דג לוקוס אפוי מהווה את הדרך המושלמת לפתוח את סעודת החג בצורה קלילה וטעימה במיוחד. במתכון הבא של איריס לוי תמצאו שלל רכיבים נפלאים ובריאים המעטרים את אחד הדגים האהובים ביותר בארץ – הלוקוס. איריס ממליצה לאפות את הדג הנפלא הזה כשהוא מכוסה בנייר אלומיניום כדי שלא יתייבש ועל מנת שבשרו העדין יתבשל היטב ויהיה רך וטעים.
למתכונים נוספים מהאתר של "איריס לוי שף פרטי"
מקור תמונה:
irischef
אופן הכנת הדג לוקוס:
-
חממו במחבת גדולה על להבה בינונית שמן זית. הכניסו למחבת את רצועות הבצל וטגנו מעט. הוסיפו למחבת את הכרישה והתימין והמשיכו לטגן על להבה נמוכה.
-
הוסיפו למחבת חצי מכמות מהשום, עגבניות שרי, פלפל חריף, תרד, חומוס מבושל ויין. בשלו יחד עד שכל היין מתאדה.
מקור תמונה:
irischef
-
הוסיפו למחבת מלח, פלפל, סוכר חום, מיץ לימון וציר ירקות/מים. בשלו יחד עד לרתיחה.
-
מזגו חצי מהרוטב שהכנתם על תבנית אפייה. חרצו בבשר הדג 4 חריצים רוחביים, הכניסו את שיני השום הקצוצות לבטנו וגם חצי לימון פרוס. עסו את הדג במלח, פלפל שחור ושמן זית.
-
הניחו את הדג בתוך התבנית ומזגו מעליו את יתר הרוטב. כסו בנייר אלומיניום ואפו כ-15 דקות בטורבו, בתנור שחומם מראש ל-240 מעלות.
-
הסירו את נייר האלומיניום מהדג, מזגו את הרוטב מהתבנית על הלוקוס, חזרו על התהליך מספר פעמים והוציאו את הדג מהתנור.
טיפ השף:
אם החלטתם להכין פילה דג ולא דג שלם, הכינו את הרוטב כמו שכתוב במתכון, מזגו את הרוטב לתבנית אפייה, המליחו ופלפלו את חתיכות פילה הדג וסדרו אותם על הרוטב כשהעור כלפי מעלה. כסו בנייר אלומיניום ואפו כ-10 דקות באפשרות טורבו בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות. הוציאו את הדג מהתנור, הניחו על צלחת הגשה והגישו.
מקור: איריס לוי