למרות שאנחנו נערוך את החג תחת סגר, יש מסורות של ראש השנה שאיש לא יוכל לקחת מאיתנו, ואחת מהן קשורה לאחד מסמליו המוכרים ביותר, הדג. משום שכולנו רוצים להיות לראש ולא לזנב, נהוג להגיש בארוחת החג הזאת סוגים שונים של מנות דג, ואנחנו לא נופתע לשמוע שגם אתם אוהבים לעשות זאת. כדי לעזור לכם לגוון את מבחר מנות הדג הטעימות שתוכלו להגיש ולאכול בהנאה בערב השנה החדשה, אספנו עבורכם 8 ממתכוני הדג הטובים והאהובים ביותר שפרסמנו באתר לאורך השנים. אתם מוזמנים להיעזר בהם כדי להפתיע את בלוטות הטעם שלכם בחג המתקרב, ושתהיה לכולנו שנה טובה, מוצלחת ובריאה!
הדג המרוקאי הוא תבשיל דגים עסיסי וטעים עם רוטב אדום חריף משגע, מקורו ביהדות צפון אפריקה, היום ניתן למצוא אותו בבתים רבים גם בגרסה המעודנת והפחות חריפה. ההבדל בין הדג המרוקאי לחריימה הוא בעיקר ברוטב. הרוטב בחריימה מכיל רסק עגבניות ולכן הוא סמיך הרבה יותר בזמן בדג המרוקאי משתמשים בעגבניות טריות לכן הרוטב נוזלי יותר. הבדל נוסף הוא שלדג המרוקאי נהוג להוסיף פלפל אדום מתוק, תפוחי אדמה, גזרים וגרגירי חומוס - שלא תמצאו במנת חריימה קלאסית.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים דג מרוקאי חריף:
הדג: מומלץ לבחור בדג בשרני המתאים לבישול ממושך כמו: מושט, לוקוס, לברק, דניס, בס ואפשר גם סלמון או נסיכת הנילוס. את הדג אפשר לחתוך לפילה ללא העצמות רק עם העור, או כסטייק. קחו בחשבון שזמן הבישול משתנה בהתאם לגודל ועובי הדג. שלב השריית הדג בלימון ומלח מנטרל מהדג את הריחות, אך זה אינו שלב חובה.
תבלינים: לעומת החריימה, התיבול בדג המרוקאי הוא עדין יותר. הפפריקה היא תבלין חובה; אפשר להשתמש בפפריקה מתוקה, מעושנת, מרוקאית או לשלב כמה סוגים יחד. לעומת הנדיבות בפפריקה, את הכורכום מומלץ להוסיף בצורה מתונה יותר, כי לכורכום יש טעם דומיננטי ומשתלט. אפשר להוסיף גם זרעי כוסברה.
חריפות: רמת החריפות תלויה בטעמכם האישי, להחרפת המנה אפשר להוסיף צ'ילי, פפריקה חריפה או עריסה.
כוסברה: אפשר להחליף את הכוסברה בפטרוזיליה טרייה קצוצה.
שמן: פחות מומלץ, אבל את שמן הזית אפשר להמיר בשמן צמחי.
הרוטב: את הרוטב אפשר לערבב בקערה כמו במתכון או ליצוק ישירות לסיר, לבחירתכם.
להעשרת המנה: מוסיפים גרגירי חומוס, פרוסות תפוחי אדמה ופלפלים מיובשים. את גרגירי החומוס מומלץ לבשל לפני בסיר נפרד ואפשר גם להשתמש בגרגירים מוכנים מקופסת שימורים.
הגשה: מומלץ להגיש עם חלה טרייה וטחינה.
דג לוקוס אפוי מהווה את הדרך המושלמת לפתוח את סעודת החג בצורה קלילה וטעימה במיוחד. במתכון הבא של איריס לוי תמצאו שלל רכיבים נפלאים ובריאים המעטרים את אחד הדגים האהובים ביותר בארץ – הלוקוס. איריס ממליצה לאפות את הדג הנפלא הזה כשהוא מכוסה בנייר אלומיניום כדי שלא יתייבש ועל מנת שבשרו העדין יתבשל היטב ויהיה רך וטעים.
טונה בשימורים היא אחד מהדברים שאני הכי אוהב לאכול עוד מילדותי. הריח (שאותו אבי לא מסוגל לסבול) ממלא את כל הבית ומעורר את התיאבון שלי. עם השנים גיליתי שכאשר משלבים את הטונה הפשוטה הזו במנות שונות, ניתן להגיע להישגים מרשימים כפי שתיווכחו כאשר תכינו את המתכון הבא לתבשיל טונה, פסטה וירקות.
את המתכון הבא אתם בטח מכירים בגרסה הבשרית שלו – ביף וולינגטון – אך כאן הבשר מפנה את מקומו לדג הסלמון הבריא, שמתברר כשדרוג של ממש למנה. אחרי שניסינו את המתכון הזה, אנחנו מרגישים גאים להכריז כי זו הדרך הטובה ביותר שבה אי פעם אכלנו סלמון!
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: