header

מתכון ללזניית מצות בשרית אדומה של דניה ודיאנה

מי היה מנחש שאפשר להכין לזניה מלאת טעמים ממצות? ובכן, דניה ודיאנה מהבלוג "מתכוניישן" עלו על הנוסחה המנצחת להכנת מנה טעימה ומשביעה מהמצות שלפעמים מרגישות מעט משעממות; עם בשר, תבלינים, עגבניות סמוקות וגם יין לבן מתקבלת מנה צבעונית ומיוחדת במינה שתרצו להכין גם הרבה אחרי שפסח יהיה מאחורינו.

למתכונים נוספים מהבלוג "מתכוניישן"

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון ללזניית מצות בשרית אדומה של דניה ודיאנה מקור תמונה: matkonation
רכיבים ללזניה הבשרית:
בשר טחון - 750 גר'
שמן זית - 3 כפות
שיני שום - 4 (פרוסות)
בצל - 1 (בינוני, קצוץ)
גזרים - 2 (קלופים וקצוצים)
סלרי - 3 (גבעולים קצוצים)
יין - 1 כוס (לבן)
עגבניות - 800 גר' (משומרות שלמות)
רסק עגבניות - ½ כוס
מצות יבשות - 6-8 (יבשות)
עגבניות - 2 (פרוסות דק)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
טימין - 1 כף (עלים טריים)
אופן הכנת הלזניה הבשרית:
  1. חממו שמן זית במחבת גדולה, טגנו את כל הירקות יחד למשך 7 דקות עד שהם יהיו שקופים. הוסיפו למחבת את הבשר וטגנו עד להשחמה.
  2. הוסיפו למחבת את היין הלבן, ובשלו את התערובת עד שמרביתו מתאדה. הוסיפו למחבת את העגבניות המשומרות ואת הרסק. תבלו במלח, פלפל ותימין ובשלו על להבה נמוכה במשך שעה וחצי. תקנו תיבול לפי הצורך.
  3. חממו תנור לחום של 180 מעלות.
  4. הניחו את המצות בתחתית התבנית, מעליהן פזרו שכבה מתבשיל הבשר ואז שוב שכבת מצות עד ליצירת 4 שכבות אחידות. סיימו עם שכבת בשר.
  5. סדרו את העגבניות הפרוסות על הבשר בשכבה העליונה, תבלו במלח, פלפל ותימין טרי. אפו למשך 40 דקות ללא כיסוי. preperation מקור תמונה: matkonation
מקור: דניה ודיאנה
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.