header

מתכון לחמין עיראקי מסורתי (טבית) של עידו מעוז

אצלי בבית, כמו בהרבה בתים אחרים, כשיש שבת חורפית אז מכינים חמין. אני גדלתי בבית חצי עיראקי ובשבתות קרות היינו אוכלים טבית עיראקי עם סלטים בכל צהריים. כל התהליך עצמו מתגלה כמתגמל מאוד כבר בשלב בו מתעוררים בבוקר לריח הטבית שבבית. יש עוד משהו קטן בנוגע לטבית, לאחר שמגישים לכולם והסיר מתרוקן, בתחתית שלו נשארת שכבה של אורז שרוף, העיראקים קוראים לזה קעבה, וזה פשוט טעים!

למתכונים נוספים מהבלוג " לבשל בבית"

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לחמין עיראקי מסורתי (טבית) של עידו מעוז מקור תמונה: homecook
רכיבים לחמין:
כרעיים - 6 (מופרדים לשוק - ירך. (אפשר שוקיים או כנפיים))
בצל - 1 (גדול, קצוץ)
עגבניות - 2 (קלופות וקצוצות)
רסק עגבניות - 100 גר' (1 קופסה קטנה)
בהרט - 1 כף (גדושה)
אורז - 3 כוסות
סילאן - 2 כפות
שמן - 3 כפות (לטיגון הבצל)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מים - 6 כוסות (רותחים)
ביצים - 6 (שהורתחו 5 דקות)
תפוחי אדמה - 6 (קטנים, קלופים)
ראש שום - 1 (שלם, לא קלוף)
אופן הכנת החמין:
  1. מניחים על התערובת את הביצים, תפוחי האדמה והשום. (אני מוסיף גם קציצות לחם – קוקלאס)
  2. משרים את האורז במים חצי שעה לפחות, מסננים ושוטפים.
  3. מטגנים את העוף עד לסגירה ומוציאים לקערה.
  4. בסיר שבו מבשלים את החמין, מטגנים בצל עד שקיפות ומוסיפים את העגבניות, הרסק, והתבלינים ומערבבים.
  5. מוסיפים את האורז ואת הסילאן ושופכים פנימה את המים הרותחים.
  6. כאשר המים מבעבעים, מוסיפים את העוף ומבשלים 15-20 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים מעט. (אם אתם משתמשים בסיר חשמלי, עשו את הפעולה הזו בסיר אחר עד לשלב הוספת המים, אחר כך העבירו לסיר החשמלי ומשם המשיכו לבשל על חום גבוה).
  7. מכסים את הסיר ומניחים על הפלטה או בתנור מחומם על 110 מעלות או על חום נמוך בבישול בסיר חשמלי, לכל הלילה. יש לבדוק לפני השינה שיש מספיק מים, ולהוסיף במידת הצורך. preperation מקור תמונה: homecook
מקור: עידו מעוז
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.