maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לחמין טבעוני של אורי שביט

יש טבעונים מכל מיני סוגים, כששואלים אותי מאיזו אסכולה אני, התשובה שלי תמיד תהיה שאני מגיעה מאסכולת ה-"טעים". בחרתי בטבעונות כדי לא לפגוע בבעלי חיים, וכמי שבאה מתחום הקולינאריה, אני דואגת שהאוכל שלי יהיה קודם כל כיפי, מפתה, צבעוני ומפנק. עם הזמן גיליתי שהרבה פעמים ה-"טעים" הזה, שמבחינתי הוא הכרחי, יכול להיות גם מאוד בריא. זה בדיוק מה שקרה לי עם האלתור הכיפי שהוליד את המתכון הזה לחמין. אתם מוזמנים לשחק עם המרכיבים, זה כל הכיף – להכין אותו בכל פעם קצת אחרת.

למתכונים נוספים מהבלוג "טבעוניות נהנות יותר"

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 5
רמת קושי: קל
מתכון לחמין טבעוני של אורי שביט מקור תמונה: vegansontop
רכיבים לחמין:
שעועית שחורה - 1 כוס (מושרית כ-8 שעות, מסוננת ושטופה)
שעועית לבנה - 1 כוס (עדינה, מושרית כ-8 שעות, מסוננת ושטופה)
אורז - 1 כוס (בסמטי מלא, שטוף)
קינואה - 1 כוס (אדומה)
תפוחי אדמה - 3-4 (פרוסים גס)
גזרים - 2-3 (פרוסים גס)
לפת - 1 (חתוכה לקוביות גדולות)
בצל - 1 (לבן חצוי ופרוס)
שיני שום - 5 (מעוכות)
תמרים - 4-5 (מסוג מג'הול, מגולענים)
עלי מרווה - 4-5 (טריים)
פפריקה מתוקה - 1-2 כפות
פפריקה מעושנת - ¼ כפית (לא חובה)
שמן זית - מעט (לטיגון הבצל)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי טעם
אופן הכנת החמין:
  1. יוצקים שמן זית לסיר כבד שיכול להיכנס גם לתנור ומחממים מעל להבה בינונית. מטגנים בשמן בצל, שום ומרווה במשך כ-5 דקות תוך כדי ערבוב מפעם לפעם, עד שהם מתרככים ומשחימים מעט.
  2. מוסיפים לסיר תפוחי אדמה, גזר וקוביות לפת וממשיכים לטגן-לאדות כ-5 דקות נוספות.
  3. מוסיפים תמרים ועלי דפנה ומניחים מעל הירקות את השעועית השחורה והלבנה, את האורז ואת הקינואה זה לצד זה.
  4. מוסיפים את התבלינים ויוצקים מים כך שיעלו מעט על גובה הקטניות והדגנים שבסיר. מכסים ומביאים לרתיחה.
  5. מחממים תנור ל-100 מעלות ומכניסים אליו את הסיר למשך לפחות 8 שעות. בודקים מדי פעם, ואם צריך, מוסיפים מעט נוזלים. לחילופין אפשר לבשל מעל להבה קטנטנה במשך לפחות 4 שעות. preperation מקור תמונה: vegansontop
מקור: אורי שביט
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר