maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מבשלים ונהנים - 10 טריקים לבישול ולמטבח

טוב לדעת

איך בודקים את טמפרטורת השמן? איך שומרים על לחות הבצק? מה השיטה שתשמור על ירקות הסלט פריכים למשך שעות? ומה הקשר בין לחם לבצל? הנה 10 טריקים שיהפכו את החיים שלכם במטבח לפשוטים יותר...

בישול

  • טריק הפופקורן

הכנת פופקורן על הכיריים גוזלת זמן וחימום פופקורן בשקית זה פשוט יקר יותר, אז הנה הפיתרון: שימו רבע כוס של גרגירים בקערה בטוחה לשימוש במיקרוגל. כסו אותה עם צלחת בטוחה לשימוש במיקרוגל והפעילו ל-2:45 דקות. הוציאו את הקערה, שלפו את הפופקורן המוכן והכניסו את הגרגירים שעוד לא מוכנים לסיבוב נוסף...

  • טריק הלחות

רוצים לחמם מאפינס, קרואסון, פיצה או מאפה אחר במיקרוגל? הניחו אותו על נייר סופג, יחד עם קערת מים. בזמן החימום, המים יתאדו והלחות שתיווצר תמנע מהבצק להתייבש.

  • טריק הגלידה

נמאס לכם שהגלידה במקפיא מתקשה? פשוט הכניסו את הקופסה בתוך שקית פלסטיק ואחסנו כך את הגלידה במקפיא. בפעם הבאה שיתחשק לכם לק, לא תצטרכו להמתין שהגלידה תתרכך. ומה לעשות אם הגלידה כבר קשה? במקום להיאבק ולנסות לשלוף אותה עם כף, התייחסו אליה כעוגה ופרסו אותה עם סכין. זו בהחלט דרך מעניינת להגיש גלידה...

  • טריק הביצים

כדי להכין ביצה קשה אנחנו בדרך כלל משתמשים בשיטה המסורתית של חימום על כיריים. הבעיה היא שאם אתם רוצים להכין כמות גדולה של ביצים קשות, צריך שיטה יעילה יותר. מה עושים? הניחו את הביצים על תבנית אפייה של מאפינס והכניסו לתנור ל-25-30 דקות, בחום של 160 מעלות. הוציאו את הביצים ותנו להן לעמוד כ-5 דקות. לאחר מכן, העבירו אותן לקערה של מים קרים לחצי שעה - והנה הן מוכנות!

  • טריק היין

לא הספקתם לקרר את היין הלבן? מזגו אותו לכוס ופשוט הכניסו כמה ענבים ירוקים קרים. הענבים יקררו את היין מבלי לפגוע בטעמו, להפך!

  • טריק השמן

יש לכם סיר גדול של שמן על הכיריים, אבל אתם לא יודעים האם השמן כבר רתח? טבלו כף עץ במרכז הסיר. אם השמן מבעבע סביב הכף, זה אומר שהשמן מוכן לטיגון עמוק.

  • טריק שכבות הסלט

ידוע לנו שאם ירקות חתוכים עומדים הרבה זמן או אפילו שוכבים במקרר, הם מאבדים מהפריכות והופכים רטובים, אבל מה עושים כשצריך להכין סלט מראש? הנה שיטה שתאפשר לכם לאחסן את הסלט בביטחה ל-12 שעות: הניחו את הרוטב לסלט בתחתית הקערה / הוסיפו את הירקות הקשים / הוסיפו מעל את הירקות הרכים / כסו את הקערה בנייר סופג ושמרו במקרר לעד 12 שעות. כאשר אתם מוכנים לאכול, פשוט ערבבו הכל יחד.

  • טריק המזלג

במקום להיאבק בחיתוך ג'ינג'ר לפיסות קטנות, או לנסות בכוח לגרד אותו על פומפייה, פשוט השתמשו במזלג.

  • טריק הלחם

צריכים לחתוך בצל אבל לא רוצים להזיל דמעות? פשוט שימו פרוסת לחם בפה בזמן החיתוך. הלחם יספוג את כל החומצות הנפלטות מהבצל, לפני שיגרו את רירית העין.

 

יש לכם טריקים משלכם? שתפו אותנו!

מקור תמונה: FreeDigitalPhotos.net / bandrat

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: