החמין המרוקאי משלב בתוכו לא רק תפוחי אדמה, דגן ובשר, אלא גם פירות יבשים, בטטות ודבש שהופכים אותו למתקתק וטעים. גם בימי הקיץ מומלץ לנסות את המתכון הנפלא שלפניכם שימתיק לכם את ארוחת השבת בצורה מפתיעה וטעימה.
מקור תמונה:
gastrobrand
אופן הכנת החמין:
-
הכניסו את גרגירי החומוס לקערה גדולה, כסו אותם במים קרים והשרו במשך 8 שעות. לאחר מכן סננו את הגרגירים מנוזלים.
-
חממו את התנור ל-120° מעלות.
-
חממו שמן על מחבת גדולה ועל להבה גבוהה-בינונית והוסיפו לו את הבצל. טגנו במשך 5-10 דקות או עד שהבצל נהיה שקוף.
-
הכניסו את הבצל לתוך סיר גדול שניתן להכניס לתנור (ללא חלקי פלסטיק) והוסיפו לו את גרגירי החומוס, השום, הבשר, תפוחי האדמה, הבטטה, הביצים, התמרים, השזיפים התבלינים ומלח.
-
הוסיפו לסיר את מרק העוף ואם יהיה צורך, מים עד לכיסוי הרכיבים.
-
הכניסו לתנור למשך 8-10 שעות.
-
הוציאו את הסיר מהתנור, הוציאו ממנו את הבשר, תפוחי האדמה והבטטות והניחו על כלי הגשה.
-
הוציאו את החומוס ויתר המרכיבים אל צלחות הגשה, ולצידן הניחו את הבשר וכן את תפוחי האדמה והבטטות.