maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

דברים שכדאי לדעת על חלב!

 

מחקרים אחרונים מראים שאכילת 3 מנות של מוצרי חלב דלי שומן ליום, כחלק מתזונה מאוזנת מופחתת קלוריות, יכולה לעזור בהשגת תוצאות טובות יותר בירידה במשקל ■ מתוך הספר "סודות התזונה – המדריך השלם לתזונה נכונה" בעריכת הדיאטנית אולגה רז.

 

חלב, בריאות, יוגורט, מוצרי חלב


מחקרים מדעיים מוכיחים, שאכילת חלב ומוצריו מפחיתה את הסיכון למחלות כמו אוסטיאופרוזיס, לחץ דם גבוה וסרטן המעי הגס.

ארגוני הבריאות ממליצים לילדים לצרוך 2 - 4 מנות חלב ביום, וזאת בהתבסס על מחקרים שמצאו קשר ישיר בין צריכת חלב לגדילה.

החלב לא רק בונה שיניים, אלא גם מקטין התפתחות עששת השן. מחקר שנערך במשך שנתיים באנגליה בקרב ילדי בית-ספר, הראה כי ההבדל העיקרי בין ילדים עם עששת לאלה שלא סבלו ממנה היה צריכה כפולה של גבינה וחלב.

למרות שגם אתם שמעתם בוודאי לא פעם טענות לפיהן חלב גורם לליחה, עד כה אין שום מחקר מדעי שתומך בטענות אלו, ומדובר בעצם במיתוס שהגיע הזמן לנפץ.

מיתוס אחר הוא דווקא נכון, מסתבר שסבתא צודקת, וחלב הוא אכן סגולה נגד נדודי שינה. הוא מכיל חומצת אמינו טריפטופן, ממנה מייצר המוח סרוטונין, האחראי בין היתר לרוגע ולשינה טובה. לכן, חצי כוס עד כוס חלב (מחומם, עוד יותר טוב) לפני השינה יכולה להיות כדור שינה מועיל ביותר.

אותו סרוטונין במוח, המיוצר מחומצת האמינו טריפטופן שנמצאת בין היתר בחלב, אחראי גם על מצב הרוח, זיכרון ולמידה.

סובלים מריח רע מהפה נסו יוגורט. מחקר שהוצג בכנס הבינלאומי של איגוד רופאי השיניים דיווח, שאכילת יוגורט ללא סוכר פעמיים ביום, במשך שישה שבועות, הביאה לשיפור בריח הפה אצל 80 אחוז מהמשתתפים. ויש לכך גם הסבר מדעי הגיוני, היוגורט מדכא התפתחות חיידקים על הלשון, המייצרים את רכיבי הריח העשירים בגופרית וגורמים לריח הרע הנודף מהפה.

גבינות רכות מומלץ להחזיק עד שבוע במקרר (ותמיד בודקים תאריך תפוגה). גבינות חצי מוצקות, כמו מוצרלה, אפשר לשמור שבועיים-שלושה. גבינות מוצקות כמו גבינה שוייצרית או צ’דר - חמישה שבועות ויותר, וגבינות קשות כמו פרמזן ניתן לשמור במקרר עד עשרה חודשים.

מחקרים אחרונים מראים שאכילת 3 מנות של מוצרי חלב דלי שומן ליום, כחלק מתזונה מאוזנת מופחתת קלוריות, יכולה לעזור בהשגת תוצאות טובות יותר בירידה במשקל. אנשים שנמצאו בדיאטת הרזיה וצרכו 3 מנות ליום הפחיתו יותר משקל, הורידו יותר מסת שומן ושמרו על המשקל המושג לאורך יותר זמן - לעומת אלה שלא צרכו חלב ומוצריו.

בחלב כבשים רמה גבוהה יותר של סידן לעומת חלב פרה, מעל 150 מ"ג ל-100 מ"ל לעומת 100 מ"ג. חלב כבשים גם מכיל כמות גבוהה יותר של חלבון ביחס לחלב הפרה, וגם תכולת האבץ, ויטמין B2 וויטמין B12 גבוהה יותר בחלב הכבשים לעומת חלב הפרה.

מקור: אולגה רז, כאן-נעים
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
תכנים קשורים: אוכל, בריאות
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: