מי היה מנחש שאפשר להכין לזניה מלאת טעמים ממצות? ובכן, דניה ודיאנה מהבלוג "מתכוניישן" עלו על הנוסחה המנצחת להכנת מנה טעימה ומשביעה מהמצות שלפעמים מרגישות מעט משעממות; עם בשר, תבלינים, עגבניות סמוקות וגם יין לבן מתקבלת מנה צבעונית ומיוחדת במינה שתרצו להכין גם הרבה אחרי שפסח יהיה מאחורינו.
למתכונים נוספים מהבלוג "מתכוניישן"
מקור תמונה:
matkonation
אופן הכנת הלזניה הבשרית:
-
חממו שמן זית במחבת גדולה, טגנו את כל הירקות יחד למשך 7 דקות עד שהם יהיו שקופים. הוסיפו למחבת את הבשר וטגנו עד להשחמה.
-
הוסיפו למחבת את היין הלבן, ובשלו את התערובת עד שמרביתו מתאדה. הוסיפו למחבת את העגבניות המשומרות ואת הרסק. תבלו במלח, פלפל ותימין ובשלו על להבה נמוכה במשך שעה וחצי. תקנו תיבול לפי הצורך.
-
חממו תנור לחום של 180 מעלות.
-
הניחו את המצות בתחתית התבנית, מעליהן פזרו שכבה מתבשיל הבשר ואז שוב שכבת מצות עד ליצירת 4 שכבות אחידות. סיימו עם שכבת בשר.
-
סדרו את העגבניות הפרוסות על הבשר בשכבה העליונה, תבלו במלח, פלפל ותימין טרי. אפו למשך 40 דקות ללא כיסוי.
מקור תמונה:
matkonation
מקור: דניה ודיאנה