print header

6 מתכונים מעולים לפסח ממיטב בשלני הרשת

 כבכל שנה, בערב פסח, משפחות בכל רחבי הארץ יסבו יחד סביב השולחן ויספרו את ההגדה על היציאה ממצרים, וכמו בכל שנה, בתום ההגדה יגיע החלק האהוב על כולנו: סעודת הפסח המסורתית. לאחר שנטבול מרור במלח, נאכל חרוסת לזכר הטיט שבו השתמשו בני ישראל ונחזיק בזרוע כסמל ליד החזקה שהוציאה אותנו ממצרים, כולנו נתכבד במטעמים המסורתיים שיש לכל משפחה. אם אתם רוצים לשדרג את שולחן החג ולהתחיל כמה מסורות חדשות בסעודה, תוכלו לעשות זאת בעזרת 6 מתכוני חג מעולים שאספנו ממיטב בשלני הרשת. המנות שאיגדנו עבורכם הן צבעוניות, טעימות, משביעות, מעוררות תיאבון ובהחלט יעשו לכם חג שמח.
מתכון לבימואלוס של עידית נרקיס כ"ץ

לכל משפחה יש את הגרסה שלה למצה מטוגנת, אך זו שלפניכם בהחלט מתעלה על אחרות בזכות כמה תוספות מיוחדות. "בימואלוס", שהן בעצם לביבות מצה מטוגנות עם תפוחי אדמה, יאפשרו לכם להתפנק בחג עם מנה מיוחדת וטעימה. במשפחתה של עידית נוהגים לטבול את הבימואלוס במי סוכר, אך תוכלו להתפנק איתן במגוון דרכים ועם שלל תוספות כמו גבינות, ירקות, מטבלים ועוד.

למתכונים נוספים מהבלוג "טעים!"

מתכון לבימואלוס של עידית נרקיס כ"ץ מקור תמונה: zetaim
רכיבים לבימואלוס:
מצות - 5
תפוח אדמה - 1 (גדול, מקולף)
גבינת "טוב טעם" - 250 גר' (או 1 קופסה של גבינה לבנה 5%)
מלח - לפי הטעם
רכיבים למי סוכר:
סוכר - 1 כוס
מים - 2 כוסות
מיץ לימון - כמה טיפות
 
מתכון לתחתיות ארטישוק ממולאות ברוטב לימוני של תמר האחרת

במשפחתה של תמר עורכים בשנים האחרונות ארוחות קצת אחרות - עם מנות טבעוניות וטעימות, שאחת מהן היא תחתיות ארטישוק ממולאות. במתכון הבא, הירק הישראלי האהוב הופך למנה יפיפייה וטעימה הממולאת בפטריות ואגוזים, שתגרום לכם לפזול לעברה במשך כל הערב, עד שתטעמו ממנה ותתאהבו בה.

למתכונים נוספים מהבלוג "דפי תמר"

מתכון לתחתיות ארטישוק ממולאות ברוטב לימוני של תמר האחרת מקור תמונה: תמר האחרת
רכיבים לארטישוק ממולא:
תחתיות ארטישוק - 1 חבילה (כ-7 תחתיות, קפואות)
שמן זית - 4-3 כפות
בצל סגול - 1 (בינוני, קצוץ)
פטריות שמפיניון - 8 (טריות, קלופות ופרוסות )
עירית - ½ צרור (קצוצה)
אגוזי קשיו - 1 כוס (מושרים במים לשעה לפחות, מסוננים)
שיני שום - 4 + 3 (4 שלמות, ו-3 טריות ופרוסות)
שבבי צ'ילי - ¼ כפית
תערובת עשבי תיבול איטלקים - ½ כפית (ניתן להשיג ברשתות השיווק)
מלח - לפי טעם
פלפל שחור - לפי הטעם
גרידת לימון - מ-1 לימון
שמן זית - לזילוף
נענע - 2 גבעולים (לקישוט)
מים - 1 כוס
מיץ לימון - 6 כפות
מתכון ללוקוס שלם אפוי בתנור של איריס לוי

דג לוקוס אפוי מהווה את הדרך המושלמת לפתוח את סעודת החג בצורה קלילה וטעימה במיוחד. במתכון הבא של איריס לוי תמצאו שלל רכיבים נפלאים ובריאים המעטרים את אחד הדגים האהובים ביותר בארץ – הלוקוס. איריס ממליצה לאפות את הדג הנפלא הזה כשהוא מכוסה בנייר אלומיניום כדי שלא יתייבש ועל מנת שבשרו העדין יתבשל היטב ויהיה רך וטעים.

למתכונים נוספים מהאתר של "איריס לוי שף פרטי"

מתכון ללוקוס שלם אפוי בתנור של איריס לוי מקור תמונה: irischef
רכיבים לדג לוקוס:
בצל - 1 (חתוך לרצועות דקות)
כרישה - 1 (חתוכה לרצועות דקות - החלק הלבן)
טימין - 6 (ענפים)
שיני שום - 6 (טרי, פרוסות)
פלפל אדום חריף - 1 (חתוך לקוביות קטנות/פרוסות דקות)
עלי תרד - 1 כוס (טרי)
גרגירי חומוס - ½ כוס (מבושלים)
יין - ¼ כוס (לבן יבש)
מלח - לפי טעם
פלפל שחור - לפי הטעם
סוכר חום - 1 כפית
מיץ לימון - מ-½ לימון
ציר ירקות - 2 כוסות (או מים)
דג לוקוס - 1-1.2 ק"ג
לימון - 1 (פרוס לפרוסות)
שמן זית - 1 כוס + 6 כפות
 
מתכון לשוקי עוף עם סלק ודלעת של מירב גביש

אם אתם אוהבים מנות צבעוניות ומקוריות, זה המתכון עבורכם! שוקי העוף שהוכנו וצולמו ביד אומן על ידי מירב גביש, שמספקת מתכונים נפלאים גם בדף הפייסבוק שלה, יאפשרו לכם לשדרג את המנה האהובה עם שלל ירקות צבעוניים שיהפכו אותה לעסיסית ומלאת טעם. כל סועד יוכל לקחת לו שוק אחת, אבל אנחנו לא מבטיחים שיסתפק רק בה...

למתכונים נוספים מהבלוג "גבישס"

מתכון לשוקי עוף עם סלק ודלעת של מירב גביש מקור תמונה: gavisious
רכיבים לשוקיים עוף:
פלפל שחור - ½ כפית
דבש - 1 כף
מלח - 1 כפית
שמן זית - 1 כף
סלקים - 2 (חתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ)
דלעת - 400 גר' (קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ)
בטטה - 1 (קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ)
בצלים סגולים - 2 (חתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ)
שמן זית - 4 כפות
דבש - 2 כפות
מלח - 2 כפית
פלפל שחור - 1 כפית
טימין - 1 (ענף)
מתכון ללזניית מצות בשרית אדומה של דניה ודיאנה

מי היה מנחש שאפשר להכין לזניה מלאת טעמים ממצות? ובכן, דניה ודיאנה מהבלוג "מתכוניישן" עלו על הנוסחה המנצחת להכנת מנה טעימה ומשביעה מהמצות שלפעמים מרגישות מעט משעממות; עם בשר, תבלינים, עגבניות סמוקות וגם יין לבן מתקבלת מנה צבעונית ומיוחדת במינה שתרצו להכין גם הרבה אחרי שפסח יהיה מאחורינו.

למתכונים נוספים מהבלוג "מתכוניישן"

מתכון ללזניית מצות בשרית אדומה של דניה ודיאנה מקור תמונה: matkonation
רכיבים ללזניה הבשרית:
בשר טחון - 750 גר'
שמן זית - 3 כפות
שיני שום - 4 (פרוסות)
בצל - 1 (בינוני, קצוץ)
גזרים - 2 (קלופים וקצוצים)
סלרי - 3 (גבעולים קצוצים)
יין - 1 כוס (לבן)
עגבניות - 800 גר' (משומרות שלמות)
רסק עגבניות - ½ כוס
מצות יבשות - 6-8 (יבשות)
עגבניות - 2 (פרוסות דק)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
טימין - 1 כף (עלים טריים)
מתכון לעוגת שוקולד בחושה של הקונדיטור מוטי רז, עורך המתכונים של בא-במייל

העובדה שפסח הגיע אינה אומרת שצריך לוותר על קינוחים מתוקים וטעימים... המתכון העשיר הבא מוכיח שאפשר להכין דברי מתיקה גם בלי קמח, והוא אפילו נטול גלוטן! כל בני המשפחה ייהנו לאכול מהעוגה הנפלאה הזו שתוכלו להכין לערב החג, או בימים לאחריו, והיא תאפשר לכם לסיים ארוחות בצורה טעימה מאין כמוה.

למתכונים נוספים מאתר המתכונים של "בא-במייל"

מתכון לעוגת שוקולד בחושה של הקונדיטור מוטי רז, עורך המתכונים של בא-במייל מקור תמונה: Sarah R
רכיבים לעוגת שוקולד-קוקוס:
חמאה - 250 גר' (או חמאת קוקוס לעוגה פרווה)
סוכר - ¼1 כוס
ביצים - 9 (בינוניות)
אגוזי מלך - 200 גר' (חתוכים גס)
שבבי שוקולד - 180 גר' (שוקולד צ'יפס)
שקדים - 40 גר' (טחונים)
ליקר אמרטו - 1 כף (לא חובה)
פתיתי קוקוס - ½ כוס (או אבקת סוכר לעיטור)

למתכוני פסח נוספים לחצו כאן >

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.