header

מתכון לחמין טבעוני של אורי שביט

יש טבעונים מכל מיני סוגים, וכששואלים אותי מאיזו אסכולה אני, התשובה שלי תמיד תהיה שאני מגיעה מאסכולת ה-"טעים". בחרתי בטבעונות כדי לא לפגוע בבעלי חיים, וכמי שבאה מתחום הקולינריה, אני דואגת שהאוכל שלי יהיה קודם כל כיפי, מפתה, צבעוני ומפנק. עם הזמן גיליתי שהרבה פעמים ה-"טעים" הזה, שמבחינתי הוא הכרחי, יכול להיות גם מאוד בריא. זה בדיוק מה שקרה לי עם האלתור הכיפי שהוליד את המתכון הזה לחמין. אתם מוזמנים לשחק עם המרכיבים, זה כל הכיף – ולהכין אותו בכל פעם קצת אחרת.

למתכונים נוספים מהבלוג "טבעוניות נהנות יותר"

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 5
רמת קושי: קל
מתכון לחמין טבעוני של אורי שביט מקור תמונה: vegansontop
רכיבים לחמין:
שמן זית - מעט (לטיגון הבצל)
בצל - 1 (לבן חצוי ופרוס)
שיני שום - 5 (מעוכות)
עלי מרווה - 4-5 (טריים)
תפוחי אדמה - 3-4 (פרוסים גס)
גזרים - 2-3 (פרוסים גס)
לפת - 1 (חתוכה לקוביות גדולות)
תמרים - 4-5 (מסוג מג'הול, מגולענים)
שעועית שחורה - 1 כוס (מושרית כ-8 שעות, מסוננת ושטופה)
שעועית לבנה - 1 כוס (עדינה, מושרית כ-8 שעות, מסוננת ושטופה)
אורז - 1 כוס (בסמטי מלא, שטוף)
קינואה - 1 כוס (אדומה)
פפריקה מתוקה - 1-2 כפות
פפריקה מעושנת - ¼ כפית (לא חובה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי טעם
אופן הכנת החמין:
  1. צקו שמן זית לסיר כבד שיכול להיכנס גם לתנור וחממו מעל להבה בינונית. טגנו בשמן בצל, שום ומרווה במשך כ-5 דקות תוך כדי ערבוב מפעם לפעם, עד שהם מתרככים ומשחימים מעט.
  2. הוסיפו לסיר תפוחי אדמה, גזר וקוביות לפת והמשיכו לטגן-לאדות כ-5 דקות נוספות.
  3. הוסיפו תמרים ועלי דפנה והניחו מעל הירקות את השעועית השחורה והלבנה, את האורז ואת הקינואה זה לצד זה.
  4. הוסיפו את התבלינים וצקו מים כך שיעלו מעט על גובה הקטניות והדגנים שבסיר. כסו והביאו לרתיחה.
  5. חממו תנור ל-100 מעלות והכניסו אליו את הסיר למשך לפחות 8 שעות. בדקו מדי פעם, ואם צריך, הוסיפו מעט נוזלים. לחילופין אפשר לבשל מעל להבה קטנטנה במשך לפחות 4 שעות. preperation מקור תמונה: vegansontop
  6. הגישו לשולחן ושיהיה בתיאבון!
מקור: אורי שביט
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: