אם אתם אוהבים מנות צבעוניות ומקוריות, זה המתכון עבורכם! שוקי העוף שהוכנו וצולמו ביד אומן על ידי מירב גביש, שמספקת מתכונים נפלאים גם בדף הפייסבוק שלה, יאפשרו לכם לשדרג את המנה האהובה עם שלל ירקות צבעוניים שיהפכו אותה לעסיסית ומלאת טעם. כל סועד יוכל לקחת לו שוק אחת, אבל אנחנו לא מבטיחים שיסתפק רק בה...
למתכונים נוספים מהבלוג "גבישס"
מקור תמונה:
gavisious
אופן הכנת השוקיים עוף:
-
חממו תנור ל-190 מעלות.
-
הכניסו את שוקי העוף לקערה ותבלו אותם בפלפל שחור, דבש, תימין, שמן זית ומלח.
-
בקערה נפרדת ערבבו סלק, דלעת, בטטה, בצל סגול עם תימין, מלח, פלפל שחור, שמן זית ודבש.
-
סדרו את הירקות בשולי התבנית ליצירת מסגרת והשאירו מקום באמצע לשוקיים. הניחו את השוקיים באמצע בצורה הפוכה זו לזו.
מקור תמונה:
gavisious
-
כסו את תבנית האפייה עם נייר אפייה ולאחר מכן בנייר אלומיניום. הדקו את הניירות היטב בצדדים.
-
הכניסו את התבנית לתנור לשעה ורבע עד שכל הרכיבים יתבשלו. הוציאו את התבנית מהתנור, הסירו ממנה את נייר האפייה והאלומיניום, הכניסו לחצי שעה נוספת לתנור, הוציאו והגישו חם.
מקור: מירב גביש