maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

4 מתכונים טעימים ומגוונים לחמין

 מה יותר ישראלי מתבשיל החמין שממלא את הבית בריח עשיר ונהדר שמעורר בנו את החשק להתנחם בצלחת דשנה ומלאה בכל טוב? לתבשיל הקדירה האהוב הזה יש מגוון רחב של גרסאות עם מבחר דגנים, קטניות, סוגי בשר ורטבים ולכן יש דרכים רבות להכינו. לפני שאתם מחפשים את המתכון המתאים שיחמם לכם את השבת, פנינו אל ארבעה בשלנים מנוסים מרחבי הרשת שסיפרו לנו מהו המתכון המנצח שלהם לחמין, כאשר לכל מתכון יש את הייחודיות שלו.
 

מה יותר ישראלי מתבשיל החמין שממלא את הבית בריח עשיר ונהדר שמעורר בנו את החשק להתנחם בצלחת דשנה ומלאה בכל טוב? לתבשיל הקדירה האהוב הזה יש מגוון רחב של גרסאות עם מבחר דגנים, קטניות, סוגי בשר ורטבים ולכן יש דרכים רבות להכינו. לפני שאתם מחפשים את המתכון המתאים שיחמם לכם את השבת, פנינו אל ארבעה בשלנים מנוסים מרחבי הרשת שסיפרו לנו מהו המתכון המנצח שלהם לחמין, כאשר לכל מתכון יש את הייחודיות שלו.

לפני שמתחילים בהכנות הנה כמה טיפים מומלצים לחמין המושלם:

  • לבישול בתנור מומלץ להשתמש בקדרה או בסיר נירוסטה רחב שמתאים לבישול איטי. בבישול על פלטה גם סיר נירוסטה יתאים, אך מומלץ לשים מעליו שמיכה לשמירה על החום.
  • יש להכניס את הרכיבים לסיר בצורה מסודרת, כמעין "אגפים", על מנת לשמור על צורתם ומרקמם, כאשר את הבשר יש לשים בתחתית הסיר כדי שלא יתייבש.
  • שלב הבישול של החמין טרם הכנסתו לתנור (שאורך שעה וחצי - שעתיים) חשוב מאוד ולכן חשוב לבצע אותו במלואו.
  • לשדרוג החמין ניתן להוסיף חתיכות ג'חנון עטופות בנייר אלומיניום, הג'חנון סופג את הטעמים הנפלאים של החמין והופך למעדן.
מתכון לחמין עיראקי מסורתי (טבית) של עידו מעוז

אצלי בבית, כמו בהרבה בתים אחרים, כשיש שבת חורפית אז מכינים חמין. אני גדלתי בבית חצי עיראקי ובשבתות קרות היינו אוכלים טבית עיראקי עם סלטים בכל צהריים. כל התהליך עצמו מתגלה כמתגמל מאוד כבר בשלב בו מתעוררים בבוקר לריח הטבית שבבית. יש עוד משהו קטן בנוגע לטבית, לאחר שמגישים לכולם והסיר מתרוקן, בתחתית שלו נשארת שכבה של אורז שרוף, העיראקים קוראים לזה קעבה, וזה פשוט טעים!

למתכונים נוספים מהבלוג " לבשל בבית"

מתכון לחמין עיראקי מסורתי (טבית) של עידו מעוז מקור תמונה: homecook
רכיבים לחמין:
כרעיים - 6 (מופרדים לשוק - ירך. (אפשר שוקיים או כנפיים))
בצל - 1 (גדול, קצוץ)
עגבניות - 2 (קלופות וקצוצות)
רסק עגבניות - 100 גר' (1 קופסה קטנה)
בהרט - 1 כף (גדושה)
אורז - 3 כוסות
סילאן - 2 כפות
שמן - 3 כפות (לטיגון הבצל)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מים - 6 כוסות (רותחים)
ביצים - 6 (שהורתחו 5 דקות)
תפוחי אדמה - 6 (קטנים, קלופים)
ראש שום - 1 (שלם, לא קלוף)
 
מתכון לחמין עם חומוס וקציצות בשר של יהודית אביב

שבת בבוקר, הריח של החמין שהתבשל לו כל הלילה כל כך חזק בכל הבית. קשה לתאר שבת חורפית בלי חמין מהביל ושזוף שזוף כמו מישהו שישב לו יום שלם בשמש הקופחת. זה כל כך טעים ולא מסובך להכנה. זורקים לסיר גדול חומוס, שעועית, בשר, גידים, עצמות מח, רגל עגל, תפוחי אדמה, בטטה, ביצים, קציצה ושמים על פלטה מכוסה היטב בשמיכה (שלא יצטנן חלילה) או בתנור אפייה על חום של 100 מעלות. קמים בבוקר שבת, מתאפקים עד הצהריים או מתגנבים מדי פעם "לטעום" איך יצא.

למתכונים נוספים מהבלוג "הלוחשת לאוכל"

מתכון לחמין עם חומוס וקציצות בשר של יהודית אביב מקור תמונה: yehudit-aviv
רכיבים לקציצות בשר:
בשר בקר - ½ קג' (טחון)
ביצה - 1
פטרוזיליה - חופן (קצוצה)
פירורי לחם - 2-3 כפות
שמן - מעט
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
בד גזה - 1 (או חיתול בד נקי)
רכיבים לחמין:
תפוחי אדמה - 8-9 (אני אוהבת את הזן האדום דזירה)
בטטות - 2-3
חומוס - ½1 כוסות
שעועית - 1 כוס
בשר - ½1 קג' (מספר 8, 6 או 5, אוסובוקו על העצם או כל בשר שמתאים לתבשילי קדרה)
גידים - ½ חבילה
עצמות מח - ½ קג' (טריים)
רגלי עגל - 2 (טריים, לא חובה אבל מוסיף המון טעם)
ראש שום - 1 (שלם, לא קלוף)
אורז - 2 כוסות
אבקת מרק - 1 כף
פפריקה מתוקה - לפי הטעם
שמן - ¼ כוס
מים - כדי כיסוי
 
מתכון לחמין טבעוני של אורי שביט

יש טבעונים מכל מיני סוגים, כששואלים אותי מאיזו אסכולה אני, התשובה שלי תמיד תהיה שאני מגיעה מאסכולת ה-"טעים". בחרתי בטבעונות כדי לא לפגוע בבעלי חיים, וכמי שבאה מתחום הקולינאריה, אני דואגת שהאוכל שלי יהיה קודם כל כיפי, מפתה, צבעוני ומפנק. עם הזמן גיליתי שהרבה פעמים ה-"טעים" הזה, שמבחינתי הוא הכרחי, יכול להיות גם מאוד בריא. זה בדיוק מה שקרה לי עם האלתור הכיפי שהוליד את המתכון הזה לחמין. אתם מוזמנים לשחק עם המרכיבים, זה כל הכיף – להכין אותו בכל פעם קצת אחרת.

למתכונים נוספים מהבלוג "טבעוניות נהנות יותר"

מתכון לחמין טבעוני של אורי שביט מקור תמונה: vegansontop
רכיבים לחמין:
שעועית שחורה - 1 כוס (מושרית כ-8 שעות, מסוננת ושטופה)
שעועית לבנה - 1 כוס (עדינה, מושרית כ-8 שעות, מסוננת ושטופה)
אורז - 1 כוס (בסמטי מלא, שטוף)
קינואה - 1 כוס (אדומה)
תפוחי אדמה - 3-4 (פרוסים גס)
גזרים - 2-3 (פרוסים גס)
לפת - 1 (חתוכה לקוביות גדולות)
בצל - 1 (לבן חצוי ופרוס)
שיני שום - 5 (מעוכות)
תמרים - 4-5 (מסוג מג'הול, מגולענים)
עלי מרווה - 4-5 (טריים)
פפריקה מתוקה - 1-2 כפות
פפריקה מעושנת - ¼ כפית (לא חובה)
שמן זית - מעט (לטיגון הבצל)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי טעם
מתכון לחמין שעועית וגריסים נוסח אשכנז של פסקל פרץ – רובין
כשבחוץ מזג אוויר סוער, הרוחות, הגשמים, הברקים, הרעמים והשלג שולחים אותי למטבח, להתחיל בהכנת המאכל שהכי מתאים לימים שכאלו - חמין עשיר לכבוד השבת. החמין מצריך הכנה קודמת: השרייה של הקטניות, בישול קצר והשאר מתקיים על פלטת השבת לאט לאט לאט, עד הטעם הנפלא!
טשולנט חמין משלב את כל המרכיבים יחד בסיר אחד, והוא אופייני מאוד ליוצאי אשכנז. הבסיס מכיל גריסים ואת הביצים שנחות להן בשלווה על נייר פרגמנט ומשחימות להנאתן כל הלילה. בגרסאות שונות לא פעם מוסיפים תוספות מעניינות כמו מעי ממולא, צוואר עוף ממולא או קיגל.
מתכון לחמין שעועית וגריסים נוסח אשכנז של פסקל פרץ – רובין מקור תמונה: pascalpr
רכיבים לחמין:
שמן - 3 כפות
בצלים - 2 (קצוצים דק)
גריסים - ¾-½ כוס (מושרים במים מהיום קודם)
מים - עד כדי ¾ מגובה הסיר
בשר שומני - 6-7 נתחים (שפונדרה)
שעועית - ¾-½ כוס (חומה או לבנה, מושרית במים מיום קודם)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
דבש - 1 כף
רכיבים למעיים (קישקע):
מעיים - 1 (נקיים)
קמח מצה - ½ כוס
קמח רגיל - ½ כוס
בצל - 1 (מגורד)
בצל - 1 (קצוץ ומטוגן בשומן עוף (שמלץ))
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: