print header

התועלת הבריאותית שבאכילת פופקורן

 

פופקורן מזין את האנושות כבר אלפי שנים. במקביל, הוא מגן על מערכת העיכול, הלב והשיניים. הוא עוזר לאלו מאיתנו שרוצים להשיל מעצמם קילוגרמים מיותרים. הוא אינו מכיל תוספות מסוכנות. איגודי רופאים ורופאי שיניים רואים בפופקורן מזון בריא. אנשים בכל הגילאים נהנים ממנו.

הפופקורן משתייך לקבוצת הדגנים, שהיא אחת מתוך 4 קבוצות המזון הנחוצות לבריאות. פופקורן מתעכל בקלות. פופקורן שמתבקע לגודל מקסימלי, דורג ראשון בעיכול עמילן, ויטמינים , מינרלים ושאר דברים טובים. בכל סוגי הפופקורן קיים פנתאון , ויטמין B6 וכמות קטנה של B12. בדרך כלל, שלושה מרכיבים אלה חסרים בתפריטי דיאטה למיניהם, מאחר ורוב הדגנים נטחנים. תודות לויטמינים הנ"ל, פופקורן טוב לעיכול, לעור, ליצירת אנזימים, שריפת שומנים והגנה ממחלות. ויטמין E נמצא בעטיפת גרעין התירס, עד לרגע שהוא מתבקע בחום. לפיכך, פופקורן שנאכל מייד עם יצירתו יכול להוות מקור טוב לויטמין E. עובדה זו שוב גורמת לפופקורן להתעלות על עמילן מעובד ומאפי קמח לבן.

עוד נקודה לזכות הפופקורן – מינרלים. זרחן תורם לבריאות השיניים, ברזל טוב למחזור הדם לבלוטת התריס, פלואוריד מצויין לשיניים חזקות, נחושת עבור חלבונים בדם, קובלט לפעילות גומלין עם ויטמין B12, מגנזיה מספקת פעילות האנזימים ומערכת העיכול, אבץ גורם לריפוי פצעים, לשיפור תחושת הטעם והריח. המינרל השימושי ביותר בפופקורן הינו כרום. לאחרונה דווח על תפקידו החשוב בבקרת רמות סוכר בדם. כרום נעלם כמעט לחלוטין ממזונות קמח לבן, ולכן המדענים מאמינים שזוהי אחת הסיבות לסכרת בתרבות רוויית הסוכר שלנו.

עוד סיבה לבחור בפופקורן – הימצאותם של הסיבים התזונתיים. עוד בשנת 1917 כתב צ'רלס מרפי: "אכילת תירס בכל יום גורמת לריפוי מקרים קשים של הפרעות במערכת העיכול. הוא מזין ביותר, במיוחד בחורף, גם כטיפול מונע ופעיל במקרים של עצירות. בנוסף, גם ספרות מדעית מוכיחה את התועלת שמביא תירס בריפוי עצירויות. סיבים תזונתיים מונעים גם בעיות אחרות. ד"ר דניס ברקט שם לב במשך שהייתו של 20 שנים באוגנדה, כי תושבים מקומיים אשר טחנו את הדגנים ואכלו אותם בשלמותם, סבלו פחות מדיברטיקוליטיס, מחלות לב, אבנים בכיס המרה, כילה ודלקת תוספתן, מאשר אירופאים או אמריקאים. פופקורן זהו דגן מלא וכמובן יש לו תפקיד מניעתי. ניסויים אחרים בסיבים תזונתיים קיימים בספרות מקצועית. יש מציעים, כי סיבים חייבים להיות תוסף למזונות מעובדים. בבטאון של מדעי מזון (the Journal of Food Science), ב.ה. אירס אוף מצא כי תוספי מזון וצבעי מאכל מסוימים גרמו להאטת גדילה, שילשולים ו"נוכחות חולנית" של משקעים על רקמות ריריות. כאשר מקבלים עם המזון גם סיבים תזונתיים, תופעות אלו מתבטלות. סיבים תזונתיים גורמים לירידת רמת הכולסטרול אצל אנשים מבוגרים, משפרים את העמידות לגלוקוזה ומקטינים את הנטיה להעלות את רמות הכולסטרול – אבנים בכיס המרה או מטבעות כולסטרול בכלי דם, עם נטייתם לפתח מחלות לב ולהקשיח את כלי הדם.

בכל סוגי גרעיני התירס נמצא שמן, אותו מכיל גם פופקורן. שמן זה ידוע כמאד אפקטיבי בהורדת רמות הכולסטרול ושומנים אחרים בדם. תופעה זו, ככל הנראה עוזרת למניעת התקפי לב. לפופקורן יתרון בהכלת אחוז מאד גבוה של חומצות אמינו בחלבון שלו, מאשר בסוגי דגנים אחרים. אחת מחומצות אמינו, מאיס גלוטלין הינה "חלבון מלא, אשר תורם לחיים ולגדילה, כאשר משתמשים בו כחלבון בודד".

לעומת זאת, אין זה אומר, כי ניתן לאכול תירס בלבד, כדי לספק את כל הצרכים שלנו. לא קיים אף מזון אחד שמסוגל לזה.


עכשיו מילה על מלח, אשר מלווה את הפופקורן. כשלעצמו, בפופקורן יש מעט מאד נתרן. אנו זקוקים לרבע כפית מלח ביום כדי להשלים את מאגרי המלח, אשר נפלטים דרך העור עם הזיעה.
בזמן עבודה קשה במזג אויר חם או בזמן התעמלות, אנו זקוקים לכפית-כפית וחצי של מלח. הכלל הטוב ביותר הינו תמורה כנגד תמורה, או חצי ליטר מים על כל חצי קילוגרם אבוד. אז למה לא לאכול פופקורן מלוח? זה יותר טוב, מאשר שימוש בטבליות מלח מומסות במים, מאחר ופופקורן מכיל אשלגן, שחשוב למאמץ של הלב ועבודת השרירים.

מאחר ואפשר לאכול פופקורן ללא סוכר ומאחר והוא מכיל מעט קלוריות, הוא טוב בתור מזון דיאטטי. כוס אחת של פופקורן רגיל מכילה רק 54 קלוריות, כמו פרוסה של לחם מחיטה מלאה. לחם לבן מכיל 10 קלוריות יותר, עשיר יותר בעמילן ודל יותר בחלבון. גבר ואשתו הורידו משקל וגילו כי במקרה של הרגשת רעב בשמירה על התפריט שלהם, הם יכולים להכין פופקורן, לאכול אותו ועדיין להמשיך להשיל קילוגרמים. כל 30 גרם של פופקורן מכילים 4 גרם של סיבים תזונתיים. במילים אחרות, מנה אחת של פופקורן מספקת לנו יותר מ-25% של המנה היומית המומלצת של סיבים תזונתיים. מעט מאד מזונות יכולים להשתוות לזה. עוד עובדה קיימת, המועצה למודעות לצריכת אלכוהול של איגוד המסעדות הלאומי פירסמה לאחרונה דו"ח כי אכילת מזון עתיר בסיבים תזונתיים מאיטה את ספיגת האלכוהול בדם.

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.