maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

שיטה מצויינת לבדיקת מידת צלייה של בשר

ישנן 2 שיטות לזהות האם הבשר שאתם צולים הגיע לרמת הצליה הרצויה - שימוש במדחום, או לחיצה על הבשר עם קצות האצבעות. הבעיה עם מד החום היא שכאשר יוצרים חור בבשר עם מד החום הבשר עלול לאבד נוזלים שהיינו מעדיפים שישארו בו. מהסיבה הזו, רוב הבשלנים המנוסים נשענים על "מבחן האצבעות", במיוחד עבור סטייקים. זה אחד מהדברים האלו שהופכים הרבה יותר פשוטים עם הנסיון. אז בפעם הבאה שאתם צולים סטייקים, לחצו על הבשר פה ושם בזמן שהוא מתבשל, השוו את ההרגשה למבחן האצבעות הבא.
 
בשר לפני הבישול
פיתחו את כף היד והרפו אותה. קחו את האצבע וליחצו על האיזור הרך שנמצא מתחת לאגודל. ודאו שהיד רפויה. כך מרגיש בשר שעדיין לא בושל.
עשוי היטב
עכשיו לחצו בעדינות עם האגודל על הזרת. הרגישו עם האצבע את החלק הרך שמתחת לאגודל, הוא אמור להיות מוצק. כך מרגיש בשר שעשוי היטב.
מדיום
לחצו את אצבע הקמיצה עם האגודל. מששו את האיזור שמתחת לאגודל. כך מרגיש בשר שבושל למידת צלייה מדיום.
נא למחצה
לחצו בעדינות את אצבע האמה עם האגודל. כך מרגיש בשר נא למחצה.
נא
לחצו את האגודל עם האצבע. כך מרגיש בשר שבושל למידת צלייה "נא". פתחו את כף היד והשוו את התחושה לבשר שאינו בושל.
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: