print header

4 דברים שאתם צריכים לדעת על משקה הצ'אי

החורף הוא זמן מצוין לפינוק של משקה חם, כל אחד עם הבחירה האישית שלו. לא פעם אנחנו רוצים לגוון, לנסות טעמים חדשים אבל בלי שנצטרך לעבוד קשה – כך אנחנו מנסים חליטות חדשות, תה בטעמים מיוחדים, ואי אפשר בלי לדבר על המשקה שכבש לבבות ופיות רבים ברחבי העולם בשנים האחרונות – צ'אי לאטה. מהו בדיוק התה המיוחד שמוסיפים לו תבלינים, איפה הוא הומצא, איך הוא הפך לטרנד עולמי וכמובן – איך מכינים אותו בבית? לפניכם כל מה שאתם צריכים לדעת על המשקה הנפלא שכולם מדברים עליו.
 

1. תבלינים מחממים

תבלינים מוסיפים טעם, את זה כולנו יודעים. ישנם טעמים המזוהים יותר עם תבשילי חורף, תבשילי קדרה וכמובן גם עם משקאות חורף. ישנם תבלינים הידועים בהשפעתם המחממת על הגוף, כמו קינמון, ציפורן, הל, ג'ינג'ר ועוד, והם מצוינים כתוספת למאכלים כמו גם למשקאות. התבלינים הללו בעלי ניחוח עשיר שמתפשט בכל הסביבה וגם הטעם שלהם מורגש ומשתלב נפלא עם חלב חם. השילוב של חלב מורתח עם תבלינים שאוהבים חום ומייצרים חום וארומה ייחודית - הוא הטעם הנפלא של חורף. אך אם חשבתם שבתום החורף אפשר לשכוח ממנו עד לחורף הבא, תתפלאו לשמוע שהצ'אי מצוין לא פחות כשהוא מוגש עם חלב קר, ואפילו עם כמה קוביות קרח - הטעם כבר בפנים. 
דברים שצריך לדעת על צ'אי: צ'אי

2. מהיכן הגיע הצ'אי?

מקורו של המשקה הארומטי בהודו, שם מסורת שתיית תה מתובל היא רבת שנים. עם בואם של האנגלים להודו הם הפכו את המדינה לאימפריית גידול תה, שעד אז הגיע להודו מסין. תרבות שתיית התה של הבריטים הביאה אותם לספק כמות גדולה של תה לאימפריה הבריטית ולאירופה בכלל, וכך הפכה הודו ליצרנית תה גדולה. ההודים היו ידועים עוד בעבר הרחוק כחובבי תה מתובל, ומשם התפתח המשקה הייחודי לארצות נוספות.  

3. איך הפך הצ'אי לטרנד עולמי?

טרנד הצ'אי הוא חלק מטרנד משקאות ומאכלי בריאות ברחבי העולם. את החלב המתוק והמתובל ניתן למצוא היום במסעדות ברחבי העולם, בבתי קפה וברשתות ידועות למכירת קפה, והמכירות שלו הולכות וגדלות משנה לשנה. ישנם אנשים שבחרו להחליף את הקפה בכוס חלב מתובל בתבלינים בריאים לגוף, המחממים אותו ואת מערכת העיכול. גם לטבעונים יש מענה נהדר כשמדובר על הצ'אי, וניתן להכין אותו עם חלב שקדים, חלב אורז, חלב שיבולת שועל או חלב סויה. יש גרסאות שונות לתוספות למרכיבים הבסיסיים, ואפשר למצוא משקאות הכוללים גם פלפל שחור טחון, זרעי שומר, כוכבי אניס, תרמילי וניל והמתקה עם דבש, סירופ מייפל, מולסה או סילאן. 

4. מתכון להכנה ביתית 

אם נדמה שההכנה של מעדן החורף הנפלא הזה עלולה להיות מסובכת, הנה מתכון פשוט שכדאי לאמץ. כשמכינים את הצ'אי, מומלץ להכין כמות שתספיק ליותר מכוס אחת. אם אתם מצוידים בתבלינים הנדרשים להכנת התה הארומטי, נדרשות רק כמה דקות. כל מה שצריך זה להרתיח בסיר חלב (או חלב שקדים, אורז או סויה), להוסיף לסיר שקיקים של הצ'אי, תה שחור או תיון דומה, וזה הזמן להוסיף את התבלינים תוך כדי ערבוב. התבלינים הבסיסיים הם לרוב הל, ג'ינג'ר, מקל קינמון, ציפורן וכמובן תוספות לפי הגרסה שבחרתם, שכולן מוסיפות טעם וארומה נפלאה לחלב המורתח. בסיום נותר רק להמתיק אם רוצים בשלל סוגי ההמתקה שמוסיפים טעם נפלא. התבלינים צובעים את החלב המורתח בצבעים חמים וההרתחה הופכת את כל התערובת הזו לסמיכה ומגרה. כל מה שנותר לעשות זה ללגום וליהנות מחורף מפנק וטעים!
 
קרדיט תמונה: pexel.com

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.