maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

פינוקי פטל ושקדים מצופים שוקולד

חשקה נפשכם בתענוג מתקתק? למדו כיצד להכין פינוקי שקדים במילוי פטל, מצופים שוקולד מריר... אין יותר טוב מזה!

פטל ושקדים

מה צריך?

- 4 ביצים גדולות
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס קמח
- 1 כוס חמאה, מרוככת
- 1 כף תמצית שקדים
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית מלח
- 1 ו-3/4 כוסות ריבת פטל (מילוי)
- 450 גרם שוקולד מריר
- 1 כוס שמנת מתוקה

 

מה עושים?

 

  • מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  • משמנים תבנית אפייה שטוחה.
  • שוברים את הביצים לקערת המיקסר.
  • מוסיפים סוכר ומערבלים במהירות גבוהה כ-3 דקות, או עד לקבלת תערובת מוקצפת.
  • מנמיכים את המהירות ומוסיפים קמח בהדרגה.
  • מוסיפים חמאה מרוככת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים בזהירות תמצית שקדים, אבקת אפייה ומלח.
  • מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה ומכניסים לתנור לכ-20 דקות.
  • כאשר העוגה אפויה, מניחים לה להתקרר על השיש.
  • בינתיים, מחממים את ריבת הפטל כ-45 שניות במיקרוגל כדי להשיג מרקם דליל.
  • מורחים באופן שווה על העוגה שהתקררה.
  • מכניסים למקרר לכ-20 דקות.
  • במקביל, ממיסים את השוקולד והשמנת המתוקה בסיר כפול על אש נמוכה ומערבבים בעדינות עד לקבלת בלילה סמיכה.
  • מוציאים את העוגה מהמקרר ובעזרת חותך עוגיות עגול, חותכים עיגולים.
  • מניחים על נייר האפייה או על מנג'טים.
  • טובלים כל עיגול בשוקולד המומס, כך שריבת הפטל וצידי העוגה יהיו לגמרי מכוסים. אופציה נוספת: להעביר את השוקולד המומס לשקית זילוף ולזלף כל עוגייה.
  • מניחים על נייר האפייה או המנג'טים, ומניחים להתקרר.
  • מכניסים למקרר לחצי שעה, כדי שהשוקולד יתקשה.
  • מגישים מכל הלב!
מקור: שלי עופרים
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: