print header

5 טיפים להכנת עוגת שוקולד קלילה שמתאימה לכל רגע

יש הרבה עוגות נהדרות ויש הרבה טעמים, סוגים וקישוטים, אבל עוגת שוקולד היא המלכה הבלתי מעורערת של כולן. הסיבה לכך יכולה להיות העובדה שיש במרקם השוקולדי משהו משמח, קליל, נימוח ופשוט. ילדים קטנים מבקשים את העוגה הזאת למסיבות הגן, לימי הולדת ולקבלת שבת, אבל זה לא מסתיים שם. השילוב של השוקולד, האווריריות, הצבע, המתיקות, התוספות בקישוטים – כל אלה תורמים לאהבה הגדולה לעוגה בקרב כל שכבות הגיל ברחבי העולם.
 
את העוגה אפשר להכין בגרסאות שונות: עם שוקולד, עם קקאו, עם שמנת מתוקה, עם שוקולד בצבעים שונים בתוך הבלילה, עם ציפוי או בלעדיו, עוגות בחושות או בסגנון אחר, אבל חשוב שהיא לא תהיה כבדה ותשאיר טעם של עוד. הנה כמה סודות וטיפים שיסייעו לכם להכין את העוגה הקלילה שתמיד תשמח את הסובבים ולא תשאיר אף פרוסה יתומה. 
 
טיפים להכנת עוגת שוקולד: פרוסת עוגה
1. הדבר הפשוט אך החשוב הוא לחמם את התנור מראש, כך שכשאתם מכניסים את העוגה הזמן המשוער לאפייה לפי המתכון יתחיל כבר אז, ותוכלו לעקוב אחר האפייה בלי להילחץ. כך לא תקבלו את מאפה השוקולד לא אפוי מספיק או אפוי יתר על המידה. כל תנור עובד באופן קצת אחר והעוצמה אף פעם לא זהה בין כל התנורים. יכולים להיות שינויים בזמנים ולשם כך תהיו ערניים לקראת הזמן המשוער והוציאו את התבנית אם נדמה לכם שהאפייה הסתיימה, גם אם לא תם הזמן לפי המתכון.
 
2. אם אתם בוחרים להכין את הקינוח שלכם בכמות שונה מהמצוין במתכון, הקפידו לבצע שינויים נדרשים. אם אתם אופים בתבנית גדולה את אותה כמות, ייתכן שתצטרכו להנמיך את החום כיוון ששטח הפנים הפוגש את חום התנור גדל. אם אתם אופים את הכמות בתבניות מאפינס אישיות, ייתכן שזמן האפייה יתקצר. אם אתם אופים כמות גדולה של בלילה – הנמיכו את החום וייתכן שיהיה צורך להגדיל את זמן השהייה בתנור כדי שהעוגה תיאפה גם במרכזה. חום נמוך עדיף על חום גבוה ששורף את השוליים בעוד האמצע נותר לא אפוי.
 
3. תכננו את הזמנים כך שהבלילה תיכנס לתנור מיד כשהיא מוכנה, אל תיתנו לה לחכות. ברגע שהמרכיבים מתגבשים לבלילה, הזמן הופך אותם לצמיגיים יותר ואנחנו לרוב מעוניינים באווריריות. לכן עשו את כל ההכנות לפני תחילת העבודה: הכינו את התבנית הרצויה, שמנו אותה, הדליקו את התנור והיו מוכנים להכניס אותה מיד כשהמרכיבים התאחדו לבלילה.
 
4. שאלת השאלות וזו שתקבע את גורל המאפה היא איך יודעים שהגיע הזמן להוציא את התבנית. ראשית רואים ששטח הפנים נראה אפוי מבחינת הצבע, שנית מנענעים את התבנית ומוודאים שהמרכז נראה יציב ולא רוטט. ברוב המקרים יהיו בקעים בשכבה העליונה ואם עדיין לא בטוחים, ניתן להחדיר קיסם שיניים למרכז העוגה ולוודא שהוא יוצא נקי עם מעט פירורים. חשוב לציין שגם לאחר שמוציאים את התבנית החמה יש עדיין תהליך של התגבשות והתייצבות, כך שהאפייה ממשיכה ולכן קחו זאת בחשבון ואל תמהרו לחתוך את העוגה. 
 
5. כשרוצים מאפה קליל לא חייבים ציפוי של קרם עם שמנת מתוקה, ואפשר להשתמש ברוטב העשוי ממים, קקאו וסוכר המחוממים בסיר עם חמאה. אפשר לפזר על הרוטב קוקוס, סוכריות צבעוניות, אפשר לגרד שוקולד בצבע אחר וגם לפזר על העוגה רק אבקת סוכר ללא קרם – הטעם כבר בפנים. בתיאבון!
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.