print header

המלך סלמון - וריאציות חגיגיות במיוחד

כל ארוחה חגיגית צריכה מנת דג מפנקת. דג מתאים בארוחה חלבית, בשרית, כמנה מרכזית או דווקא ראשונה. יש כל כך הרבה וריאציות וגרסאות טעימות, רעננות, קלילות ומשביעות שיכולות לככב בארוחה ביתית או באירוח. הכתבה הבאה תציג מגוון סגנונות של מתכונים מיוחדים שיגנבו את ההצגה באירוח הבא שלכם. 

מתכוני סלמון: מנת סלמון

החורפי

בדיוק עכשיו, כשהחורף הישראלי תכף מגיע לשיאו, אפשר ומומלץ להשתמש במרכיבים עונתיים בעלי טעמים עמוקים ועשירים. המתכון הבא כולל גרסה של סלמון בתנור ברוטב הדרים. כדי להכין את המנה השתמשו בבצל סגול, תפוז, שמן זית, חמאה, יין לבן, תבלינים ורוזמרין ליצירת מרינדה נפלאה עם טעמים ייחודיים. שפכו את המרינדה על סלמון שטוגן קלות מראש והכניסו לתנור להטמעת המרינדה בדג.

האגוזי

כדאי שנזהיר אתכם מראש, אם תכינו את המנה הזו פעם אחת לאורחים, כנראה שתיאלצו להכין אותה שוב ושוב, מכיוון שהם לא יפסיקו לבקש אותה! מדובר במנה חגיגית במיוחד הכוללת סלמון בצפוי קראמבל פיסטוק מלוח. את הקראמבל הכינו עם פיסטוקים, חמאה ועשבי תיבול. אפו את הסלמון בתנור עם הקראמבל יחד עם גזרים צבעוניים. התוצאה הסופית מרהיבה ביופייה ובעלת טעמים שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול אותם. 

העטוף

אם בא לכם להכין דג שלם, המתכון הבא הוא בול בשבילכם. הניחו את הדג על התבנית ותבלו תיבול עדין בלבד. עטפו את הדג במעטפת של עלי תרד טריים, עד שהוא מכוסה כולו. בשלב הבא יש לזלף יין וחמאה מעל ולאפות במשך כעשרים עד עשרים וחמש דקות. הכינו רוטב שיוגש בצד המבוסס על קרם פרש, שמיר, לימון, מלח ופלפל.

האסייתי

השלב הראשון הוא הכנת המרינדה האסייתית הכוללת סויה, טריאקי, שום, צ'ילי, ג'ינג'ר ולימון. יש לבחוש היטב את כל המרכיבים בקערה וכבר לחמם את התנור. הכניסו כל חתיכת סלמון למרינדה ותנו לה לספוג טעמים במשך מספר דקות. לאחר מכן, יש להוציא את הדג מהמרינדה ולהכניסו לתנור. לאחר כחמש דקות אפייה, פתחו את דלת התנור וצקו מעל עוד כף מהמרינדה להגברת הטעמים האיכותיים והעמקתם, עשו זאת פעמיים ולאחר מכן אפו שוב במשך כשתי דקות נוספות. 

המטוגן

גם דג מטוגן יכול להיות בגרסה חגיגית אם הוא מגיע עם התוספות הנכונות. חתכו פילה סלמון לרצועות לרוחב ועסו אותם בתוך עמבה או בתוך מרינדת קארי צהוב. לאחר מכן, צפו אותם בפירורי לחם, מלח, פלפל, ביצה וביסלי פלאפל שבור לחתיכות קטנות. הביסלי יכול להישמע כתוספת מעט מוזרה, אך למעשה הוא מקפיץ את טעמי הדג ונותן לו קריספיות ייחודית. יש לחמם שמן במחבת מראש ורק אז לטגן את חתיכות הדג. הגישו את הדג המטוגן על מצע פירה עם ממרח פסטו וצנוברים.

המרעננת

מנה ראשונה חגיגית שניתן להכין בבית בקלילות היא כמובן סביצ'ה. כדי להכין סביצ'ה סלמון עם תוספות מרעננות, מומלץ להשתמש במתכון הקיצי הבא. קצצו את הסלמון היטב ועברו למרינדה. אם אתם אוהבים טעמים מרעננים במיוחד מומלץ להכין אותה עם בצל ירוק, קצת מנגו, מיץ לימון טרי, פלפל שחור, מלח, נענע, כוסברה ואבוקדו חתוך לקוביות. ערבבו את הדג יחד עם הרוטב והמרכיבים הנוספים, ותנו לכל התערובת לנוח במקרר במשך שעתיים. 

הקלסית

רבים יודעים שהסלמון הוא הכוכב של המטבח הסקנדינבי, ויש שם עבורו מגוון סגנונות הכנה. הנה מנה אשר נאמנה למקור, מגיעה מנורווגיה וזכתה לכינוי האקזוטי 'פסטה נורדית'. השתמשו בפסטה מסוג לינגוויני יחד עם סלמון מעושן וסלמון טרי. הוסיפו קצת בצל, שום, שמיר, יין לבן, שמנת לבישול, פטרוזיליה, מלח ופלפל לשדרג את הטעמים, ולפניכם מנה נורווגית עשירה וחורפית. 

המנחמת

מנה נהדרת נוספת, שיכולה להתאים גם כמנה ראשונה בארוחה, היא מרק סלמון מוקרם בתוספת זעפרן. בהכנת מנה כזו חשוב להשתמש במרכיבים טריים; סלמון טרי, כרישה, חמאה, שמנת לבישול ושמנת חמוצה להוספת מרקם אוורירי וחלבי. הוסיפו לכל התענוגות האלה גם תפוח אדמה גדול, תימין, בזיליקום, עלה דפנה (לא לשכוח להסיר בתום הבישול), מלח ופלפל, וכמובן המרכיב היוקרתי שיקפיץ את המנה, קצת זעפרן. לאחר הבישול טחנו את המרק באמצעות בלנדר מוט או מעבד מזון. מדובר במנה עשירה וקרמית במיוחד, אשר יכולה להתאים אפילו כארוחה בפני עצמה. אם אתם בוחרים להשתמש בה כמנה ראשונה, שימו לב שייתכן כי האורחים יהיו שבעים במיוחד אחרי קערה מנחמת ומחממת כזו. 
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.