון כעיטור לכוס.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: