לכל משפחה יש את הגרסה שלה למצה מטוגנת, אך זו שלפניכם בהחלט מתעלה על אחרות בזכות כמה תוספות מיוחדות. "בימואלוס", שהן בעצם לביבות מצה מטוגנות עם תפוחי אדמה, יאפשרו לכם להתפנק בחג עם מנה מיוחדת וטעימה. במשפחתה של עידית נוהגים לטבול את הבימואלוס במי סוכר, אך תוכלו להתפנק איתן במגוון דרכים ועם שלל תוספות כמו גבינות, ירקות, מטבלים ועוד.
למתכונים נוספים מהבלוג "טעים!"
מקור תמונה:
zetaim
אופן הכנת הבימואלוס:
-
בשלו את תפוח האדמה במים עד שהוא מתרכך וניתן למעוך אותו.
-
שברו את המצות לחתיכות בינוניות, בערך 8 חתיכות מכל מצה. שימו את המצות בקערה עם מים למשך שתי דקות וסננו אותן היטב.
-
ערבבו את המצות עם הביצים, תפוח האדמה המעוך והגבינה. המליחו לפי הטעם והניחו במקרר למשך חצי שעה.
-
חממו במחבת שמן לטיגון. לא חייבים לעשות טיגון עמוק, מספיק שתהיה שכבה הגונה של שמן. בעזרת שתי כפות צרו לביבות וטגנו אותן היטב מכל צד עד שהן שחומות ויפות.
אופן הכנת המי סוכר:
-
בסיר בינוני, חממו יחד מים, סוכר ולימון ובשלו במשך מספר דקות. הגישו עם הבימואלוס החמים.
מקור: עידית נרקיס כ"ץ